APARTATS

14 d’abr. 2009

DIVENDRES SANT

Ens hem llevat ben d'hora. El dia era ben grisot! Hem esmorzat i hem anat a l'església on hem asssitit al via crucis. S'ha de reconèixer el mèrit de les persones que porten la creu. Només l'aguanten amb les mans i la recolzen en un receptacle de cuir que porten a l'alçada de la cintura. Al costat hi ha dos costalers els quals aguanten la magna creu quan el portador vol reposar amb un pal allargat.


Ha començat a ploure! Però hem aprofitat una clariana per anar a donar un tomet pel terme. Concretament, hem anat riu avall. La meva intenció era anar a la presa del Mas d'en Vall. El riu ens ha impedit poder anar a l'altra riba. De manera que ens hem comformat a donar una volta per les terres del mas d'en Compte. Un mas magnific, immens. Voltat de vinya que treballosament ha sabut cultivar la gent de cal Pla. Destacar-ne la majestuosa façana amb les arcades laterals a la zona de les habitacions i els dos rellotges de sol de la fçana principal. Sembla ser que antigament la gent que treballava pel Comte es quedava en aquest mas en les èpoques de collita. L'entorn amb la vinya i els costers junt amb el riu és idíl·lic.






Després de dinar hem baixat a Reus. Jo m'he entretingut a donar una volta pel passeig de la Boca de la Mina. És un lloc admirable. Sembla ser que antigament els reusencs ja hi passejaven fins la famosa mina al costat del Pere Mata. Pots gaudir d'una bonica passeada mentre comptes els innumerables plataners que hi ha a banda a banda o observes les cases senyorials de la part dreta.


Afegir-me a la campanya en defensa del passeig de la boca de la Mina on l'especulació immobiliària ha arribat quasi bé al seu interior.
M'he arribat fins la zona de Fira de mostres nova, per veure'n les carpes de colors i he mirat l'estació de tren i les seves vies des del pont de Castellvell.
Una mica més tard he recollit a la Xell i acompanyats de la Mònica hem tornat a Porrera sota una fina pluja. Hem arribat just a temps per assistir a la processó de la nit. Els ànims eren molt valents. Volien fer sortir la processó al carrer però un xàfec de sobte n'ha parat les espectatives. De nou l'han hagut de fer a l'interior de l'església. La pluja no ha parat ni un sol instant pràcticament. Iblama.



1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Veig que ha sigut, doncs, una setmana prou entretinguda. I almenys heu fet país i no us n'heu anat a Cancún (per dir algun lloc lluny).