APARTATS

8 de gen. 2010

NEVADETA A REUS 020110








Com si el destí s'hagués volgut aliar amb molts nens (uns 12.000 al Camp) moltes escoles, degut a la intensa nevada que ha caigut a les nostres terres, han hagut de tancar les seves portes fins dilluns. El que suposa uns dies més de vacances! A la nostra ciutat no s'han aturat les classes i els més afortunats hem pogut veure de 9:30 a les 13:00 com queia una bonica nevadeta. Al llarg del matí la temperatura no ha pujat dels 2 graus centígrats i em sembla que a la nit la cosa caurà per sota dels zero graus.




Primer hem pujat al terrat del nostre bloc i el cert és que les teulades de les cases dels voltants començaven a estar ben blanques. A l'esquerra, mig tapat, treia el cap el Campanar. Les muntanyes restaven invisibles als nostres ulls degut a la terbolina que hi havia.
Després hem donat un tomet per les principals artèries de la ciutat: Plaça Prim, Mercadal i Castell. El pobre Prim semblava que portés un tratge nou blanc. L'estàtua eqüestre ha quedat parcialment emblanquinada per la banda del Fortuny (perquè ens entenguem). Segons com te'l miraves semblava que li hagués crescut una barba blanca. Al Mercadal és on menys rastres hi havia. Es podia constatar amb l'acumulació de neu al centre de la plaça -on hi havia l'arbre de nadal-, i damunt les taules i les cadires de la Casa Coder. Mentrestant des de la Plaça del Castell podries veure com la cara de muntanya del campanar s'anava enfarinant.








La neu acumulada a les taules i les cadires de la Casa Coder ha permès fer un petit ninotet de neu a un dels seus joves cambrers!
Pel que sembla, el que a Reus s'ha convertit en un fet anecdòtic en pobles de muntanya del Baix Camp, el Priorat i la Conca -entre d'altres- , està transformant-se en un problema. Molts pobles no tenen llum (Lloà, Gratallops, Colldejou) i molts altres encara resten incomunicats (Porrera, Prades). És evident que aquests fenòmens no deixen d'agafar-nos per sorpresa. Potser, amb tot el tema del canvi climàtic, que comportarà l'exageració en les temperatures tant a l'hivern com a l'estiu, hauríem d'estar més preparats.



Per cert! Hem acabat a la Casa Coder per fer un cafè amb llet calentet. Poc a poc s'ha anat girant un fort vent que ha anat desfent la neu. Demà o passat demà el repte serà arribar a la muntanya. Iblama

2 comentaris:

JJMiracle ha dit...

Buaaah, aquí res de neu :-(

Anònim ha dit...

A Girona tampoc, res de res. Quina enveja! Una abraçada!!! No ploris Joan!