APARTATS

29 de nov. 2020

CRÒNIQUES FUTBOLERES. BARÇA 4 - OSASUNA 0.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 9.

-ALINEACIÓ. He tingut sensació de 4-3-3. Porteria: Ter. Defensa: Alba, Mingueza, Lenglet i Dest. Mig: Pedri, Dejong i Coutinho. Davantera: Messi, Braithwaite i Griezmann. 

-MARCADOR: BARÇA 4 (Braithwithe, Griezmann, Cou i Messi) – Osasuna 0.



2. EL TITULAR: ‘Bon homenatge a Maradona’.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Messi ha fet 641 gols i en du 7 aquesta temporada. És a dos d’igualar a Pelé com a màxim golejador amb un sol club. La història recordarà la dedicatòria a l’astre argentí quedant-se amb la samarreta de l’equip de Newell’s on van jugar Maradona i Messi. També ha aixecat les mans com ho va fer l’argentí.

4. LES CLAUS. La sensació és que hem avançat una mica més l’equip i això encara ha posat més pressió sobre el rival, poc avesat a tocar la pilota. I potser això ha afavorit l’equip ja que la posició dels jugadors al mig del camp era més natural, amb un 4-3-3. Griezmann i Braith i Messi davant han tingut molt pressionada la defensa rival. Amb Cou i Pedri i DeJong hem omplert millor el mig. M’ha semblat veure més alliberat Griezmann i no cal dir-ho Messi. La posició de Braith ha anat molt bé per fixar tipus 9 la defensa rival.

5. LA CARA I LA CREU. Mingueza. Perquè ha donat la cara tot i la joventut. A la creu avui no hi poso ningú. Globalment tots han fet un bon partit.

6. EL RIVAL. Desequilibrat. Es bolquen en defensa a acumular molta gent darrere però els falla la connexió amb el mig camp i el davant. Equip de poca pilota i poc futbol i molta estratègia. Li falta naturalitat!

7. LA MOVIOLA. Mateu Lahoz. Impecable. Bé al camp i ben assistit al Var. Es podia estalviar la groga a Messi.

8. LA VEU DEL SOCI. El món s’ha vist colpit amb la mort de Maradona. El Barcelonisme també l’ha homenatjat en tant que va ser jugador del club. La seva carrera aquí va ser massa curta. Una llàstima perquè apuntava formes. Al Nàpols és on feu l’esclat definitiu. De totes maneres a casa nostra ens va deixar jugades que van deixar embadalit un Camp Nou fins llavors no massa ple. Després de Cruiyff fou un dels tants jugadors diferents que aterraven a Can Barça. Recomano a tothom la final de la copa de Rei que vam vèncer al Madrid. Doncs bé, avui al nostre camp se li ha retut homenatge.

Content amb l’actitud de l’equip i amb el joc. No m’ha agradat gens que Koeman hagi criticar Mingueza. Lamentable que no digui res de les vaques sagrades i si al jovent que dóna la cara.