24 d’abr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 17-230417

1) ÉS UNA VERGONYA. Un hotel de Vinaròs es nega a allotjar un grup amb síndrome de Down per "minusvàlids". Segon cas en poc temps que es discrimina aquest col•lectiu a Espanya i per moltes explicacions que es vulguin donar és una vergonya. Donar un tracte deshumanitzat a aquestes persones és de desgraciats. Que es faci públic el nom de l’hotel perquè almenys a mi no m’hi veuran ni d’a prop.
Han robat aquesta furgoneta adaptada a una família amb 4 membres en cadira de rodes. Contacta amb nosaltres si la veus. Sabien el que buscaven, és evident. Robar-la és un negoci segur. Amb les cadires i el vehicle el muntant puja uns 50.000 euros. Esperem que amb l’ajuda de la gent puguin trobar-la però molt em temo que ja deu ser fora del país o que l’han desmuntat per vendre per peces. Tant de bo els enxampin!
Una nena de 13 anys, en coma després de beure's mitja ampolla de rom a Múrcia. Massa permissibilitat tenim amb l’alcohol i certes drogues entre els adolescent. Cal més mà dura i sobretot conscienciar que el que estan fent amb el seu cos es destruir-lo. Cal molta educació!
2) PER APLAUDIR. La Boqueria, el millor mercat del món en productes frescos, segons la CNN. Ja està bé que un lloc on es ven producte fresc estigui ben valorat i més si ho diu un mitjà de comunicació de fora. Les botigues de proximitat i els mercats poc a poc estan recuperant el pes que antuvi havien tingut absorbits per les grans superfícies. La qualitat del producte de mercat mai s’acostarà ni de lluny al que et puguin oferir en un súper. Per tant benvingut sigui el reconeixement i a veure si entre tots potencien anar a comprar-hi.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. Més ajudes econòmiques per a les famílies que acullen menors tutelats a Catalunya. Una bona decisió atenent més encara la responsabilitat i sobretot les despeses que suposa l’acollida d’una persona a casa. És molt honorable que una família estigui disposada a acollir a casa una persona en acollida, donar-li un sostre, un caliu, una conversa, una vida. És molt important pels pobres nois que hi hagi famílies que els hi donin la oportunitat de reintegrar-se en la societat.
4) EM SAP GREU. Em sap greu que el PP i C’s considerin la DUI un cop d'estat. En són molt conscients de les paraules que utilitzen. Ho fan per posar la por al cos sobretot a la gent gran que té etapes de la història d’Espanya molt més a prop. És la manera que tenen ells massa sovint de guanyar el vot; amb la mentida, la falsedat i la manipulació.
5) QUE N’APRENGUIN. El sobiranisme polític dona suport a Carme Forcadell i els altres membres de la Mesa investigats. La llàstima és que només és el sobiranisme el que mostra el suport per aquesta causa, quan hauria de ser tota la classe política. No es pot judicialitzar la política. La política necessita de la discussió, la discrepància, el diàleg i el pacte. Mai s’ha de cridar els tribunals perquè vinguin a fer la feina que els polítics irresponsablement no han volgut fer.
6) NO HI HA RES A FER. Les màfies xineses passen del tèxtil a l'explotació de marihuana a l'engròs. La qüestió és remenar les cireres i fer calers com sigui. I ara com que veuen que el porro té molta sortida doncs au. Fins ara obrien súpers i botigues arreu i et venien de tot. Ara la nova febrada ve de la maria; van innovant.
7) CALDRIA MILLORAR. Rescaten l'espeleòleg atrapat des de dissabte en una cova submarina de Manacor. El submarinista és biòleg de la Universitat de les Illes Balears i recollia informació topogràfica quan va quedar atrapat. L'han trobat en bon estat, 630 metres cova endins. Es veu que va trobar un forat en el que hi havia oxigen. Perquè l’home era experimentat sinó un altre segur que hi hauria deixat la vida. Cal però anar a explorar tant la terra i el seu interior? Cal posar en risc vides en aquesta feina? Jo crec que massa sovint la gent banalitza els perills i es juga la integritat per analitzar no se sap ben bé què.
8) CAP MENA DE PIETAT. Cau una xarxa que explotava sexualment compatriotes xineses. Els mossos han alliberat 22 dones que "treballaven 24 hores". 25 detinguts. Per aplaudir clar l’alliberament i a fer-los pagar a aquests malparits sense escrúpols el fet d’explotar a un ésser humà. Cap pietat amb ells! Cap pietat amb aquestes actituds!
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. Mauricio Casals i Marhuenda investigats. Haurien coaccionat Cristina Cifuentes perquè no portés a Anticorrupció el cas del Canal de Isabel II. Detenen l'expresident de Madrid Ignacio González en una operació anticorrupció. Al dirigent del PP, que era la mà dreta d'Esperanza Aguirre, l'acusen de cobrar comissions irregulars entre els anys 2003 i 2012, abans de presidir la comunitat madrilenya. El PP l'ha suspès de militància. Quin ‘marramango’ s’ha destapat a Madrid i al PP; entre Gurtels i corrupteles i això que ells se les donen de sans i que la corrupció només la duia a terme el Pujol. Si és que no hi ha un pam de net. Les corrupteles no tenen en compte els territoris; de corruptes n’hi ha a tot arreu i si a més tenen el poder a prop. Poder, tràfic d’influències i corrupció solen anar lligats. A més el gran Paco Marhuenda, que sempre alliçona a tothom, està implicat en la trama. Aneu a donar lliçons a un altre lloc home! Aquest dijous han declarat la Espe, que ha muntat un xou a les portes del jutjat plorant i el Marhuenda que amb tota la xuleria del món i sentint-se per sobre del bé i el mal ha dit per tuiter que tot el que ha dit la Razon s’ajusta a la veritat.
10) TIP DELS IUESEIS. La flota que Trump va dir que enviava a Corea del Nord va anar en sentit contrari. Sembla un acudit dolent, entre això i que els altres llencen míssils que fan llufa.  Tanta pressió que va voler demostrar que feia contra l’enemic roig i va i tiren cap a una altra banda. Ja es veu que no es tan ferotge el gatot com el pinten. A l’hora de la veritat enfrontar-se a un enemic del que no en coneixem massa però que fa respecte, caga. Menys mal que dins del govern de Don Garfield li deuen haver dit que vagi amb compte.
Trump firma un decret proteccionista que prioritza els treballadors i els productes del país. Ell a la seva. Passa a França i gran part d’Europa i als EUA. Es torna a mesures proteccionistes com es feia a principis del XX. En comptes d’avançar reculen. I què passarà quan els EUA necessitin alguna cosa que no tenen? Doncs que allà on ho aniran a buscar ela hi faran pagar més car. El proteccionisme és un peix que es mossega la cua. En canvi el lliure mercat afavoreix a tothom. Fins i tot Richard Gere ha dit que "Trump és un malson" pels EUA. Si però noi, els norteamericans el vau votar majoritàriament!
11) LA CAGADA. Els Mossos s’equivoquen de pis i entren en un el que hi vivia gent gran en una redada. El matrimoni de més de 90 anys va quedar esverat en veure que els hi fotien la porta a terra i entraven al seu pis ‘tirando coetes’ (bombes de fum). Realment la cagada és monumental i potser abans de fer un assalt d’aquest tipus caldria que asseguressin el tir perquè la gent cregui que el cos de mossos és seriós. Realment de còmic!
12) UNA DADA. Primera volta eleccions franceses: Emmanuel Macron obté el 23,5% dels vots, seguit de la ultradretana Marine Le Pen amb el 22,3%. Tots plegats junts per derrotar l’extrema dreta francesa!
Altíssim ús d'internet entre els alumnes espanyols -inclosos els catalans- el 22% passa 2,5 hores al dia connectat (Informe PISA). És alarmant tot el que es deixa de fer per la voràgine del mòbil. O ela pares hi posen una mica de coneixement o els fills cauran en patologies ben aviat. De fet molt jovent ja el veus emmalaltit pendent del mòbil a totes hores. Caldria restringir-ne l’ús.
13) LA DONA-L’HOME. Amelia Bannan, la dona que va tenir el seu fill en coma i, cinc mesos després, l'ha conegut. Quina sensació! Quina passada ha de ser sentir el teu fill entre ela teus braços sense haver tingut noció d’haver-lo parit. Menys mal que la ciència facilita la feina tot el que pot.
