APARTATS

9 d’abr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 03-090417

1) ÉS UNA VERGONYA. Un pub de Lleida impedeix l'entrada a un grup de joves amb síndrome de Down. No tindria cap mena de pietat amb els propietaris del pub. Una bona multa! No es pot limitar la llibertat d’aquests nois. Segur que dins del pub aquesta mateixa nit hi havia gent indigna. Mai ho és una persona amb síndrome de down.
L’actitud desafiant que han tingut De Alfonso i Fernàndez Díaz en la compareixença pel cas Catalunya. Com a dos mafiosos és com els ha tractar Gabriel Rufian d’ERC; i és que ja n’estem farts de conxorxes i complots contra Catalunya. Es va muntar un aparell logístic per recollir informació o crear-la per fer caure Convergència i de rebot el Sobiranisme Català. No hi havia cap altre objectiu;  tant costa d’admetre-ho? L’exemple més lamentable és el que van fer amb en Xavier Trias. Però ells mira, ara ja des de més enllà, se n’aniran de buit cap a casa de vacances i pagades. És mesquí per partida doble a més afirmar que són ells ela enganyats i que les veus estan manipulades. Només cal veure’ls-hi la cara d’aquests dos feixistes per veure la ràbia i l’odi que destil•len. Però el més gros és que per damunt d’ells hi ha tot un aparell que els manava. Aquests són els que haurien d’anar a destapar. Per tot, aplaudir l’actitud de Rufian davant d’aquests desgraciats. Ha tingut els pebrots de plantar-los cara, no com altres que han amagat el cap sota de l’ala.
2) PER APLAUDIR. Cau a Barcelona una banda que era una "màquina de robar" a pisos i es desplaçava en transport públic. Pel que es veu robaven i seguien fent vida normal entre la gent, ficant-se en el dia a dia de les persones, per això encara passaven més desapercebuts i ha costat molt més de detectar-los.
Amazon obrirà un nou centre logístic a Martorelles que donarà feina a 650 persones. Molt bé! Benvinguts siguin aquests nous llocs! Famílies que se’n veuran beneficiades d’aquests sous.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Polítics holandesos s'agafen de la mà per protestar contra la violència homòfoba. Més gestos calen com aquests per deixar ben palès el nostre absolut rebuig contra tota violència i més si aquesta té un rerefons homofòbic. A vegades la gent agraeix gestos més com aquests que no grans gesticulacions polítiques massa sovint de cara a la galeria i que queden massa lluny de les persones.
4) EM SAP GREU.  Enxampen l'exalcalde de Llavaneres armat a casa del treballador a qui va fer mòbing. Si el cas del treballador ja és de per si greu, l’han enxampat amb la cara tapada i amb una motxilla amb ganivets prop de casa del treballador. Per a més inri l’home ha dit que no sabia que a la bossa hi ha ganivets. El mateix dia que han transcendit les imatges d’un home que assetjava la seva dona col•locant ganivets en punxa clavats al terra de l’escala per tenir-la amenaçada, no és molt encoratjador saber que a casa nostra una ex autoritat es pot comportar com una mena de sicari a sou contra un ex subordinat.
5) QUE N’APRENGUIN. L’oposició, CUP inclosa, aprova ‘carregar-se’ Vicent Sanchis només 24 dies després. Jo penso que aquest càrrec s’hauria de consensuar entre tots els partits. Més que res perquè després ningú pugui dir que es manipula la informació que es donen els mitjans públics. En cap cas ningú dubta de la professionalitat de Sanchis.
6) NO HI HA RES A FER. Amb Veneçuela. El líder de l’oposició inhabilitat 15 anys. Hi hagut manifestacions violentes arreu per mostrar la indignació del poble. Que hi hagi netedat ja d’una vegada al país
Al Cas Palau la secretària de Millet ha dit que estava convençuda que els diners eren d'ell. Jo és que ja no em crec ni res ni a ningú. En la mateixa línia dels Urdangas, dones dels Millets etc Ha declarat una persona que ha compartit 23 anys amb el Millet. Una persona que va estar al costat d’aquest element i que fa veure que no sabia que feia el senyor al seu voltant!! Va dona va! No m’ho crec!
