27 de maig 2013

FIDEUÀ PORRERANA 250513





Tot i la forta ventada va ser un dia que per sempre quedarà gravat a la retina. Ens vam reunir als Racons per fer un dinar porrerrà o de porrerans. Llàstima que fins després de dinar va bufar un fort i molest vent que va fer que haguéssim de dinar a dins. De menú: fideuà. Vam començar a mig matí enrossint els fideus a foc lent. Vam fer una picada amb all, julivert, pebre vermell, oli i sal i ho vam abocar a la mateixa cassola on hi havia reposant els fideus. La clau va ser no ficar-hi massa oli. Junt va anar macerant. Mentrestant vam coure els calamarsons i les gambetes per acabar ajuntant el tall amb els fideus macerats amb la salseta. Poc a poc la gent va anar arribant davant les alegries del “Cachorro” al veure tanta gent. Quan hi vam ser tots, mentre els més petits feien castells a la sorra, van abocar el brou de peix mentre els fideus s’anaven bevent el suc i anaven trempant. Al cap de vint minutets tot estava llest així que, després de fer la foto de rigor de la trobava, ens vam asseure i vam assaborir la fideuà acompanyada d’unes amanides i una mica de pica pica. De postres orgia de pastissos per rematar la jugada i cava per remullar-ho. 








A la tarda el vent es va aturar i vam poder gaudir dels entramats dels més petits enfilant-se als arbres i corrent pels voltants, sempre sota l’atenta vigilància del “Cachorillo”, mentre els grans intentaven en la sobretaula arreglar el món. Un gran dia! Iblama

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ens ho vam passar molt bé! a veure si ho repetim!Gràcies per organitzar-ho!