APARTATS

30 d’abr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 24-300417

1) ÉS UNA VERGONYA. Codorniu anuncia que farà fora un centenar de treballadors perquè abandonarà l'elaboració per a les marques blanques. Com sempre, a la part més dèbil de la línia hi ha el treballador. A aquests grans empresaris poc els importa que passi amb ells. Miren per ells mateixos i espavilat. Poc els hi importa que 100 famílies hagin de patir les conseqüències de les seus deliris comercials. Una manera fastigosa de celebrar el primer de maig. Si no es crea un organisme supra empresarial per controlar la manipulació dels empresaris mundials poc tenir a fer perquè hi hagi justícia en el món laboral.
2) PER APLAUDIR. El suport que ha rebut Lluís Llach en fer-se públiques unes declaracions seves en les que deia -el mes de gener- que quan s’hagi aprovat la llei de transitorietat els funcionaris hauran de complir la llei catalana sinó s’hauran d’atenir a les conseqüències. L’Unionisme l’ha pràcticament criminalitzat igual que ela de Podem; aquests darrers una vegada més no sabem cap a on naveguen. No ens posem en boca que s’ha de complir la llei, doncs no és res més lluny del que ha dit en Llach en el nou marc que hi haurà. No crec que n’hi hagi tant per aquestes declaracions. Evidentment, els que volen el procés mort s’han afanyat a comparar-les amb les del jutge Vidal i no tenen res a veure. El mateix president Puigdemont ha donat una bona plantufada a la cara a Albiol. Li ha dit que era molt injust amb Llach i que ha demostrat la seva ignorància, ja que ell és hereu del franquisme que va represaliar Llach, perseguir i fer exiliar. Totalment d’acord president! Tot el suport Lluís Llach.
1.500 persones corren per l'esclerosi múltiple al Circuit de Catalunya. Sigui benvinguda qualsevol iniciativa per recaptar diners per bones causes.
3) UN EXEMPLE A SEGUIR.  Jorge Javier Vázquez defensa el referèndum a Catalunya. Normal! Això és llibertat d’expressió. Me n’alegro especialment perquè una persona catalana que té la seva vida feta a les Espanyes i que és un dels professionals més valorats arreu, tingui els pebrots de defensar la votació. Ja m’agradaria que molts famosets tinguessin els mateixos pebrots per expressar el que senten. La majoria callen i punt! I el qui calla dóna el suport al més gran, no oblidem!
Nou detinguts per presumpte jihadisme, 3 dels quals estarien vinculats als atacs de Brussel·les. Veure que van estar en un concert a la Sala Apolo de Barcelona i després van viatjar a Bèlgica. Quina pena que gent amb família i fills valori abans fotre’s en aquesta barbàrie abans de viure com a persones normals i gaudir de la vida. És evident, com ja he dit altres vegades, que darrere hi ha unes motivacions fermes a les que cal accedir per trobar-hi una solució. Per aplaudir la feina policial i dels que han estar alerta per agafar aquests ‘sense ànimes’.
4) EM SAP GREU.  Un regidor del PP a Premià de Dalt: -"Sant Jordi es San Jorge, putos independentistas"-. Dia per altre ens llevem amb nous greuges i atacs en contra de Catalunya i ja n’hi ha prou. N’estem farts que ena banalitzin i menys des de dins de casa nostra mateix. A aquest desgraciat, si hi hagués higiene democràtica, ja hauria d’haver plegat o l’haurien hagut de fer dimitir. Però clar, qui hi ha al darrere? El PP. Els hereus d’un franquisme cada dia més viu ben a la vora. Els que envien líders del partit a enterraments feixistes. Els mateixos que mai han condemnat el crims del franquisme. Els mateixos que boicotegen Catalunya sempre que poden. Els mateixos que si convé s’inventen informacions per criminalitzar el sobiranisme. Els mateixos que utilitzen el poder judicial per aturar la democràcia.
