15 d’ag. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA DEL 08-140816

 Desmantellada una xarxa de pederàstia que feia 15 anys que operava des de Tortosa. Volien fer un ressort de l’abús de menors. La Generalitat s’hi presentarà com a acusació particular. És terrible! No hi ha paraules per descriure el que sento! Tota la merda de la que és capaç l’ésser humà junta. Quin ràbia! Agafar nens que ja de per si han estat sotmesos a unes males condicions de vida i utilitzar-los d’aquesta manera; no hi ha dret. Era una xarxa espanyola que duia 15 anys fent mal. A més en la seva majoria de públic era espanyol. Si no n’hi ha prou amb descobrir que tenien més d’un milió d’arxius, a més es descobreix que volien fer una mena de ressort on es podria abusar de menors. Superats tots els límits! Cap mena de pietat amb aquests maleïts. Més enllà de la justícia que es pugui fer, que mai serà equànim amb el mal que han fet, desitjo que la venjança de la vida caigui sobre ells. Pobrets nois!
C’s fa un decàleg de punts que cal que el PP respecti. En el comitè que analitzarà les condicions hi son Aznar i Barberà. Punts, decàlegs... ximpleries! Venuts a la pell del diable, i com que ells mateixos ja són fills del diable, doncs tot queda a casa. Per molts punts que posin saben que el candidat a ser president és en Rajoy. Així mateix, saben que amb C’s no en tenen prou. Veig les terceres eleccions més a prop.
Un nen troba una granada de mà al Montsant. Vuitanta anys després i encara es troben projectils de la Guerra Civil. Doncs aquest nen encara va tenir el coneixement suficient per avisar la mare i no tocar-ho. Després els artificiers la van desactivar. Un exemple viu encara de les lluites cos a cos que hi va haver a casa nostra. Vull anar un miqueta més enllà per encetar un tema de reflexió. Trobeu que les ferides de la guerra s’han tancat? Jo crec que no i el que trobo més trist; crec que no es volen tancar.
Obliguen a aturar les batudes de senglar a l’Empordà ja que vulneren llei espanyola i diuen que s’acarnissen amb l’animal. Ara que havíem trobat una alternativa i va i la prohibeixen. Va, va, va! Ara resulta que matar uns animals que són plaga i que destrossen les collites es acarnissament segons la llei espanyola -sempre tan justa- en canvi crucificar toros en les corrides o en el Toro de la Vega, allà no; allà és patrimoni. No teniu vergonya. Els pobres pagesos i ramaders es passen la vida cuidant els camps i els horts amb la feinada que suposa. I en el millora moments venen aquests bestiots i ho arrassen tot. És patètic aquest país i és patètica aquesta llei.
Una quarta part de la cúpula de TMB té vincles amb el PSC i ICV. Clar que si, home! Entren i surten de la política i cal després que estiguin ben col•locadets a les elèctriques, aigües... i ara també al TMB. Clar, a Catalunya va governar el tripartit i al plegar calia repartir els actius per aquí i per allà. Molt bé pel PSC però sobretot pe ICV, els garants de la igualtat i ela ‘pares’ dels treballadors. Mentre precisament els treballadors convoquen vagues per reclamar millores en TMB, descobreixes que allà dins hi són els mateixos que un altre dia van fer aquella llei injusta.
Reus. Tanca el Miró de Reus. Després de força temps a la deriva tanca un altre comerç del gran complex de merda que van fer al Pallol. Gran il•luminats tenim a la nostra ciutat; grans promotors de projectes que encara no acaba d’entendre ningú -bé si, només els que en xupen-: la Fira, l’Hospital Nou, el Pallol. En que s’ha convertit el Pallol? Doncs en una mena de gran forat on tens wifi, pots anar a pixar i fer cafès de franc i on pots menjar fritangues i tapeo ràpid. Lluny queda aquell centre on hi havien d’anar les principals botigues de la ciutat. En definitiva,  un pou on s’hi ha enterrat diners o d’on segur que més d’una i més d’un hi segueix xupant de la mamella. I seguim amb Miró. Resulta que han posat Miró a un nen. Un nom molt antic que havia caigut en desús i que era utilitzat entre els cavallers l’any 1000.
En un altre ordre de coses,  a la ciutat hem tingut nous incendis de contenidors a Reus. Nous actes bandàlics que no s’entenen i que haurien de ser castigats amb més duresa, ja que a part de les conseqüències que poden tenir al voltant, ens costen uns diners als contribuents.
A l’aeroport de Reus augmenten el 28% els viatgers. Sembla que van tornant els bons temps. La gent té ganes i calers, i per tant torna a viatjar. I la manera més ràpida és agafar l’avió. Així els aeroports de Girona i Reus reben de nou passatgers després d’un temps de no ser res més que aeroports fantasmes. Segueixo pensant que aquests dos aeroports no han estat ben tractats des de la Generalitats i les administracions. Primer se’ls hi va posar la mel als llavis omplint-los de vols de low cost. Van passar-hi milers de passatgers però de sobte des de la capital van reaccionar traient gran part dels vols d’ambdós per dur-los a Barcelona. Una mala jugada especialment pel Camp de Tarragona. Esperem que hagin après la lliçó. Si volem ser independents hem d’aprendre a donar més força als territoris en els diferents potencials que tenen. No podem queixar-nos de Madrid i després fer el mateix a casa nostra.
2000 concentracions de les Mares argentines. Des de l’any 1977 que surten al carrer per reclamar justícia pels seus familiars desapareguts. Doncs moltes d’aquestes persones ja s’han mort però el grup segueix amb les mobilitzacions. I és que igual que a Espanya amb la guerra civil, a Argentina segueix havent-hi ferides obertes. El món mai serà del tot net si no es reparen totes aquestes ferides. Justícia ja!
Zona Bisbal Empordà. Aigües contaminades per pesticides. Ens entestem a utilitzar productes químics per treballar i què passa? Doncs que contaminem els aqüífers i malmetem la natura. Potser va sent hora -a molts llocs ja es fa- de plantejar-se eliminar herbicides, fungicides etc i plantejar-se sistemes alternatius més naturals i que respectin més l’entorn en el que vivim. Per exemple llaurar o tenir animals que mantinguin l’herba a ratlla. Reconec que en tema de plagues és més complicat. Tant de bo es poguessin trobar mesures més naturals.
189 meteors per hora. Pluja estels per sant Llorenç. Un dels espectacles que ens ofereix la natura enguany l’hem pogut presenciar ben clar i durant força estona i en diversos dies des de Colldejou. Realment ha estat espectacular!
La Generalitat denunciarà RENFE i ADIF pel mal estat de les vies i les instal•lacions del trens. Aquest dissabte una nova avaria ha posat en evidència la xarxa ferroviària espanyola a Catalunya. 600 persones han vist com els trens agafaven temperatures de més de 38 graus al quedar aturats per avaries diverses. Per fi el govern denunciarà les empreses i és que només se sent a parlar de problemes amb les línies catalanes.