L'escriptor Eduardo Mendoza rep el Premi Cervantes. És de justícia i des d’aquí l’aplaudeixo. Premi a una llarga carrera que vaig descobrir primer amb el Misterio de la cripta embrujada a COU i després amb la Verdad sobre el caso Savolta a la facultat. Darrerament La riña de gatos ha estat la darrera obra a la que m’he aproximat d’aquest escriptor català que escriu en castellà. El misteri i la investigació són els temes que més m’han captivat.
14) EL FET. –“O hi ha referèndum o hi ha independència. No podem jugar amb les regles que ens imposen des de Madrid, hem de jugar amb les nostres regles”-. Sala i Martin a Oriol Junqueras. Clar i català. Més directe no pot ser; i és que és així. Les regles que fa i ha fet Espanya són per tenir-nos collats i ells repartir-nos els que els interessa. I calladets i a treballar! El Junqueras, gran tocador de violí per cert, ens va oferir una oda en re menor, és a dir; va callar com un puta davant la pressió de l’economista. El seu silenci va ser molt significatiu, si! Estic segur que si fos per ell hauria tirat pel dret abans.
15) ELS ‘DURUS’. Esterri d'Àneu s'emporta més de cinc milions de la Lotto 6/49. Me n’alegro molt per l’afortunat o pels afortunats. Especialment content en tocar en una zona rural. Molt bé!
16) EL PACTE. El Pacte pel referèndum supera expectatives. Més de 1.000 punts i 4.000 voluntaris x recollir signatures a favor del referèndum x Sant Jordi. Benvinguda sigui la iniciativa. Que la gent es mostri favorable a que ena deixin votar. I després que cadascú triï el que li convingui: si o no. Però és de justícia i democràtic reclamar una vegada més que ens deixin votar.
17) POR. A la competència deslleial. El Gremi de Perruquers denuncia el boom de les barberies irregulars. Doncs que demostrin llicència i titulació homologada o que els facin tancar. El que no és normal és que aquí una gent tingui una feinada per treure’s una carrera -amb el que costa de calers també- i uns altres obrin negocis deslleials i no els hi exigeixin uns mínims. Igualtat i mateix tracte per a tothom!
18) NO VA PEL BON CAMÍ. "Primer, els francesos", un eslògan que es deixa sentir en tot l'arc polític. El lamentable és que aquest fals lema cada s’està posant tristament de moda. S’utilitza aquest eslògan per guanyar uns vots que fan fàstic. La nova dreta europea no deix de ser demagoga i xenòfoba al preu que sigui. És fastigós que culpin els immigrants dels mals de la societat francesa. Al mateix temps saben que això ven molt. No tenir clar que les societats són multiculturals és no voler comprendre cap on va el món. Guanyaran eleccions però deixaran que el problema amb la gent cada vegada sigui més gros. Reflexioneu líders!
19) NO ME’LS CREC. Tot i que la policia diu que no,  les ONG Centre IRIDIA, Novact i Fotomovimiento denuncien abusos policials a Ceuta i Melilla. Veig imatges de pobres africans penjats de les tanques amb els guàrdies civils esperant a que es cansin per retornar-los al seu país em colpeix el cor. Si les ONG ho denuncien m’ho crec. Me’ls crec abans a ells que els tricornis; l’experiència així m’ho fa creure.
20) EL TEMPS. Setmana d’anticicló amb bon temps i temperatures que han seguit sent massa altes per ser abril. A partir de dimecres les gelades han tornat i les temperatures han baixat força en comparació amb els dies anteriors. El camp de setmana han anat recuperant-se lentament. En canvi a la zona dels Mars d’Alboran (Andalusia) hi ha hagut ens temporals sobretot amb vent que han provocat destrosses diverses.
21) EL TEXT. Carta del president Carles Puigdemont als treballadors públics per "transmetre un missatge de confiança i de tranquil·litat" pel que fa al procés. Un text que per molts esforços que vulgui fer el president, no tapa que són evidents els conflictes entre el PdeCat i Esquerra. Remaran vers la independència però pocs projectes de futur els veig fent plegats. I menys amb la CUP clar!