5) QUE N’APRENGUIN. Espanya, primer estat europeu al qual s'obre un procés judicial per no complir la quota d'acollida de refugiats. És lamentable! Aquí han tancat les fronteres pràcticament i segueixen sense voler acollir. Quin fàstic! Ben fet que els hi obrin un bon expedient! Catalunya i qui ho vulgui que tiri pel dret d’una vegada per totes i aculli aquesta pobra gent. Que no ens puguin identificar amb aquest inhumà govern espanyol.
Brussel·les proposa 4 mesos de permís retribuït per al pare. Clar que si! No parlem de paritat, doncs parlem-ne en tot! Ho trobo molt bé! El pare també ha de poder gaudir del seu fill. Si no el gaudeix els primers moments ja em diran quan el podrà gaudir. És un cop a la vida que això passa! I si a més això permet fer les coses més conjuntament amb la mare millor.
6) NO HI HA RES A FER. El TSJC cita Forcadell el 8 de maig i ara imputa també Nuet. Al final no s’ha salvat el d’Iniciativa. Ara Coscubieles i Rabell de torn seguiu tenint raons per seguir jugant a la indefinició a la que jugueu? També van en contra de vosaltres, què no ho veieu? Desperteu-vos d’una vegada! Afegiu-vos a construir un país nou i després allà que cadascú defensi la seva ideologia.
7) CALDRIA MILLORAR. Les etiquetes dels aliments no s'entenen, són il·legibles i indueixen a errors. No és nou i crec que es fa aposta perquè la gent no esbrini quines ‘merdes’ hi posen en molts dels productes que consumim dia a dia. Només cal veure com manipulen aliments com la fruita a la que tenen la barra de ficar-hi líquids perquè brillin, doncs ara imaginat amb els que són prefabricats i envasats.
8) CAP MENA DE PIETAT. Amb les agressions que hi ha hagut al metro de Barcelona i a l’aeroport del Prat. Sota cap concepte una agressió és justificable. Prou violència!
El jutge decreta presó comunicada sense fiança per a Jordi Pujol Ferrusola. El jutge De la Mata sosté que en el cas hi ha indicis de l'existència "d'organització criminal". Escorcolls al domicili de l'expresident Pujol i al despatx de Jordi Pujol Ferrusola. Les coses no es van fer bé i ara cal esbrinar per quina raó i que es va fer malament. Caldrà veure qui hi estava implicat en tota aquesta trama que va des dels diners que va rebre el pare Pujol en herència a tots els negocis i guanys estratosfèrics que van guanyar els seus fills. I ara, pel que es veu, les sospites recauen sobre la Ferrussola. Ella hauria tingut comptes a Andorra procedents d’una deixa del seu pare. Quin marremango! Com he dit en altres ocasions volem un país nou net de corruptes i martingales. Dit això, també seria injust que a l’ex president Pujol no se li recordi allò que va fer bé al capdavant de la Generalitat. Cal ser justos amb tot i per tot!
Les autòpsies confirmen que els agents rurals d'Aspa van ser rematats a terra. Sento això i se’m regira l’estómac. Aquest criminal mereix la pitjor de les penes que hi pugui haver per haver assassinat d’aquesta manera els pobres agents rurals. Que li va passar pel cap a aquest xic per poder arribar a cometre aquesta atrocitat. Diuen que potser si els agents haguessin dut arma s’haurien pogut defensar. Esperem que d’ara en endavant estiguin més protegits.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. El Departament d'Ensenyament vol endurir les condicions de contractació als menjadors escolars. Ja està bé! Si tot es mira per tenir millors professionals a cada sector ho trobo bé. Evidentment, caldria tenir una gran cura en els antecedents d’aquella persona -i potser investigar amb major profunditat- per comprovar que el/la possible aspirant no hagi tingut anteriorment actituds sospitoses i estranyes amb nens.
