En una tarda
esplèndida, Colldejou es va vestir de gala per testimoniar l’enllaç entre la
Maria del Mar i el Pere. Sempre fa molt de goig veure gent a la plaça i més en
dies, com el d’ahir, en els que el bon ambient i la felicitat transiten per
l’aire.
A l’església, molt
ben engalanada per a l’ocasió, tot estava a punt per l’arribada dels nuvis: les
flors, les garlandes, la música... Passades les cinc de la tarda el Pere, del bracet
de la seva mare, va entrar a l’església on van ser rebuts efusivament per
Mossèn Emilio. El primer gran moment de la tarda estava a punt d’arribar; la
núvia feia entrada a l’església sota les notes de la marxa nupcial. Ja junts a
dalt de l’altar el mossèn va procedir a celebrar la cerimònia. Després d’un
sentit sermó els nuvis van ser casats amb una enorme emoció, sota l’atenta
mirada de l’Àlex. Precisament, la part final de la celebració va estar dedicada
a ell. Van aprofitar i el van batejar. Primeres noces del nou mossèn i primer
bateig. De l’altar ens vàrem traslladar a un dels laterals per procedir al
bateig de l’Àlex. Va ser divertit veure com el petitó jugava amb l’aigua de la
pica baptismal. Amb els nuvis casat i el nen batejat van sortir de l’església
sota una pluja d’arròs, pètals i confetti. Hora de felicitacions i de bons desitjos!
La gent esperava ansiosa a la plaça. Els pares i els padrins van pujar a dalt
del balcó de la casa familiar i van començar a llençar avellanes i tot tipus de
xuxes i caramels en honor al bateig de l’Àlex. Aquesta és una de les tradicions
més boniques que han quedat en molts pobles, entre ells Colldejou a l’hora de
donar la benvinguda al fill de la casa.
Amb el dia
tancant-se agafàrem els cotxes per traslladar-nos fins al Restaurant Mas
Gallau. Una gran carpa col·locada al jardí estava a punt. Vam esperar els nuvis
i es va procedir a degustar el variat aperitiu. Entre les menges pernil, sushi,
salmó, tapes de formatge i foie, tartaletes variades, arròs negre, fideuà i
menjar de barbacoa. Al cap d’una estona, amb l’estómac més tranquil, vam
desplaçar-nos fins a la gran sala menjador per dinar. El menú va ser el
següent: assortiment de marisc amb salsa de romesco (2 escamarlans, 2 gambes, 4
llagostins i 3 cargols de mar) i Jarret de vedella al vi negre amb patates i
poma. De postres Tulipa amb maduixes, biscuit i broqueta de fruita. Pel que fa
als vins vam degustar un Blanc Louis Vernier i un Negre de Muller. Cava Hill
Brut Reserva oro. Arribava el moment del pastís. Va fer entrada a la sala i va
ser tallat per la parella. Cafès i licors van tancar definitivament la fase del
menjar.
Els llums es van
anar apagant i la música va sonar ben forta. Començava així el ball que va ser
obert per la Maria del Mar i el Pere. Lentament, diferents parelles s’hi van
anar afegint al mateix temps que s’obria la barra dels combinats. En un dels
laterals tot tipus de xuxeries en honor a l’Àlex. La festa es va apoderar de
l’ambient de sala. Una festa que s’ha allargat fins altes hores de la matinada.
Maria del Mar, Pere
i Àlex moltes gràcies per haver-nos fet partíceps de la vostra festa. De tot
cor us desitgem que sigueu molt feliços. Estarem al vostre costat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada