APARTATS

27 d’oct. 2014

50e RAL•LI CATALUNYA 251014


LA INFORMACIÓ
Un any més el RacRal•li, aquesta vegada en la cinquantena edició, ha passat per davant del nostre poble en el tram de Tivissa. El vencedor de la cursa i el mundial ha estat Sebastian Ogier.
Aquesta vegada la cursa va ser de baixada i no de pujada. Baixava des la Torre per enllaçar amb el camí de Pratdip. Per cert, aquest tomb és un dels més espectaculars del tram i és on s’hi concentra més gent arrenglerada a la muntanya. Tot i això sembla que globalment, no hagi vingut tanta gent al poble. Els racons de les escoles i just des de l’entrada del poble fins a l’hotelet hi havia força gent.
Es van fer dues passades. La primera passada fou a les onze i entremig el ral•li de cotxes antics. Posteriorment, després de dinar es feu una segona passada.



LA REFLEXIÓ
Què aporta el ral•li a Colldejou i als pobles que els alberga? La gent s’abraona i es discuteix per ocupar literalment els bancals més propers a les carreteres. De res importa que s’estigui a punt de collir les olives o que la verema estigui a mitges o els camps estiguin sembrats. Ells arriben planten la tenda desfent els marges o sinó es foten dins de les barraques de tros i ja està. Altres venen amb les seves caravanes. En qualsevol cas, caguen i pixen allà mateix i deixen la merda on es allà mateix. La organització els diu que recullin les escombraries i les apilin perquè després passaran els serveis de neteja, però aquests es dediquen a recollir el que tenen a la vora i ja t’arreglaràs. És el pobre propietari que amb el temps va descobrint “merda” variada escapada pel seu tros. I ara que és temps de rovelló, quan tombes a la vora de la carretera acabes recollint més ampolles i llaunes que no pas bolets! Quin benefici aporta el ral•li? Concretament, a Colldejou segur que els tres establiments del poble van gaudir d’una bona salut aquest divendres i mig dissabte però; tants beneficis van treure! Els salva d’alguna cosa la gent que ve suposadament al poble per consumir? Pel poble també queden les restes de les ampolles de vidre trencades aquí i allà i les bronques i males estones que vam passar al bar veient el Madrid – Barça.


VIDEO DE LA BRUTÍCIA DE TV3

Si no es fa un replantejament de la política organitzativa del ral•li és una vergonya. De fet és la imatge que projectem al món: el turisme de borratxera de Lloret i Salou es trasllada a les nostres tranquil•les contrades. Amb l’excusa de veure durant uns segons uns cotxes que passen llescats, la gent va als trams com si fes acampada lliure, per emborratxar-se i fumar porros i... ves a saber que més! Aquest ral•li així JO NO EL VULL!!!! Si no hi ha un replantejament, una atractiva oferta econòmica pels municipis i una recollida seriosa dels residus per mi ja el poden fer en un altre indret!