10) TIP DELS IUESEIS. Quan el president fa els primers 100 primers, en una de les seves actituds prepotents típiques, ha deixat plantada a la premsa en el sopar que es fa amb ells, criticant tots els mitjans tractant-los d’escòria. En qualsevol cas, ningú amaga que han estat 100 dies amb més fracassos que èxits i en aquest tram final amb retallades i tot per a les empreses. Aquest és el balanç que en fa la mateixa premsa americana. I és que és un irradiador de males sensacions, i ja només sinó la gent que el representa o en parla. Per exemple, aquesta setmana han escridassat Ivanka Trump al presentar el seu pare com un defensor de les dones en una mena de xerrada patillera entre senyores importants del mon. És que ni ella es creu les seves pròpies paraules alabant el seu pare com a defensor de la dona. Aquesta noia està confosa. Potser li cal repassar els documents on aquest desgraciat vexa i se’n fot de la dona. Paper galdós noia! En l’altre àmbit en el que fa molta por és en l’àmbit de la guerra. Anem cap a una guerra nuclear? El joc que mantenen Trump i Kim Jong-un ens fa estar a tots una mica amb l’ai al cor. Com diuen ela entesos, o cedeix un dels dos o tenim conflicte a la vista. I compte perquè no seria un problema qualsevol per allà al mig hi ha Rússia, el Japó... Feina rai! Esperem que reflexionin bé sobre les decisions que poden prendre. Una tercera guerra mundial -ni cap guerra- afavoreix a ningú. Esperem que hi hagi una mica de seny!
11) LA CAGADA. L'Ajuntament de Barcelona rescindeix el contracte del túnel de Glòries tot i no tenir l'aval polític de l'oposició. Acabaran abans l Sagrada Família que les Glòries. És un conflicte que s’ha eternitzat i no s’hi ha donat una solució viable en tots aquests anys. S’han fet massa nyaps al voltant de les Glòries i en tota ells els principals perjudicats sempre han estat els veïns i la gent que entra a la ciutat des de la banda del Maresme. No em sembla malament començar des de zero si això suposa d’una vegada racionalitzar aquest espai.
Una asseguradora ha d'indemnitzar una addicta perquè no li van preguntar si prenia droga. A vegades sobta que en reconeixements mèdics i en entrevistes de diferent tipus et preguntin sobre el tema. La raó és ben evident! Estrany és que amb tant serveis i tants gabinets de treball que hi ha que això els hi passés per alt.
12) UNA DADA. Els sous més alts han augmentat mentre el 47% dels treballadors cobra menys de 1.000 euros. És terrible haver de combregar amb aquestes dades. És cap al que anem. Els rics més rics i la majoria de treballadors treballant com a cabrons per ni arribar a cobrar mil euros. No vull aquesta societat!
La població catalana creix per segon any consecutiu i Catalunya ja té més de 7.550.000 habitants. Hem passat de llarg aquell eslògan repetit durant un munt d’anys dels sis milions. Afortunadament la gent opta per venir a Catalunya i sembla que le famílies també s’estan animant més a tenir fills. Tot només pot tenir una lectura positiva. Tant que ens volen negativitzar massa sovint als catalans i al final te n’adones que la població no para de créixer.
13) LA DONA-L’HOME. Moren plegats el mateix dia després de 77 anys casats. Coincidint amb el seu aniversari de casament, l'hospital on estaven ingressats els va ajuntar els llits perquè es poguessin agafar de la mà i morir plegats. Van morir amb 14 hores de diferència. Realment és una història ben bonica! Ja m’agradaria a mi morir dignament d’aquesta manera i amb la comprensió dels que m’envolten en els darrers moments. Per aplaudir l’actitud dels treballadors de l’hospital que van permetre que junt visquessin aquests darrers instants.