7) CALDRIA MILLORAR. Adéu al peatge el 2019. La Generalitat vol implantar la vinyeta, un sistema de pagament anual de 70 euros. El problema és que l’Estat té el doble de km que la Generalitat. El que haurien de fer és acabar d’una vegada per totes amb tots els peatges catalans. Ja portem massa anys pagant i més enllà dels temps de les concessions de les autopistes. Ja va sent hora que es pensi en l’usuari després de tot aquest temps.
8) CAP MENA DE PIETAT. Empresonen un fisioterapeuta detingut per segon cop per abusos sexuals a les pacients. Ara ja és culpa de la societat. Comet un error, se’l perdona i se li permet reintegrar-se en la societat i el tio de nou torna a abusar sexualment de les seves clientes. No pot tornar a exercir aquest paio sota cap concepte. Se li ha de retirar la llicència ja! Incapacitar-lo pot salvar possibles noves víctimes. Sinó a què hem d’esperar; a que faci mal a altres noies? A que les agressions vagin a més?
Detingut un camioner ebri quan intentava accedir a l'AP-7 en contra direcció. Estricte: retirada del carnet ja i l’empresa per la que treballa li hauria de rescindir el contracte. No podem tenir delinqüents circulant per les autopistes amb ampolles de vodka a les cabines. S’ha de ser més estricte!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Mira qui es pot inscriure al primer registre de parelles de fet de Catalunya i com s'ha de fer. Des d'avui, les parelles estables de Catalunya, o parelles de fet, tenen una nova manera per acreditar la convivència sense estar casat. Això els facilitarà la sol·licitud del cobrament de prestacions socials, com la pensió de viudetat. Menys mal que es posa una mica de cordura en aquest tema ja que era massa injust. Persones que han patit la desgràcia d’una mort sobtada i que en deixar vidua la seva parella i orfes uns fills, el cònjuge ha hagut de demostrar que duien un munt de temps convivint. Que hi hagi control per apaivagar els matrimonis i unions fraudulentes no em sembla malament però que des de l’administració ens facilitin els tràmits em sembla imprescindible.
10) TIP DELS IUESEIS. Comunicat de Trump sobre l'atac químic a Síria: acusa Obama de prometre molt i de no fer res contra l'ús d'aquest tipus d'armes. Aquest paio està xalat! La solució no està en atacar i atacar. Les guerres no solucionen res. Acusar Obama d’alguna cosa així com de còmplice de l’ús de l’armament químic no és res més que un bri més de mentida i demagògia a la que ja ens va tenint acostumats aquest personatge. El més patètic és que aquest populisme de baixa volada és comprat per molts americans. I ha tirat pel dret. Primer atacant Síria i després enviant un tropa de portaavions i fragates per intimidar a Corea. Va amenaçant com si fos l’exèrcit del món i no és ni déu ni cap líder amb el carisma adequat per representar el món.
11) LA CAGADA. Doble incendi al Port Forum. L'havien extingit al migdia, però ha revifat. Al final 6 cremats i 4 afectats. Caldrà depurar responsabilitats i veure quin ha estat l’error. De moment tot apunta a un incendi mal extingit per part dels bombers.
Renfe perd la marca AVE a la UE per presentar la reclamació en castellà i no en anglès. Una imatge més de la prepotència i xuleria de molts espanyols davant d’Europa i el món. El president del govern només parla castellà i una de les empreses més importants del país no és capaç de redactar una petició en anglès. Baixeu del burro prepotents!
12) UNA DADA.  Gairebé 300 escoles catalanes, la majoria a les comarques de Lleida, tenen amiant 15 anys després d'estar prohibit. Esgarrifós! Especialment per les de les comarques lleidatanes ja que en queden una gran quantitat. Estem ensenyant en aules contaminants i no estem fent el necessari per solucionar-ho. Després bo és estrany que els nens pateixin malalties de tot tipus.
13) LA DONA-L’HOME. Cara i creu davant d’una dura malaltia com és l’ELA. José Antonio Arrabal va gravar un vídeo en el que no podia suportar la seva vida malalta i degenerativa i se suïcidava. Avui una altra noia amb mateixa malaltia ha fet un cant a la vida dient que ella té raons per viure. Tot totalment respectable.
