APARTATS

18 de set. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA 12-180916.


Reaccions a la Diada. Més centrats en la crema de fotos del Rei i de banderes espanyoles i franceses de part de l’esquerra independentista que no pas en fer valoracions imparcials. Hem hagut de veure com la Levy, la Garcia i l’Albiol anaven a Madrid i presentaven una denúncia. Per què no han corregut a denunciar l’estat lamentable de les línies de rodalies, o els incompliments amb Catalunya pressupostaris o amb el Corredor del Mediterrani? Foteu fàstic! No hi puc per més! Tot i ser un venedor de fum habitual, aquesta vegada l’Albert Rivera m’ha sorprès ja que ha reconegut la força de l’independentisme i l’èxit de la Diada. Mentrestant, el PP ha seguit amb la seva farsa habitual de callar. Tant sols han deixat obrir la boca al corb del Margallo, el qual a part de comparar-nos amb terroristes diu que el procés provoca ferides socials i familiars que costarà de curar 20 o 30 anys. Més mentides i falsedats. Ja em cansa fins i tot comentar-ho. Com pot un tio que no sap ni on és Catalunya jutjat-la d’aquesta manera? Sr. Corb-Margallo a Catalunya hi ha debat, no com a casa vostra on tot només hi ha un via única i totalitària. Aposta per parlar amb els catalans per fer-los veure que ens estan enganyant. Miri Sr. Corb; tinc suficients motius per reclamar una Catalunya independent amb 40 anys que tinc i ni vostè ni ningú m’ha demostrat per quines raons a Catalunya la beneficia  pertànyer a Espanya. Si en comptes de mentir us dediquéssiu a explicar-vos per convèncer-nos potser ens guanyaríeu. Amb mentides ens perdeu i amb el poder de la vostra llei feta a la vostra mida tampoc ens tindreu. Tot el meu suport a l’ex conseller Homs. El jutjareu per haver posat unes urnes! El món us jutjarà!
Protesta a l’escola de Pinell de Brai. Ha començat el curs i el cole encara arrossegava una polèmica amb dos mestres amb les que hi havia hagut problemes. Tema no resolt i tema que s’ha arrossegat sense que el departament ho solucionés. Els pares es negaven a dur els nens a l’escola mentre elles hi fossin, malgrat que ambdues -germanes, per cert- curiosament estan de baixa actualment. Jo entenc que si una majoria de pares no les vol doncs que les canviïn si tenen raons de pes clar.
Obres de Sixena. Resulta que les famoses obres de Sixena eren d’alabastre. Doncs bé; per mitjà de la combustió algunes s’han transformat en guix. Ara els aragonesos volen querellar-se contra el conservador del museu de Lleida; el consideren culpable de l’acte. No han volgut escoltar les explicacions del conservador, ni han volgut fer cas dels textos de l’època en els que molts dels propietaris van optar que destruir-les o cremar-les. Seguim amb un polèmica absurda que s’ha acabat convertint en un litigi més contra Catalunya.
Les entitats espanyolistes es reuniran a Catalunya el 12 d’octubre. Molt bé, clar que si i que surtin en massa i defensin el que senten. Perfecte! Aquí deixem que la gent pensi el que vulgui.
Aquesta setmana hem conegut el cas de la Noemi. Ella té un discapacitat del 90% i no li donen la pensió. Ens queixem amb raó dels desnonaments i ens trobem amb casos com aquest que ens posen la pell de gallina. Com pot una institució girar la cara a una persona amb aquestes condicions? Patètic. Hem d’atendre a les persones primer de tot, sinó és que no estem complint els principis més elementals de la societat. Per això la gent es desencanta amb els governs ja que veu que primer s’atenen bancs i grans empreses abans que a les persones i més quan esbrinem que els partits catalans es van gastar 10,7 milions en les eleccions del 27-S. Més persones!!!!!