14) EL FET. Les Germanes de la Vall. Senyores que van vestides de "monges" i que es dediquen al cultiu de la marihuana. Amb aquest negoci, han aconseguit 750.000 dòlars exportant els seus productes arreu del món. Doncs molt ben fet. Una feina com una altra, legal i a més remunerada. El que s’ha de fer d’una vegada per totes és legalitzar la marià i deixar-nos d’hipocresies. Deixem que els nostres fills s’emborratxin i agafin comes etílics i ens escandalitzem quan parlem de legalitzar la maria. Estic segur que fins i tot se’n podria controlar millor la distribució i tot el procés fins que arribés als consumidors finals. Em fa l’efecte però que mentre hi hagi xarxes de distribució que es fan riques fraudolentament amb aquest negoci poc hi haurà a fer.
15) ELS ‘DURUS’. El Parlament aprova el nou impost sobre actius no productius, que també pagaran les joies i les antiguitats. Clar que si! I als barcos, i als productes i cotxes de gamma alta o exclusius... Cal ‘anar a pescar’ allà on es despilfarra o es gasta en excés. El que no és normal és que al comú dels mortals -que som la majoria- ens gravin fins i tot l’aire que respirem. Que menys que els que més tenen més paguin i més si són capritxets.
16) EL PACTE. Trencat en aquest cas. La CGT i l’Ajuntament dels Comuns trenquen peres pel conflicte en els transports metropolitans de Barcelona. Els acusen de ser ja casta! Per a un podemita que t’acusin de ‘casta’ és del pitjor del que et poden acusar. No sé si és justa o no l’acusació però el que és lamentable és que en tot plegat els màxims perjudicats en les vagues són els usuaris. Ja n’hi ha prou de penalitzar la gent de les merdes de cada sector. Si volen manifestar-se que ho facin davant de l’Ajuntament i deixin la gent tranquil•la.
17) POR. Ofensiva de la UE contra la presència de mercuri als empastaments dentals. Ja només falta que ens trobin contaminants a les dents. No estem segurs amb res! Esperem que sigui insignificant i que es pugui resoldre amb facilitat. Si més no que es tingui en compte de cara al futur més immediat.
18) NO VA PEL BON CAMÍ. American Airlines estudia suspendre un auxiliar de vol en no deixar pujar un cotxet a una mare i tractar-la a ella i a un passatger de manera violenta. Vistes les imatges gravades amb un mòbil i veient la reacció de l’auxiliar realment fot fredat. Un home que defensa la usuària no rep perquè aturen l’auxiliar. Lamentable que gent que està de cara a un públic tingui aquestes reaccions de boig. No s’ha de tolerar cap falta de respecte d’aquest estil.
19) NO ME’LS CREC. Als del PSOE. Ha estat una setmana plena de declaracions que mostren la disbauxa que viu el partit. En l’horitzó criticar Catalunya i desacreditar Podemos. Comencem amb Catalunya. Susana Diaz ha vingut a Catalunya després d’haver-la atacat amb mentides i falsedats. Díaz va ser protagonista d’un duríssim atac contra els catalans i va recórrer a l’anticatalanisme com a forma de patriotisme per a aconseguir un grapat de vots a Andalusia i combatre el creixement que les enquestes pronosticaven a Podem. En la pugna amb Pablo Iglesias, va atacar els independentistes, acusant-los de trencar Espanya i de voler utilitzar la hisenda pròpia per quedar-se els diners dels ciutadans andalusos. Falsedats i mentides a go go!  La cirereta al pastís l’ha posat José Luis Rodríguez Zapatero. Ha vingut a dir que els catalans critiquem la Diaz per ser dona i andalusa. En segon terme, el conflicte ha vingut amb Podemos. Els de Pablo Iglesias han volgut promoure una moció de censura a Rajoy. I el que són les coses; els del PSOE han donat suport a Rajoy i han desacreditat Podemos, recriminant-los-hi la seva suposada infidelitat en les passades eleccions. Un despropòsit darrere de l’altre d’aquest PSOE que va la deriva. Em sento abans podemita mil vegades que d’aquest socialisme. Per fer més gran el despropòsit, la Susi ha dit des de Catalunya estant que el referèndum "no es farà". I per acabar l’estocada, s’ha quedat ben ampla comparant Puigdemont amb Marine Le Pen. Qui ha sortit del PSC desautoritzant-la? Quina angúnia de personal!