Jonqueras. Ja que es manté ferm i ha dit: “Convocarem el referèndum, "Què faran? Ens inhabilitaran? Doncs que ens inhabilitin”. I darrere hi serem tots. Calen passos nets, clars i ferm. Si ho fem així i amb transparència hi serem. Prou de putes i Ramonetes. Ja hi ha evidències suficients per reblar que l’Estat no només no ens té contents amb el que ens toca sinó que a més ens acusa d’insolidaris. A la nostra!
Un segon candidat a les presidencials franceses François Fillon s’ha pronunciat a favor de que els catalans votin. El que he dit altres vegades; rebem més comprensió fora de casa que no pas a dina de casa. Aquesta mateixa setmana Carles Puigdemont s’ha reunit amb Càrter també per parlar del tema, tor i que ho ha fet mig d’amagat. En acabar la setmana hem sabut el candidat Fillon s’ha fet enrere del que va dir matisant. És ben evident que algú l’ha fet tirar enrere.
14) EL FET.  Gran resposta solidària amb el bomber de Bilbao que es va negar a participar en l'operatiu per enviar 26 contenidors amb armes a l'Aràbia Saudita. La plataforma Change.org ha recollit més de 108.000 firmes per demanar que li retirin l'expedient sancionador. L'objectiu és arribar fins a les 110.000 firmes. Tot el meu suport a aquest bomber. Més gestos com aquest calen per fer un món més just.
250.000 paperetes traduïdes a diferents llengües han estat repartides per la CUP per promoure el referèndum. Molt bona iniciativa per arribar a molta gent que tot i l’enrenou que hi ha no sap ben bé de què va el tema. A Tarragona han multat una regidora que en repartia. En la seva dinàmica habitual! Govern del PSC, veuen malament el sobiranisme... Multa! Manera patètica de reaccionar!
15) ELS ‘DURUS’. Presentats els pressupostos del 2017: l'Estat invertirà 30 milions menys a Catalunya. Durus que hem pagat de sobres i que passaran de llarg de Catalunya una vegada més; com el Gordo, que cada any ens saluda i punt. Doncs bé; aquí tenim el resultat de les promeses embusteres del govern espanyol i el seu guinyol que tenen de president. Més píndoles perquè els que segueixen fent la becaina a recer es despertin d’una vegada i reaccionin en favor de la independència. Entre algunes de les grans mesures que ha pres el govern tenim aquestes, fixem-nos-hi; abaixar l'IVA de les ulleres i les lents graduades del 21 al 10%, així com en els braus. Gràcies Rajoy; podrem anar als toros amb ulleres lentilles. Com ja vam apuntar partim d’un descens del pressupost de cultura (-0,7%) i de la inversió en infraestructures (-10,9). Gràcies Mariano!!!
16) EL PACTE. L'Ajuntament de Barcelona crea un registre de guàrdies urbans amb dades com la ideologia i la vida sexual. Tot allò que pugui entendre’s per tenir una millor seguretat de les persones que treballen en aquests entorns millor. De fet aquests tipus de registres potser anirien bé en altres àmbits de la societat també.
17) POR. El Parlament Europeu reclama limitar l'ús de l'oli de palma pel seu impacte en la desforestació. L'oli de palma ha passat de convidat a taula a sospitós per a la salut i el medi ambient. Allò que diem! Es posa de moda una cosa, la gent la utilitza a sac i llavors descobrim que no estava del tot estudiada i que potser tenia un costat negre. I ara qui hauríem de culpabilitzar? Quin se’n fa responsable?
18) NO VA PEL BON CAMÍ. El TC suspèn les partides sobre el referèndum dels pressupostos. Es veia venir. La Soraia ja havia dictaminat la sentència abans que la petició arribés al tribunal. Fa ràbia veure unes imatges com els membres del tribunal de camí cap a l’estrada en un auditori se saluden efusivament amb membres del PP. No hi ha un pam de net, no hi ha separació de poders.
19) NO ME’LS CREC. Rubalcaba reclama “un projecte sobre la taula” per Catalunya: “Com que us estimem i volem continuar junts estem disposats a reformar la Constitució”. Ara ve aquest a tocar el violí, quan va ser en els seu temps de govern quan no va bellugar ni un fil. És fastigós tot plegat! Aneu a vendre demagògia en una fira ambulant! Nosaltres ja en tenim prou! No entenc com en les enquestes puja la intenció de vot vers el soe.
20) EL TEMPS. Setmana molt tranquil•la a nivell meteorològic a casa nostra. Una vegada més, les previsions no han afinat i ens hem trobat un front dimecres que ha sorprès als de tv3 i 8tv, amb pluges que han passat d’oest a est. En les previsions de cara a setmana santa, en el primer tram pinten bon temps i ja veurem pel que fa al segon. Sembla que les mitjanes de calor i precipitacions són les normals l’època, així que, si seguim les pautes típiques, si en el primer tram ha fet bo en el segon no en farà tant i possiblement plourà. Veurem si l’ncertem!
21) EL TEXT. ETA confirma a la BBC que ja ha entregat el seu arsenal d'armes "a la societat civil". Els bascos ho han comunicat a aquest mitjà vist el nul interès que han mostrat els generalistes. El mateix tracte que està rebent l’independentisme a Catalunya. Aquestes són les seves maneres: humiliar, passar i tal dia farà un any. No volen deixar que quedi constància que demostren interès per uns fets tan realment importants. S’ha de ser molt cínic per girar l’esquena al desarmament d’ETA i el seu desmantellament. Aquest dissabte a Baiona s’ha confirmat el final d’ETA. Discursos a favor, bones intencions, reconeixement, capacitat d’arribar a acords... Tot fora del govern del PP espanyol. Ells segueixen a la seva dient que el que fa l’associació és de cara a la galeria. Res peperos a la vostra fent el ridícul! El meu reconeixement a tots aquells que han fet el possible perquè ETA es desmantelli. Felicitats! Dit això; no oblidar mai les víctimes innocents i a acostar els presos d’ETA.
22) EL FRAU. Abans d’entrar a la compareixença del Congrès De Alfonso es va abraçar efusivament amb Saragossa. Veus l’alegria amb la que se saluden i encara pren més volada tot el que va dir Rufian d’ell. És un frau a l’estat de dret que el Díaz menteixi fent veure que el perjudicat era ell i que De Alfonso tracti de gilipolles al mateix Rufian i se’n foti de tots nosaltres. Per sort aquests mafiosos ja no hi són, tot i que entre la Camarga i l’operació Catalunya han fer caure Convergència.
23) A REUS/AL CAMP. Els del PP de Reus exigeixen la finalització del projecte del baixador ferroviari de Bellissens de Reus. Totalment d’acord ja que és una infraestructura imprescindible per a tot aquesta gent que ve a la nostra ciutat a estudiar.
«I tu, per què recicles?» és el lema de la campanya per promoure el reciclatge a Reus. Benvinguda sigui la campanya. Tant de bo es posin en marxa els recursos perquè hi pugui haver un bon reciclatge, cosa que a hores d’ara al centre i en altres llocs com el barri del Carme, és una utopia.
L'Ajuntament de Reus treu un excel·lent en qualitat i transparència de la comunicació pública. Per aplaudir! La bona salut en els comptes de la ciutat és una bona notícia per als seus contribuents, ja que ens hem tragat totes les pujades i clàusules que el govern han donat. Amb tot, el govern de Reus presentarà els pressupostos al ple amb una xifra total de 323 milions d'euros. Insisteix en que s’aprovin tot i la negativa de l’oposició. Veurem que succeeix demà. Acabem una setmana moguda a nivell municipal sabent que Pellicer vincula l’aprovació dels pressupostos a una moció de confiança.
La inversió de l'Estat a Tarragona cau més d'un terç respecte l'any passat. Així es desprèn dels pressupostos generals de l'Estat, que destinen 266,66 milions d'euros al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquesta és la miserable aportació del govern espanyol a Catalunya. Aquest és el senyal més evident que diàleg ni un. Deplorable!
Inaugurat Ferrari Land. Bones sensacions en els primers dies dels viatges. S’hi podrà entrar amb l’entrada del port Aventura. S’esperen més de 5 milions de visitants.
