APARTATS

22 d’abr. 2013

HORTS D'EN RIC - Primera plantada 180413. TROS: preparant el terreny i arranjant "l'hortet" 190413.



HORTS D’EN RIC – Col·locació reg, plantar (120 tomacons, 120 híbrides, 60 benac, 60 pebroteres, 60 albergínies i carabassoneres) i sembrar (pastanagues, raves, remolatxa, ruca i canonges) 180413.

En un dia absolutament estiuenc, hem procedit a fer la primera plantadeta de tomaqueres bàsicament. A l’haver allargat els crestalls pràcticament un metre més també hem guanyat espai per poder sembrar i plantar. Per crestall hem pogut fer-hi tres fileres de cada cosa. A l’hora de comprovar el reg hem hagut de substituir algun tub per estar foradat. Hem fet dos mig bancals més amb pebrots i albergínies. Hem destinat el penúltim crestall sembra variada i el darrer per plantar carabassoneres. Hem provat d’engegar el motor però no ens hem sortit. Un altre dia serà! Per cert, hem comptat a l’ajuda avui de mon pare; ha xalat l’home!








TROS – Replanant i esporgant sota dels pinets 2 i obrint un caminoi al malloll 190413.
Al matí hem tornat a estar a la part alta del tros arranjant el terreny, per una banda replanant i esporgant i per l’altra fent el líquid de l’herba. Abans d’arribar al migdia vam començar a obrir un caminoi per accedir a la part alta de la zona del malloll, on l’any passat vam recuperar una partida d’avellaners mig perduts.








Després de dinar ens vam dedicar a les faveres i les pesoleres, remenant una mica la terra i regant-ho tot una miqueta. I és que aquesta vegada la setmana ha començat a ser força calorosa i seca.
Per cert, les primeres favetes ja són com el dit petit! Ara és el moment en el que les roelles donen un toc de vermells els camps dels voltants.


Otres, quan sortíem de Porrera ens hem acollonit en veure que el coll de la Teixeta s'encenia. Al final han cremat una trentena d'hectàrees a la part alta de la muntanya a conseqüència d'uns treballs en unes arnes. La veritat és que feia por de veure! Iblama