APARTATS

22 d’ag. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 15-210816.


Investidura de Rajoy amb data 30 d’agost. Tindrà el suport dels ‘xaketerus’ de C’s. Què contents que estan els espanyols unionistes! Ja tenen pacte! Un pacte que no permet governar amb tranquil•litat a Rajoy; i és que manca el suport del PSOE. I si creiem les paraules de Sánchez ells diran que no i anirem a eleccions el dia de Nadal. El PP llavors tindrà el que volia: la majoria absoluta ja que no anirà ningú a votar aquest dia. En tot aquest joc he trobat molt brut -tot i que no són sants de la meva devoció- culpabilitzar el PSOE de la inestabilitat del país per no suport. Què hauria fet el PP a la  inversa?
Polèmica a Còrsega per haver fotografiat dones a la platja amb burkini. Catalunya diu que no les prohibirà. Una polèmica una mica estèril i més tenint en compte que avui en dia molta gent quasi que es fot vestida a l’aigua. Tenim gent amb neoprè, guiris que es banyen amb samarreta i pantalons per no cremar-se... què més dóna si es fa en llibertat? No fan cap mal a ningú i s’entén que ho fan lliurement; doncs endavant! Difícil serà demostrar si és per ordre del marit i de l’imam. En el cas que es demostrés que no és amb absoluta llibertat de la interessada, caldria depurar responsabilitats, però mai criminalitzant a la dona.
Carme Forcadell rep l’avís i les pertinents amenaces d’Espanya. Ben fet home (ironia). Ara que s’acosta la diada calen actes com aquest per animar l’independentisme. Imputats posar les urnes o per deixar que es voti un llei. Vomitiu! Aquí es demostra que els hereus del franquisme segueixen amb les seves. Ja em direu on està la separació de poders. Els peperos mateixos tenen la barra de dir el que passarà abans que hi hagi la sentència. I què fan els magistrats?corroborar-ho! En tenim una nova mostra amb l’Otegui. Ha complert la seva pena de presó i ara ell legítimament vol tornar a la política i ser el candidat de Bildu. Doncs com que no interessa faran tot el possible, fins i tot manipular fiscals i magistrats, perquè no sigui candidat. Les clavegueres de l’estat amb el gran ratot d’en Fernàndez Díaz al capdavant en moviment. I no paren noi! El president del Banc Andorrà reconeix pressions del govern espanyol per treure a la llum drapets bruts de Mas i Jonqueres. Mentides i manipulacions. Ah, i per si no n’hi hagués prou el mateix ministre en funcions diu que les gravacions del Fernàndez-gate estan manipulades. Aquest caire autoritari i democrato-feixista que és en el farcit d’aquest país, deix testimonis constantment de la seva activitat. Dues mostres. Per una part els atacs homòfobs contra l’alcalde de Terrassa Jordi Ballart per haver canviat el nom d’un carrer d’un legionari que va lluitar amb Hitler. I per l’altra amb la felicitació que la legió va fer a Nadal per la seva victòria. Ho va fer amb un tuit enaltint els valors de la guerra i la lluita, un lema temps de Franco. Caram, caram! Moltes proves que no s’ha fet net. Una de patètica i asquerosa. En el record dels 80 anys de l’assassinat criminal, des del sector feixista d’Espanya s’obvia precisament que va ser vilment assassinat, vexat i tirat en una cuneta de no se sap on. Justícia! Menys mal que un tribunal argentí vol reobrir el cas per saber més detalls i esclarir el que realment va passar. Justícia per acabar amb la llei a la carta. Ah, una nova forma de passar-se la llei a la torera. Defensa manté les pràctiques militars a l’Empordà tot i el risc d’incendi. Oleeee tu! Si senyor! Amenaces de fortes tramuntanes i vents i de secada general però ells a la seva. És el talant de tota aquests colla d’energúmens. La gran majoria de mortals hem de complir amb unes normes restrictivíssimes amb el tema del foc, i en canvi a l’exèrcit se li tolera tot.
Successos. Agressions i accidents. Setmana intensa en aquests dos aspectes. Una parella agredeix a tres vigilants de l’estació de Tarragona per fer-li posar la samarreta. I és que te n’adones que hi ha molt poca educació. Que algú m’expliqui que fot un individu sense samarreta. No es té cap mena de respecte! Al mateix temps hem descobert una nova agressió d’un gos. Una nena ha estat atacada per un gos de raça perillosa a Mataró. Un tema amb el que cal posar fil a l’agulla. Hi ha d’haver molt més control amb els animals de companyia. No podem oblidar que són animals i que en moments determinats poden sentir-se amenaçats o intimidats quan nosaltres no hi veiem més enllà. Finalment, tanquem aquest cap de setmana amb accidents diversos amb víctimes a Cambrils i l’Aldea. S’acaben les vacances i la gent va amb pressa per les carreteres. Hem d’extremar les precaucions i anar amb molt de compte.
La URV entre les 500 millors universitats del món. Menys mal que trobem notícies com aquesta. És un orgull que una universitat tan propera a casa nostra rebi un premi honorífic com aquest. A formar nous talent i a superar-se. Felicitats i molta sort!
Catalunya és líder en pagar interessos del FLA. És a dir; som els que més paguem perquè ens deixin els nostres propis diners que ja hem pagat. Com ja he dit altres vegades només hi ha una sortida a aquesta injustícia: la independència. S’ha intentat pactar, negociar... més molletes! Qualsevol persona que visqui a Catalunya està en inferioritat. Això ho ha de veure el de C’s, el PSC i el de Podem. No es pot tolerar més que els catalans haguem de pagar perquè ens deixin els diners que ja hem pagat amb impostos. Prou!
Pisos il•legals de lloguer a la costa de Tarragona. La moda s’havia estès per Barcelona. Ara ja arribat a la Costa Daurada. Com tot són una competència deslleial a tota la resta que fa les coses bé. Han vist que es pot fer un negoci fàcil, ràpid i amb molts beneficis. A Barcelona pisos que de llarga durada poden suposar al voltant de 800 euros al mes, amb lloguers de curta durada suposen uns 1700 euros al mes.
Camp. Dues notícies dolentes en aquest sector. Caiguda d’un 40% de la collita d’ametlla per la sequera. Pedregades que malmeten la collita de fruita de diferents zones de la Catalunya central. Si els pagesos de per si no en tenen prou en haver de cuidar la terra, vigilar les plagues... cal que tinguin en compte les pluges en el seu excés o defecte. La qüestió és que el sector agrari quasi sempre està en desgràcia i provablement les administracions no hi dediquen els suficients recursos. I és que fa l’efecte que el sector primari poc importa.