24) NO N’HI HA PROU! El nombre de parats registrats a Espanya baixa el mes de març de 48.559 persones, fins als 3.702.317 parats. L'atur registrat baixa de 6.325 persones al març i ara hi ha 446.017 parats a Catalunya. Bones notícies realment! Hem de seguir perseverant per reduir l’atur i també per millorar les condicions laborals amb les que es troben els treballadors a nivell de contractes i sous. De poc serveix tenir la gent treballant mitges jornades i cobrant sous irrisoris.
25) L’EFEMÈRIDE. Un 5 d’abril de 1994 morí Kurt Cobain als 27 anys. Una les llegendes musicals dels anys 90 que acabà malament per culpa dels excessos. En la retina i les nostres orelles els grans moments que va viure amb Nirvana. El seu disc Nevermind va marcar un abans i un després.
4/04/ Assassinat Martin Luther King 49 anys. La seva frase ‘I have a dream’ ha passar a la història com una de les més cèlebres mai dites. La seva lluita es va centrar a igualar a les persones i a no discriminar per qüestió de raça. Avui en dia la seva lluita encara és ben present!
3/04/1919 Espanya va aconseguir la jornada laboral de 8 hores. Fixem-nos si vam haver de lluitar els nostres avantpassats per aconseguir que no et fessin treballar el que volien els amos. En record a tots aquells que hi vam deixar els seus esforços.
05/04/2008 moria Charlton Heston. Vull destacar dues vessants de la seva carrera. Ser un actoràs en pelis com "BenHur", "Los diez mandamientos", "El planeta de los simios", "Sed de mal" o "El Cid”, i una vessant totalment rebutjable com defensor de les armes.
El 9 d'abril de 1938 l'advocat i polític Manuel Carrasco i Formiguera és afusellat a Burgos per catalanista. Que la memòria mai deixi de recordar aquestes persones que van perdre la vida per defensar la nostra terra. El pecat de Carrasco i Formiguera fou ser catalanista. Ni oblit, ni perdó!
26) NO HO VEIG CLAR. Dimiteix el president de Múrcia, investigat per corrupció, estalviant així al PP perdre el govern de la regió. El PP proposa Fernando López Miras com a candidat a presidir Múrcia després de la dimissió de Pedro Antonio Sánchez. Sobre Pedro Antonio Sánchez :"Sólo queda por saber a qué eléctrica irá y por cuánto ganaría el PP las elecciones en Murcia", Gabriel Rufian. Múrcia emmerdada fins a les celles, Castella la Manxa també sota sospita... feina rai! Les maniobres polítiques que fan anar els polítics fan, si més no, que darrere d’ells hi pugui quedar una estela de corrupció i maniobres massa sovint indignes. Jo ja no em crec res. Ara aquest muricano dimitirà i ens posaran un altre. Jo crec que era per això que el van fer dimitir, per no perdre l’escó el PP.
27) ENS HAN DEIXAT. Carme Chacon als 46 anys. Ens ha colpit la seva mort sobtada aquest diumenge. Es veu que ja havia tingut símptomes de problemes de cor. El cert és que l’han trobat morta a Madrid. Tot i no combregar amb els seus posicionaments, -i reconec que he estat dur amb ella alguna vegada-, evidentment reconèixer la feina que va fer des de la base,  especialment en ser ministra de defensa. Avui els seus companys de partit ho han reconegut. Que una persona mori amb aquesta edat i deixant un fill és terrible. Descansi amb pau!
Una noia de 40 anys que va precipitar-se al buit al voler ajudar a la seva veïna gran després que aquesta s’hagués deixat les claus darrere de la porta. Ni per una bona causa la mort pot fer una excepció!
28) EL PARIPÉ. Tots els partits bascos, menys el PP, donen suport al desarmament d'ETA. El que ja em dit abans; ridícul espantós del bloc unionista, quan haurien d’aixecar-se i celebrar-ho! Una altra cosa és respecte a les condemnes. Que paguin i ho facin en presons basques però.
