APARTATS

24 de gen. 2021

CRÒNIQUES FUTBOLERES. ELCHE 0 - BARÇA 2.

 1. LES DADES DEL PARTIT. 

-COMPETICIÓ: lliga. Jornada 19.

-ALINEACIÓ. 4-3-3. Porteria: Ter. Defensa: Mingueza, Araujo, Umtiti i Alba. Mig camp: Busi, DeJong i Pedri. Davantera: Dembelé, Griezmann i Braith 

-MARCADOR: ELCHE 0 - BARÇA 2 (DeJong i Riqui).



2. EL TITULAR: ‘4 de 4’. Hem guanyat els 4 partits que hem jugat seguits fora de casa en lliga.

3. LA HISTÒRIA HO RECORDARÀ. Amb 21 anyets Riqui Puig ha marcat el seu primer gol amb el Barça i potser amb la part del cos que ningú pensaria: amb el cap.

4. LES CLAUS. Ha estat un partit lent, parsimoniós i tediós; d’aquells de toc de pilota intranscendent i de poc risc. M’ha agradat la pressió que s’ha fet en la seva sortida de pilota. Això ens ha permès armar contraatacs ben a la vora de la seva àrea. Quan hem tocat la pilota ràpid des del darrere ens hem plantat a la seva àrea fàcilment i amb molts efectius. Llàstima de no ser més precisos i xutar més contra la porteria rival. Mingueza al lateral està bé per ajudar a guarnir millor la defensa amb tres homes defensius. Quan puja a l’atac l’home poca cosa pot aportar, però jo em conformo amb que sigui una assegurança de vida en defensa. D’aquesta manera per banda dreta Dembelé té el protagonisme quasi exclusiu en atac. A l’altra banda Alba i Braith o Griezmann s’ajuden per arribar a dalt millor. M’agrada aquest plantejament així com les ajudes en defensa de Dembelé i sobretot de Braithwaite.

5. LA CARA I LA CREU. La cara és per DeJong. Sembla haver-se tret la son de les orelles després d’un començament horrible. Avui ha estat el millor. Assistència i gol! La creu li poso a Umtiti. De nou ha fet un passi que si es descuida suposa el gol de l’empat. No es poden permetre aquests passis horitzontals.

6. EL RIVAL. Un modest equip que juga amb una mena de 4-1-4-1 canviant però que mereixeria salvar-se. Se’ls hi nota que volen la pilota. Volen remenar-la i jugar-la des del darrera i això avui en dia és d’agrair. Els hi ha costat molt però fer més de 5 passades seguides. Han estat imprecisos i han perdut pilotes molt perilloses. Lo millor de l’equip: el porter Edgar Badia; ha fet un partidàs no només amb aturades sinó també amb toc i joc de pilota.

7. LA MOVIOLA. Pizarro Gómez. Ha passat desapercebut! Això és bo!

8. LA VEU DEL SOCI. Seguim amb el dilema Messi. Messi si, Messi no. La veritat és que l’equip juga ben diferent. Amb ell hi ha més anarquia i més màgia  Ell mana diríem i tot va segons el que ell vol. El dia que hi fot ganes, bé, sinó juguem amb 10. Sense ell l’equip és molt més disciplinat. Dit això, els dos partits que li van caure em semblen justos.  

La directiva ha dit a Koeman que no faran fixatges i ell ho acata. Bé per l’holandès!