20) EL TEMPS. Setmana amb un joc de contrastos brutal. Vam començar amb un temps estival amb pics de temperatura que vorejaven els 30 graus i a mitja setmana una mena de bombolla d’aire fred ens ha dut pluges i una baixada sobtada de la temperatura. El dimecres fins i tot han caigut nevades al Pirineu, Prades i en llocs pocs provables. Pluges benvingudes i temperatures que de nit han estat ben baixes amb glaçades fins i tot a l’interior. Cap a finals de setmana l’ambient s’ha anat recuperant!
21) EL TEXT. Un regidor del Brull (Osona) va denunciar fa uns dies a Twitter que Renfe havia retornat a l’ajuntament una carta perquè estava escrita en català. Al sobre, escrit amb bolígraf blau, s’hi podia llegir en espanyol: ‘Retornar. No llengua oficial, només català’. A la carta, l’ajuntament demanava a la companyia la racionalització dels horaris de la línia R3 de rodalia. Una sol·licitud que no va tenir cap mena de resposta.
22) EL FRAU. La balena blava, un macabre joc que pot arribar a portar al suïcidi. Necessitem molta educació! Major educació! Major atenció! Major censura! I tot plegat des de ben petits, sinó a la llarga ens podem trobar amb aquesta mena de problemes de molt difícil solució. Hem d’aprendre a dir no! I a dir si, encara que allò en vingui a contracor. Cal ensenyar i cal que aprenguin i que sàpiguen on hi ha els límits. Sense límits ells governaran la situació a mig plaç i llavors és quan són capaços de plantejar-se qualsevol cosa per inversemblant que ens pugui semblar.
Contractes per dies, el preu que paguen molts joves per poder treballar. Miro el món laboral i és indecent; t’ho miris per on t’ho miris! La dreta -i el silenci de l’esquerra- ha permès que els contractes siguin més curts i de menor qualitat. És el que volem Sr Rajoy? No. La precarietat laboral de la que depenem ens fa més pobres cada dia. Si no vetllem per una societat més justa no trobarem mai justícia social.
23) A REUS/AL CAMP. Dies de detencions a la capital del Baix Camp. Detinguts a Reus per falsificar receptes i traficar amb medicaments amb efectes hipnòtics, per un costat i detingut per vendre falsificacions d'artistes com Picasso o Barceló des de Reus, per l’altre! Per aplaudir la feina dels cossos policials!
24) NO N’HI HA PROU! Dimiteix Esperanza Aguirre. Ha sortit a escena amb la llagrimeta als ulls, ha donat la lliçó del dia i ha dit que plegava. Es pensava que la gent li faria el passadís i l’aplaudiria i el cert és que el poble -a part de passar d’ella- ha passat d’ella doblement. La gent està farta de corrupteles; vol un país net de corrupció! Per demostrar el seu enuig, hi ha hagut una cassolada contra la corrupció davant la seu del PP al carrer Gènova. Que n’aprenguin!
Arxivada la investigació a Francisco Marhuenda per suposades coaccions a Cifuentes. No me’ls crec ni borratxo. Són ‘influencers’ espanyols que han sortit a tapar forats i escapaments. Són el coixí del govern del PP quan li fa falta tou per aturar la caiguda o aturar les bufetades. I ara que pinten maldades que menys que una ajudeta dels jutges quan tens el cul emmerdat. Quina democràcia és la espanyola?
Una campanya francesa contra les corrides canvia toros per dinosaures. La UE i el món s’haurien de posar en contra d’aquest assassinat en directe d’animals. Cal una major implicació del món. Per un món més just: no als toros mai més!
25) L’EFEMÈRIDE. 25/04/1911 va suicidar-se l’escriptor Emilio Salgari fent-se l’arakiri. De tota la seva obra d’aventures recomano el Corsari Negre i Sandokan; referències que pels amants d’aquest gènere dinàmic i d’entreteniment són imprescindibles.
