APARTATS

2 de maig 2013

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES 2012-2013




XAMPIONS
ANADA
RESULTAT:  Bayern 4 – Barça 0.
TITULAR. Ridícul, Humiliació i fora de la Xampions.
LA MÀGIA L’HA POSAT: el Bayern.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA:  tots plegats
L’ÀRBITRE:  De pena. Dels quatre gols podem parlar que tres són discutibles. Sobretot dos primers: falta i fora de joc.
EN VINT PARAULES.  Lamentable partit del Barça, de nivell de regional. Mal plantejat, sense força... Ens han superat en tots els aspectes. Errors. Posar la defensa massa enrere, sortir massa a l’ofensiva i no tenir en compte que l’eliminatòria dura 180 minuts. Mig del camp poc agressiu, línies poc juntes, manca de velocitat de circulació, falta de decisió al davant, no superar els u contra u, pressionar desordenadament, no fer canvis a la mitja part mínim, no obrir les bandes i tornar a pretendre que els laterals obrir la banda. Com a mínim. Hem jugat pràcticament amb 7 jugadors. Messi coix, Pedro perdut, Alexis que només pressiona, Busi al 20%. De què serveix tenir tanta gent treballant al darrere si no se sap llegir com juga el rival? Com posem jugadors que no estan bé? I els que estan bé ni els convoquem? Una vergonya!
QUÈ DIR ALS DE PUNTO PELOTA? Au que xalareu. A fer llenya!


TORNADA
RESULTAT:  Barça 0 – Bayern 3.
TITULAR. Piconadora Bayern i humiliació culer pitjor que l’altre dia.
LA MÀGIA L’HA POSAT: el Bayern. Al Barça els millors Song i Piqué.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA:  tothom.
L’ÀRBITRE:  Bé. No ha tingut feina.
EN VINT PARAULES.  Felicitar al millor equip d’Europa actualment que és el Bayern. Realment és un equip i està molt treballat i compensat, amb ajudes constants a les bandes i del mig del camp a la defensa. Per nosaltres encara és més penós perquè una setmana després seguim cometent els mateixos errors i caiem en les mateixes suposades solucions. Amb un equip tan ben estructurat no pots pretendre que els laterals corrin la banda, defensin i ataquin. Necessites gent que desbordi per la banda amb poca distància per obrir forats i faci jugades, i necessites i paio al mig que les remati. No podem seguir caient en la teranyina que ens posen als centres de les defenses. No podem pretendre que Villa faci jugades des de la banda i les remati. No podem tenir un jugador que no se’n va ni de la seva ombra com es Pedro i no podem tenir un jugador tan lent i esmorteït com Cesc al davant demanant-li que faci gols. Hem d’anar pensant en com està Xavi també. No podem sortir a jugar a Europa sense un pla B i un pla C. El més trist és que ara per ara no tenim ni pla A. La gent està morta i les prestacions dels que venen per darrere queden esllanguides amb un desgavell tan gran. Bartra ha fet un bon partit i crec que Thiago ha tingut més mobilitat que no pas Xavi. On era Tello, per exemple? Un dels homes més en forma dels darrers temps! Avui pel Camp Nou ha passat el campió d’Europa. Felicitats per fer el que heu fet!
Necessitem fer una reflexió i un canvi. Mai les segones etapes han estat bones i amb Tito a la banqueta ho veig força malament ja que ha demostrat poca capacitat per sortir dels moments perillosos. Ja no val allò de canviar les posicions dels jugadors amb els equips que marquen en zona. Ens han superat en tots els aspectes. I sort que el Madrid el va eliminar el Borússia.
QUÈ DIR ALS DE PUNTO PELOTA? Doncs que ahir us vaig mirar fins ben entrada la matinada i vaig riure molt amb la cara de bull-dog boig del Roncero i la ploramica del Siro. Foteu-vos! Ni dècima ni cullons. La gran inversió –recordem 170 milions- servirà per guanyar la copa del Borbonot. Si, el Barça ha fet el ridícul però ho ha fet amb gent de la pedrera, amb gent de casa i ha demostrat que seguirà fent pujar gent del planter. Ho podrem fer millor o pitjor però tenim un projecte clar. Cal però que fem les coses amb més coneixement i compensant millor el sistema, sinó estem morts. Ara, comprenc que rigueu, per tant rieu! Iblama