APARTATS

20 d’oct. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 5 - FERENVAROS 1.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: Xampions. Lligueta.

-ALINEACIÓ. Porteria: Neto. Defensa: Roberto, Piqué, Lenglet, Dest. Mig: Pianic, DeJong, Trincao, Cou i Ansu Fati. Davantera: Messi.



-MARCADOR: BARÇA 5 (Messi, Ansu, Cou, Pedri i Dembelé) - FERENVAROS 1

2. EL TITULAR: ’60 minuts acceptables i debut amb golejada a la Xampions’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. 16 temporades seguides marcant Messi en la Xampions. És impressionant i es diu ràpid! 

4. LES CLAUS. Avui per mi la clau ha estat la marxa amb la que ha volgut jugar el Barça. Marxa baixa; ens superen clarament per cames i per força. Marxa alta, pilota ràpida, precisió i tensionament, els atropellem. Messi i Ansu han fet un pas endavant i han marcat la diferència a la primera part. La parella Pianic i DeJong no m’ha desagradat. La xacra és que si perds una pilota allà estàs mort (expulsió Piqué). En algun moment m’agradaria veure la parella Pianic i Busi. Amb Piqué expulsat els galons han estat per Pedri i Dembelé, pel que fa al control i la velocitat i desbordament per banda.

5. LA CARA I LA CREU. Trincao. Ha fet el que ha volgut per la dreta. Apunta grans maneres. En l’estil recorda el gran Figo. Li  cos i potència. Piqué. Guanyant com anàvem clarament ha fet un penal de nen petit, fet pel qual ha estat expulsat. Causarà baixa contra la Juve. Una evidència més que ens falten efectius en algunes posicions. Per cert; ningú ha trobat a faltar Dembelé.

6. EL RIVAL. El mític equip d’on van sortir Zibor o Kubala és una altra cosa. Un equip que ha sortit valent al Camp Nou -com ho és el seu entrenador Rebrov (recordar aquell 0-4 amb un Sevchenko estel·lar). Línies ben juntes al darrere, bon toc de pilota i a buscar l’estrella Nguen. No oblidem que han fet un gol (anul·lat) i que han fet un pal. Es podien haver posat 0-2. Amb el nostre gol s’han ensorrat i llavors han anat perdent la disciplina fins a baixar els braços a la segona part. Han jugat mitja hora amb un jugador més i amb un 3-1 però no han jugat com un bloc i els hem acabat golejant essent desbordats per la banda.

7. LA MOVIOLA. Sandro Schärer. Partit plàcid per l’àrbitre. Ben anul·lat el gol d’ells per fora de joc i ben expulsat Piqué al ser el darrer dels jugadors en defensa. M’ha semblat un bon àrbitre i ben assistit a les bandes.

8. LA VEU DEL SOCI. La veritat és que venia emprenyat del darrer partit i el començament del d’avui tampoc m’ha complagut gens. Guanyem però no convencem i si a la Lliga espanyola qualsevol et pot plantar cara, a Europa te’n poden fotre 8. Patirem amb la Juve i més sense Piqué que ha comès un error infantil. Veig difícil que quedem primers de grup. Està clar que no som favorits enguany.