29) UN BRINDIS AL SOL. Una República dins de l’ordenament espanyol. Què dieu comuns? Esteu fatal! Historiador és el senyor Domènec? Ja em diran de què! El que heu dit aquest dissabte els comuns és tractar als seus votants d’ignorants i catetos. És voler seguir fent allò del cafè per a tots. Fer encaixar Catalunya en una Espanya intolerant i incomprensible és ja el que tenim. De què estem parlant? No ens tracteu així Comuns; esteu fotent el ridícul! Ja en tenim prou d’aquest color, aneu a mentir a un altre lloc!
30) LA DESGRÀCIA. Massacre en un doble atemptat contra esglésies coptes a Egipte amb més de 40 morts. Terrible! La violència genera més violència. Amb míssils i atacs no trobarem solucions. Diàleg, per favor!
S'eleva a 100 els morts en un atac aeri, que podria haver estat amb armes químiques, contra una zona rebel de Síria. No hi ha dret! Els qui l’hagin dut a terme són uns assassins, igualment tots aquells que d’alguna manera en són còmplices. I només falta que a la festa s’hi afegeixin tarats com el Trump. Aquest no s’ho ha pensat ni mitja vegada i ha ordenat atacar Síria unilateralment. A l’altra banda Síria i Rússia han mostrat el rebuig als atacs diuen indiscriminats. Mala peça hi ha al teler la veritat i més si els uns i els altres avantposen les armes al diàleg. Aquest conflicte mai s’acabarà així. I és que cadascú té les seves armes en els nous enfrontaments del segle XXI. Aquest mateix divendres al vespre hi ha hagut un temptat Estocolm amb un altre camió estampant-se contra uns edificis comercials, provocant de moment 4 morts. En un altre odre de reivindicacions una  explosió al metro de Sant Petersburg mata almenys onze persones. Morts i més morts! Terrible!
31) LA MODA. Cuina catalana. El Celler de Can Roca perd una posició i se situa com el tercer millor restaurant del món. Bon símptoma que els nostres cuiners són ben valorats arreu del món. Moltes felicitats!
Ford fabrica un prototip de bressol que simula el moviment d'un cotxe: la solució per als nadons a qui costa dormir. Modes! A veure el que valdrà i l’èxit que tindrà!
32) QUÈ CELEBREM? Inici setmana santa amb el diumenge de Rams. Operacions sortida des dels llocs habituals per anar a passar uns dies de vacances. Els destins més escollits han estat el mar i llocs propers a les estacions d’esquí. De fet el temps ha ajudat en els dos rumbs. Caloret per anar a prop del mar a prendre el sol i bon temps amb neu per anar a esquiar per darrera vegada segurament. El diumenge de rams hem donat el tret de sortida a la setmana santa beneint palmes, rams d’olivera i de llorer sota un dia excepcional.
Dia de l’activitat física. És essencial que al dia féssim una mitja hora d’exercici. I és que com més va la gent més sedentària es torna. Cal conscienciar a la gent que cal fer exercici i cal fer una bona dieta, sinó l’esperança de vida quedarà molt escurçada.
Dia del poble romaní. El meu humil reconeixement per aquest poble i vers altres que segueixen perseguits arreu del món. Cal fer molt més pel reconeixement i l’acceptació dels pobles. Refusar-los a ells és refusar-nos a nosaltres mateixos. Dit això també estaria bé que el poble gitano no visqués aïllat només deixant-se governar per les seves lleis no sempre del tot justes.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. La congelació d'òvuls s'ha multiplicat per 10 en els darrers vuit anys. Alerten que falta informació per saber el límit d’edat per engendrar, que cau en picat a partir dels 35 anys. La tendència és ben evident. Les persones cada vegada tarden més a començar una nova vida, ja que la societat per desgràcia així ho ha volgut. Cada cop costa més trobar una estabilitat en la feina i en la vida. Tot plegat fa que les parelles cada vegada tardin més a plantejar-se tenir fills. El problema és que l’edat és directament proporcional a l’estabilitat de les parelles. A més gran part de la gent desconeix aquesta informació. Així es justifica que s’opti per la congelació d’òvuls en edat més promptes.
34) CIÈNCIA/SALUT. La nena de Manresa morta divendres tenia meningitis del tipus C i no estava vacunada. Ens hem de conscienciar que seguir un calendari de vacunes és fa imprescindible per poder aguantar determinades malalties sinó després feina rai quan s’arreplega alguna malaltia.