22) EL FRAU. Segons VilaWeb. Paco Roig, l’estafa dels supermercats guineans. Que València, tristament, ha estat un de corrupció és evident durant massa anys. I en tota aquesta moguda que hi ha muntada hi ha un personatge de cognom il•lustre, del que ara se n’ha sabut que nedava en aigües turbulentes  Guinea. En la seva etapa al València en Paco Roig va muntar un equip futbol per competir amb Barça i Madrid a base de talonari. En el projecte s’hi van involucrar un munt de noms i firmes insignes,  en l’època en la que el PP i la casta espanyola, en temps de santa Rita Barberà, van permetre que tingués un Premi de Fórmula 1. Què va passar? Doncs que el València C.F va afonar-se i el gran premi va acabar sent un fracàs, igual que els deliris de Terra Mítica i els negocis urdangarinians. Això si; els més rics a València i a les Espanyes més rics van ser sense importar-los una merda com deixessin la ciutat i la comunitat. Res; canvi de plans i a robar a l’estranger.
23) A REUS/AL CAMP. El Baix Camp rebrà 3703 euros dels pressupostos de la Generalitat. Benvinguts siguin tot i que veurem si són suficients per cobrir les necessitats del territori. El temps ho dirà!
Entren a robar la mateixa nit a l'Escola La Vitxeta i l'institut Baix Camp de Reus. Molta casualitat que aquests dos fets passin a la mateixa nit. Sembla més una estratègia o un pla seguit fil per randa. És molt mesquí anar a robar en un lloc com aquest! Doblement fastigós!
La Generalitat ‘rescata’ l’hospital de Reus. És una gran notícia perquè torni la pau a l’hospital i s’ofereixi un bon servei. Això no vol dir que no s’aclareixin les responsabilitats. Cal esbrinar qui són els culpables d’aquest deute i del mal servei que s’ha ofert puntualment.
24) NO N’HI HA PROU! Rajoy declararà com a testimoni al judici del cas Gürtel. És el mínim! Surt en les llistes de Bàrcenas i està assenyalat per tot arreu. El mínim és que declari. Ara faltarà veure que explica; si toca el violí -que és el més provable-, posa un plasma o ens regala alguna perla del seu repertori d’ignoràncies i demagògies. Realment, poc n’espero d’aquesta declaració.
Diputats suïssos s'ofereixen per fer de mitjancers per desencallar el diàleg entre Catalunya i el govern de Rajoy. S'han vist amb Puigdemont i Carme Forcadell. El problema no som els d’aquí, el problema són els d’allà que ens han fotut la porta als morros tancant-se en banda a l’hora de parlar del referèndum. No hi pot haver mediació si un dels dos no vol.
25) L’EFEMÈRIDE. 20/04/1893 Va néixer Joan Miró. No sóc una apassionat de l’obra del pintor ja que no he acabat d’entendre el missatge que l’home volia transmetre amb les seves obres. Em quedo amb els colors que triava, especialment el blau, el vermell i el groc, junt amb el negre per repassar figures i el blanc pels fons. És d’interès que part de la obra estigui exposada permanentment al carrer com Dona i ocell. M’ha captivat però la seva etapa a Mont-roig i els quadres menys figuratius que hi va pintar de l’entorn i de la masia on va viure. L’obra la Masia o Mont-roig són referents.
20/04/1897 Barcelona engoleix Sants, les Corts, Gràcia, Sant Andreu i Sant Martí. La màgia és que encara avui en dia pots tombar pels carrers d’aquests pobles i veure’n l’essència de cadascú així com una manera de fer i pensar diferent. M’agrada parlar que Barcelona és una amalgama de Barcelones.
19/04/1882 moria Charles Darwin. La seva teoria de l’evolució ha marcat la història de les espècies i la seva progressiva adaptació al medi i transformacions pertinents. Les seves teories són tan sòlides que encara no n’han sortit d’altres per rebatre-les.
17/04/1711 els Habsburg van abandonar Catalunya a la seva sort. Representa el principi de la caiguda de Catalunya. Aquesta culminarà el 1714. La nostra gran dissort com a poble va ser confiar en ells. Està clar que hem de fer el nostre camí, el que vulguem els catalans, i deixar-nos d’aliances i merdes. Ja vindran a buscar-nos. Ens han traït francesos, austríacs i anglesos. A més, si hi afegim el tracte que massa sovint ens dispensen les Espanyes, n’hi ha suficient com per fer un punt i a part.