80 anys dels bombardejos a Guernika. Penso amb l’avi Paco i encara se’m posa la pell de gallina. Ell -com molts altres de la seva època- tenien posada entre cella i cella la destrucció de la ciutat de Guernika com un punyal clavat al cor. El que sobta és que allà van anar a fer mal aquests maleïts. I aquest mal el van fer entre la pobre i indefensa població civil. Ni oblit, ni perdó. Picasso, arran dels bombardejos, va deixar constància de la barbàrie de la guerra en el seu més famós quadre que duu el mateix nom: Guernika. En record a tota aquella pobra gent!
26/04/1913 la Vall d’Aran s’incorporà al Principat de Catalunya. Després de ser terra d’aquí i d’allà, els únics que en van garantir la seva independència van ser els catalans; així que s’hi van adherir.
28/04/1945 Era executat Mussolini. I arran dels estralls que va cometre entre la població italiana, va ser exposat mort executat a la plaça del seu poble perquè la seva gent el vexés i d’alguna manera es vengés de totes les penúries que els va fer passar.
26) NO HO VEIG CLAR. Els millors iots de luxe del món, a Barcelona; una setmana per 750.000 euros. Molt bé! Primer de tot dir que paguin. En segon terme, que ens aclareixin si volen fer la nova Mónaco perquè els 'ricaxus' deixin els calers. S’està posant molt de moda Bcn! Potser massa i tot!
27) ENS HAN DEIXAT. Mor, als 73 anys, Jonathan Demme, director de "El silenci dels anyells", "Filadèlfia" i "La boda de la Rachel". Dirigir Philadelphia i el Silenci dels anyells va ser un repte únic, i el cert és que ambdues, cadascuna amb el seu estil, el va catapultar a la part més alta. Dos films altament recomanables!
28) EL PARIPÉ. Espanya segueix fent el paripé arreu del món. Dos exemples: a França i al Marroc. A França un periodista francès ha denunciat pressions de Madrid per un acte de Mas a Brussel·les. I al Marroc, Puigdemont ha acabat cancel•lant la visita que havia de fer amb altres membres de la UE perquè els hi han dit que no els rebran. Les potes del pop de la feixistocràcia espanyola són allargassades.
29) UN BRINDIS AL SOL. Rajoy assegura que és ara, amb el PP, quan els jutges condemnen la corrupció. És tant ruc que deix caure que abans els jutges no ho feien. La mateixa UE ha afirmat diverses vegades que Espanya la justícia no és un dels temes més nets que tenen.
30) LA DESGRÀCIA. A Síria continua  la barbàrie contra la població civil. Moren almenys sis civils, dos d'ells nadons, arran d'un atac aeri a un hospital sirià. Mentrestant a Catalunya hem tingut una setmaneta mogudeta pel que fa a sinistres i successos. El dia de la Mare de Déu de Montserrat hi va haver un mort per accident a la C-55 a Collbató. Un home que conduïa un camió en direcció Barcelona quan va perdre el control i va caure al riu Llobregat. Per altra banda, problemes entre bandes. Doble assassinat a Catalunya per baralles entre clans sudamericans. Ni aquí ens podem lliurar del feixisme d’aquests grups execrables. Acabem la setmana amb un ferit greu practicant ràfting. Primer accident en 30 anys en el sector dels esports d'aventura.
31) LA MODA. Gimnasos oberts 24 hores. Queixes de veïns afectats per les molèsties i el soroll dels gimnasos que obren 24 hores. Ja només faltava això que els gimnasos no tanquin. El veïnat ja s’adaptarà! Doncs no! La gent que va al gimnàs amb tot el que fan no ho fan en silenci i això pot suposar una normal molèstia pels que hi viuen a la vora. Massa permissibilitat hi ha i massa màniga ampla amb segons que.
32) QUÈ CELEBREM? La Grossa de sant Jordi. A part dels diners que han repartit en premis, la gran sort la tenim amb els diners que la Generalitat podrà disposar de les compres dels bitllets. Ho trobo una molt bona iniciativa!