La contaminació atmosfèrica dels cotxes és una de les causes principals de morts prematures al món. Essencialment per ictus 1,4 milions, infart 1,1 milions i malalties pulmonars amb quasi 1 milió. Dada bestialment negativa ja que tots estem exposats aquest tipus de contaminació. Si no reduïm la contaminacinacíó morirem més aviat i de manera més abrupta.
L'obesitat i l'envelliment de la població fan créixer la diabetis tipus 2. Desgraciadament l’obesitat cada vegada afecta a més gent. Tot i que darrerament molts pares estan optant per una més saludable, encara hi ha moltes famílies ‘corruptes’ de fills a pares i de pares a fills. No menjar verdura, fregits, obviar la fruita, no beure aigua i si begudes ensucrades de tot tipus, menjar pasta en excés, menjar ràpid... Una bomba de rellotgeria!
35) EL DESCOBRIMENT. La nova piràmide descoberta a Egipte està situada al sud del Caire i pertany a la XIII dinastia faraònica (1795-1650 aC) en una excavació a la necròpolis de Dahshur. És increïble el que ens segueix deparant la civilització egípcia. Darrere d’ella hi ha un aura de misteri i màgia  -i de diners també-  que fan que mai es cessi en la idea de furgar en la seva oculta realitat. Una gent que van ser capaços de construir les piràmides han despertat i seguiran despertant una passió desenfrenada.
Una tècnica pionera del Vall Hebron permet tractar la paràlisi facial sense cicatrius. Avancen els estudis i tot en benefici de la nostra salut. I si a més això es pot aconseguir sense cicatrius doncs millor encara.
36) L’ESGLÉSIA. El bisbe de Toledo recorda que els pèl-roigs i els esquerrans són criatures de Satan. No calen aquestes imbecilitats. Afirmar certes coses fan que situïn l’església espanyola en un escalafó més proper al segle XVIII que no pas al segle XXI. Si no les fem per sumar o per aportar alguna informació necessària més val que callin.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. De Alfonso i Fernández Díaz neguen cap operació Catalunya i es declaren víctimes. Veure i sobretot sentir aquests dos desgraciats realment indigna a tota aquella persona que cregui en la democràcia. O sigui; dos tios que han conspirat perquè les persones que estan al capdavant del Sobiranisme català caiguin i si convé caiguin inventant el que calgui per fer-los caure. Aquesta és la moneda amb la que paga el govern espanyol! Cap diàleg ni res; imposa, manipular i punt! Si Espanya fos una democràcia normal aquests dos haurien de ser condemnats. Aquí encara tenen la barra per fer-se passar per víctimes.
38) L’ANÈCDOTA. Una nena de 2 anys veu més enllà del color de la pell de la seva nina. Ells si que no tenen cap prejudici de raça ni de classe social. Ells són tal qual, naturals. Estimen, s’enfaden, aprecien... però ho fan sense estigmes ni manipulacions. Una lliçó per als adults!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Patxi López diu que a Catalunya hi ha una majoria silenciosa que no està per la independentista. Com no podria ser d’una altra manera, l’home es mostra en contra del referèndum. Al final, els discursos de tot l’unionisme acaben coincidint en les mateixes mentides i en la mateixa demagògia barata. Això mateix ja ho va dir la mateixa Soraia fa un temps. Una mostra més de la incompetència del PPSOE i un exemple més que no comprenen res del que està succeint a Catalunya. Mai resoldran el problema català des de Madrid.
40)  LA REFLEXIÓ. El preu de morir-se a Catalunya: radiografia d'un sector liberalitzat. Enterrar-se costa a Barcelona al voltant de 4000 euros. A partir d’aquestes dades s’ha alertat de la injustícia de les mateixes. Fina ara les empreses han fet que han volgut. Ara, especialment des de l’ajuntament de Barcelona, es vol que els enterraments no superin els 2500 euros. Esperem que la cordura s’imposi i les xifres es normalitzin una mica. No pot ser que fins i tot ens collin per morir-nos i enterrar-nos. Justícia!