APARTATS

15 de jul. 2009

25 ANYS DELS GEGANTS DEL BARRI DE DALT DE MONT-ROIG 120709











La plaça, que la nit anterior havia servit d'escenari i de pista de ball, feia molt goig tota engalanada. Els gegants estaven plantats a la part central i esquerra mentre molta gent s'hi apropava per veure d'on venien i qui eren. L'aconteixement s'ho valia la pena! Celebraven els 25 anys dels gegants del barri de dalt de Mont-roig. Calia doncs fer una bona festassa! Hi havia fins a 15 colles.

El cercavila va inciar-se i va passar per gran part dels principals carrers del barri de dalt. Destacar que molts dels carrers per on vam passar eren força estrets, cosa que dificultava una mica el moviment de les nostres figures, així com la participació de la gent. El moment estelar el vam viure a la plaça. Primer vam fer una passada ballant per agafar un carrer de la zona antiga. Després cada colla ens va obsequiar amb les seves cançons i els seus balls.






De totes les colles presents, a part de la nostra, destaco la bellesa i plasticitat dels de Mont-roig i els de Molins de Rei. Mentre ballaven podies contemplar que la gent es va tirar massivament al carrer per seguir l'acte i participar de les pixarades de l'Espantall o els saltirons dels de Mont-roig. A més els nens -en el cas de l'Espantall- demanaven constantment que els mullessin. No en va dir que feia una calor espantosa. Entrar dins d'un gegant amb les robes dobles que porten i fer-lo ballar és un sacrifici. Sort en tenim dels diferents punts de beguda que estaven repartits al llarg del recorregut. Per acabar vam ballar conjuntament dos balls.
Al final ens vam obsequiar amb un bon pa amb tomàquet al lateral de la gran església que presideix la part alta. Iblama


1 comentari:

... ha dit...

Nanu... això si que és una bona crònica! Petonet!