Pont del primer de maig. Dia del treball. Massa festes i ponts junts que distorsionen la dinàmica del curs. En qualsevol cas, ja que ens posen música ballem. Hem aprofitat aquests dies per anar de concerts i tombar per una de les ciutats més boniques de Catalunya: Girona.
En el dia del treball fer una petita reflexió vistes les expectatives alarmants en els que viu esclau el món laboral. No és el bon camí oferir contractes de curta durada i sous irrisoris. Calen unes millors condicions laborals i també cal que molts grans empresaris no tinguin tantes facilitats per poder fer amb el treballador el que vulguin.
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. 6 de cada 10 malalts de càncer demanen teràpies que millorin la seva qualitat de vida durant el procés de tractament. Tot el que sigui poder ajudar en aquest procés duríssim. Benvingut sigui.
La venda de llibres per Sant Jordi augmenta un 4% respecte al 2016. Va caure en diumenge i la gent va tenir més dies i més temps per triar i remenar. A més va coincidir amb un dia espectacular. Per aplaudir que la gent se’ls gasti en cultura.
Dues dades finals que tenen a veure amb l’economia. Primera; la inflació a l'Estat ha pujat tres dècimes en relació amb el març, segons l'indicador avançat, i se situa en el 2,6%. I la segona; l'atur ha augmentat a Catalunya en 18.200 persones el primer trimestre i ara és del 15%. En ambdues dades hi ha tingut un pes decisiu que el trimestre s’hagi allargat amb una setmana santa tardana. Cal treballar molt millor i més intensament per desestacionalitzar i repartir millor els processos anuals econòmics.
34) CIÈNCIA/SALUT. Mentre la ciència avança en pro de la humanitat amb exemples com el de la Vall d'Hebron, on s’han operat amb èxit nadons de tot just 1,5 kg amb cirurgia laparoscòpica, ens trobem al mateix temps que professionals de la salut tenen unes actituds una mica estranyes. Salut ha detectat alguns professionals antivacunes. Ja els ha advertit, però no sancionat. Que hi hagi pares que amb els seus fills facin el que vulguin, mira; ara que professionals flirtegin frívolament amb aquests temes desoint les recomanacions de l’OMS no em sembla correcte. Parlant d’aquesta entitat, tot just fa uns dies que ha anunciat que la primera vacuna contra la malària es provarà l'any que ve a l'Àfrica. Una gran notícia per vetllar per la pobra gent que està exposada a aquesta malaltia.
35) EL DESCOBRIMENT. Una investigadora del CSIC ha fet, de manera casual, el descobriment que l'arna de la cera pot ser molt útil per reciclar el polietilè, el material de què estan fetes la majoria de bosses. És una passada que la mateixa fauna sigui capaç de lluitar contra un dels majors contaminants de la natura.
Una llauna de refresc pot contenir més de 8 terrossos de sucre. És una dada esgarrifosa que cal corregir urgentment. Amb els impostos que vol gravar la Generalitat a veure si es pot posar una mica de frenada a l’ensucramenta.
36) L’ESGLÉSIA. L'abat de Montserrat creu que el Vaticà reconeixeria una Catalunya independent. Perdoni’m senyor abat però jo no ho veig tan clar i menys tenint en compte el poder de la Conferencia episcopal. És la mateixa pressió que fa el govern espanyol vers el països que demostren una certa simpatia a Catalunya.
Campanya d’Arran a favor de la llibertat sexual. Apareixen dues noies davant de la Moreneta fent-se petons. Condemno absoluta i enèrgicament aquesta campanya i no perquè hi surtin dues noies fent-se un petó, sinó perquè ho han fet en el lloc menys indicat per fer-ho. Montserrat, a part de ser el bressol de la pàtria catalana, ha estat un recinte de defensa de la nostra llengua i la nostra cultura. És un espai on s’ha defensat la democràcia i la llibertat, especialment durant el franquisme. Quan la majoria feien el que podien, a Montserrat es plantava cara al règim, fent perviure el món català. Que Arran faci aquesta campanya dins de l’església demostra la ignorància del col•lectiu, a no ser que simplement vulgui ser una trista provocació. Fer-ho allà no té cap mèrit! Feu-ho a la catedral de Barcelona o al Valle de los Caídos. Molt malament Arran! Així a mi em perdeu!
