APARTATS

23 d’abr. 2015

SANT JORDI 2015





MATINAL A TARRAGONA
Ens hem llevat amb un dia esplèndid! Dels millors sant Jordi que recordo! Hem agafat el cotxe i ens hem acostat a Tarragona, quan encara les paradetes amb llibres i roses acabaven de muntar-se.  Hem passejat, hem remenat i hem comprat a la Rambla Nova; un entorn incomparable per poder gaudir d’aquesta jornada. Les estelades i les senyeres al balcó; el sentiment i l’emoció a la butxaca. Entitats, partits, associacions, floristeries... tots s’han donat la mà per brindar-nos un dia inoblidable. I no pots anar a Tarragona i passejar per la Rambla sense arribar-te a uns dels llocs més màgics de la ciutat: el balcó del Mediterrani. Quin plaer! Poder escoltar el so del mar, quan la remor incansable de la il·lusió dels nens participant de la diada, t’ho permetia. Quin gaudi poder contemplar l’Amfiteatre i el Pretori. Quins records van lligats a nivell personal amb aquesta ciutat. Quantes vegades havia baixat per aquella costa buscant la llibertat... buscant una finestra oberta a una nova via! Quants records diluïts i superats en aquesta blavor insuperable del cel de Tarragona. 













TARDA A REUS
Ja al vespret, amb el treball a les espatlles, ens hem arribat a la Mercadal. Estava impossible! Comprar un llibre, missió arriscada si no tens paciència! Veure el centre de la teva ciutat bullint d’il·lusió, amor, roses i llibres t’omple el cor. Et fa sobreeixir els sentiments per damunt de l’ànima expectant de noves fites. A la Mercadal llibres i algunes roses. Repartits entre el Castell i el tombar de les Peixateries les Entitats de la ciutat; ben alerta de les noves fites a assolir en les festes properes.
Al carrer s’hi respiren nervis, neguit, companyonia... amor! És genial! M’agradaria poder aturar el temps mentre la cobla Pare Manyanet toca una sardana, i la gent balla; i la gent gent. I perdre’m en el sentiment indesxifrable que un català de cor sent quant una anxaneta corona un castell, independentment de l’alçada. I munten una estructura gegant a l’aixopluc de l’enorme estelada que any rere any copsa l’atenció de la plaça. Són instants de cultura, de país, de tradició... però també són segons que cal que visquem com més intensament millor.


















BALANÇ DE SANT JORDI
LLIBRES.
Cremem Barcelona de GUILLEM MARTÍ, 
Algú com tu de XAVI BOSC, 
La lei de los justos de CHUFO LLORENS, 
La templanza de MARIA DUEÑAS, 
1001 curiositats de Catalunya de LLUÏSA MONTFORT, 
el Mestre de MÀRIUS MOLLÀ
l’Amor prohibit de la COIA VALLS (que va arribar per avançat).

.............................I res; dir-te que t'estimo Meritxell Gaya Llorens!