Mexic es manifesta en contra del matrimoni homosexual. Un noi de 12 anys amb un oncle gai es va palplantar davant dels 10000 manifestants. Ha estat una de les imatges de a setmana veure el noi de 12 anys amb els braços en creu davant de 10.000 persones en una marxa indigna. Per quan llibertat absoluta? Què hem d’esperar més? Paral•lelament, hem sabut del cas d’un àrbitre andalús homosexual que ha denunciat que en els camps de futbol rep tot tipus d’amenaces i insults per la seva condició. La federació catalana ha introduït una llei amb la que un àrbitre pot suspendre un partit si sent insults o faltes de respecte. De fet una noia àrbitre va suspendre un partit perquè li van dir que se n’anés a fregar plats. El partit va tornar al començar quan l’individu abandonà el camp. Si senyor!
Baixen els accidents a Catalunya. A Tarragona el 36%. Una gran notícia; deu ser que les coses es fan bé. És per aplaudir-ho i més en un context espanyol en el que els accidents han augmentat. Les motos, l’ús del mòbil en la conducció, el no posar-se el cinturó i les distraccions en carreteres secundàries segueixen sent les assignatures pendents.
PP. Ells sols ocupen un apartat sol. Els primer dies de la setmana vam tenir la compareixença-burla de Guindos per aclarir el nomenament de Soria. Res aclarit! Ningú es va creure les explicacions d’aquest home. El gran plat se l’ha endut però Rita Barberà encausada per blanqueig de capitals. Ella amb els seus pebrots habituals simplement ha dimitit del partit per continuar de Senadora i ser aforada. Oléeeeee!!! I la xuleria habitual i el silenci del partit o parlar per dir més falsedats o tonteries. El plasma del Rajoy ha dit que com que ja no és del partit no pot dir res. Oléeeee! Clar que si. Feu-li un monument home pels serveis prestats! Ah, i la llei feta a mida perquè no puguin fer-la fora del Senat. Em cago en aquesta llei caciquil! Quina vergonya. Però és que aquí no hi ha un pam de net. El PSOE  amb el Griñan i el Chàvez també han fet el que han volgut amb Eres per afavorir-se o afavorir els seus. Això si; temps ha faltat a la Susi Díaz, el Gonzàlez i el Bono per defensar-los i posar la mà al foc per ells. Quina corrupció senyores i senyors! I la darrera que esquitxada -mínimament però esquitxada- a Podemos. Echenique pagava les dones de fer feina amb diner negre.
Hillary Clinton es desmaia i li detecten pneumònia. Trump se’n fot. Ahir veia una foto d’una nena moreneta de pell amb el Trump al darrere amb una rialla més falsa que... la nena feia cara d’espantada. I és que els EUA i el món ja podem calçar-nos si entra aquest paio impresentable.
En el context de les eleccions gallegues i sobretot basques, amb parlaments plens de fum i buits dels partits espanyolistes, la imatge ens arriba en una mena de debat que va tenir un familiar de l’assassinat pels Gal, Zabala i el candidat del PP Alfonso Alonso. Ella en un moment de la conversa li diu si ell no el considera a ella víctima del terrorisme i ell diu que no. A partit d’aquí, després d’un moviment de cap que fa ella com volent dir que diu aquest tarat, li aguanta la mirada. Ell inicia un discurs entretallat i sense arguments. Quan acaba ell també aguanta la mirada a la noia amb un desafiament propi d’un xulo de carrer que quan va atracar-te et fot la navalla a coll. És tan trist, és tant patètic aquest PP. Com dir que un familiar de Zabala assassinat vilment per una mena de contra Eta com eren els Gal no és víctima del terrorisme i ficar la llei pel mig i el canvi de la llei. Va home va! No tenen ni recursos per defensar-se! Quina colla! Si us plau; NO ELS VOTEU MÉS!!! PER DIGNITAT!!!! I si en voleu una altra d’indigna aquí la teniu: els governs francesos i espanyol hauran d’indemnitzar l’empresa de FlorenTIMO Pérez ja que pel túnel del Pertús hi passen menys trens dels que hi haurien de passar. Un nou cas Castor. I qui ho pagarà? Doncs les espanyoles i els espanyols! Au, gallecs i bascos, ara que sou els propers torneu-los a votar.