Profanen i boicotegen una esglesiola de les Presses al Ripollès. Un grup anarquista hi va irrompre d’amagat i hi va deixar pintades a les parets de l’interior i van tirar i incendiar els olis que hi havia. Esperem que els agafin i rebin una bona reprimenda. No ens representeu en res amb aquestes actituds feixistes. En el meu país no hi teniu cabuda. No és manera aquesta de demostrar un rebuig vers alguna cosa que no us agrada. Heu destruït i heu atacat un patrimoni que és del poble. A més aneu a lo fàcil. Fastigosos! Cap pietat vers ells! Acabem la setmana amb un nou atac vandàlic a l'església de Santa Maria de Vallvidrera. Lamentable!
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. El Barça ha decidit denunciar davant la Comissió Antiviolència el missatge incendiari del xeic Abdullah al-Thani, president i propietari del Màlaga, que afirmava en referència al Barça, en una piulada al seu compte de Twitter, que "l'escòria de Catalunya no ensumarà el campionat després de fabricar mentides sobre l'entrenador Míchel". Per molt que hagi matisat les declaracions, el mal ja està fet i el que ha dit, dit està. Una mostra més de la catalanofòbia existent en la nostra societat. I lo bo del cas és que aquestes declaracions les fa un tio que ha vingut fa quatre dies a Espanya i no té ni punyetera idea de què és Catalunya i del mal que pot fer menyspreant-nos. Lamentable que tothom sense excepció no hagi censurat el que ha dit aquest impresentable.
38) L’ANÈCDOTA. Cases, carreteres i racons plens de crancs que van de terra cap a mar per reproduir-se, a Cuba. Veus les imatges i sembla inversemblant; crancs per tot arreu tu! I als grans mals grans remeis. Hi ha un senyor que es dedica a reparar les punxades de les rodes. Doncs resulta que la reparació és si més no curiosa; als forats hi posa preservatius i a circular!
Evacuada d'un embús als túnels de Vallvidrera per la imminència del part. "Em deien 'no empenyis', però això no es pot triar". Al final, van poder evacuar la noia i va donar a llum al seu fill. Final curiós i positiu; una anècdota més!
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Albiol compara l'ANC amb la "policia religiosa d'alguns països extremistes musulmans". Ell mateix amb les babes que li penjaven per un lateral de la boca dóna a entendre que segons el que diu -si es mentir especialment i en contra de Catalunya- es posa catxondo i tot. Albiol: calla d’una vegada!
Felip VI presenta davant del Consell d'Europa una Espanya "unida, plural i moderna”. Més mentides i demagògia a gogo de part del borbó. Això és el que voldríeu; que calléssim i acotéssim el cap davant la vostra llei feta a la vostra mida. Doncs no senyor! Espanya no està unida perquè el sistema que teniu muntat no la representa. A més; qui demostra estima per Catalunya? Només catalanofòbia i mentides!
-‘Cambiaremos la ley para que los fiscales sean independientes’- Rafael Catalá. Això vol dir que admet que els fiscals fins ara no han estat independents. Cateto! Després d’enganxar-lo amb el cul a l’aire en un missatge, ara ve el tio a donar lliçons de llei i justícia. Si tingues dignitat hauria de plegar!
40) LA REFLEXIÓ. Ampli seguiment de la vaga de taxis contra els vehicles de lloguer amb conductor. Són una competència deslleial a tot aquell sector que necessita un munt de paperassa i control per poder circular. Passa en massa sectors que hi ha una competència que no s’hauria de permetre. Solucions ja!