26) NO HO VEIG CLAR. L'advocat del cas Nadia només defensarà la mare. Ha decidit renunciar a representar el pare; no ho ha vist clar; ni jo. Un pare que té fotos de la seva filla amb contingut sexual? Massa estrany! Pel que fa a la mare; ja veurem el que passa. No se perquè però no me l’acabo de creure. Sembla aquestes declaracions que avui estan de moda: jo no ho sabia, això ho porta ell...
27) ENS HAN DEIXAT. Pere Tàpies als 70 anys. Per sempre recordaré un programa de la dos de semi ‘destape’ on sortia ell mirant pel forat d’un pany i a l’altra banda s’estava despullant una noia guapíssima a ulls d’un carallot com jo que no havia vist un ruc volar. Aquella punt de gamberret i d’actor de bodevil cutre m’encantava d’ell. A més ens llega unes cançons que tots sabem i hem cantat anat d’acampada o de viatge. Darrerament m’havia posicionat molt amb ell en la defensa de la cuina catalana. El lema:  bon menjar i bon beure. El programa Tàpies variades va ser una referència així com les seves col•laboracions en la ràdio. Descansi en pau!
L'exministre franquista José Utrera Molina ha mort avui als 91 anys. Va ser un dels signants de la sentència de mort a Salvador Puig Antich. Que Déu faci imparteixi la justícia que a Espanya no s’ha sabut donar amb aquest feixista assassí. Ni oblit, ni perdó! En l’enterrament encara han tingut els collons de cantar el Cara al sol i fer crides franquistes i feixistes.
Mor la periodista i escriptora Carmen Amorós als 55 anys. Va escriure "Quadern balcànic", un poemari de la seva experiència a Kosovo com a cooperant, i els llibres "¿Sabes, princesa?" i "Ales de vidre".
28) EL PARIPÉ. Duran i Lleida: "Crec que el referèndum no es farà, però és possible que es convoqui". En la seva línia de representant més del govern espanyol que no pas de català defensant els interessos de Catalunya. S’ha de ser molt cec per no veure els greuges amb els que ens té collats Espanya i tu a la teva. El que hauries de fer és, vist el tancament dels governants espanyols, donar suport als catalans i deixar de sortir a vendre fum!
29) UN BRINDIS AL SOL. PP i C's exigeixen a Colau retirar la campanya pro referèndum al bus i al metro. Com no pot ser d’altra manera em poso al costat del govern de la Colau. S’ha permès que el bus de Hazte oir tombi alegrement, defensant una causa fastigosa, doncs faltaria més que no poguéssim fer campanya per una causa justa com el referèndum. PP i C's: venedors de fum!
30) LA DESGRÀCIA. Setmana amb dos atacs islamistes i una rectificació. Estat Islàmic ha reivindicat l’atemptat dels Camps Elisis de París amb tres morts. Igualment, un home ha matat tres persones a Califòrnia i ha cridat "Al·là és gran" quan el detenien. Mentrestant, s’ha sabut que les bombes del Dormunt no eren islamistes sinó d’un tarat que volia mal treure el màxim benefici comprant accions del club en un moment baix. Increïble el ‘filldeputisme’ del que pot fer gala la gent.
Resistència contra Maduro amb 9 víctimes mortals. Exigeixen eleccions, alliberament presos polítics i ajuda humanitària internacional. Dues imatges estan marcant la revolta anti maduriana. Una la d’una manifestant morta a terra al mig del carrer amb un llençol a sobre. L’altra la d’una senyora gran plantant-se davant d’un camió militar perquè no avanci. Com tot o s’asseuen els madurians i caprilians o hi pedra Veneçuela amb més víctimes.
31) LA MODA. Augmenten els municipis que instal·len càmeres de vigilància al carrer. Unes càmeres que vigilen però, protegeixen? Home, si serveixen per dissuadir d’atacs i després per aclarir possibles investigacions hi trobo bé! El problema és que acabaran retransmetent masses moments en els que la gent es pensa que està en la més absoluta intimitat.
32) QUÈ CELEBREM? Sant Jordi. Llibres, roses, recollida de signatures pel referèndum i sorteig enguany per primera vegada en la diada. Amb quasi més roses a la venta que no pas gent hi ha la diada ha transcorregut amb tota normalitat. Amb descomptes, tot tipus d’actes i signatures dels autors. Ha caigut en diumenge i ha anat de conya, ja que quasi ha estat tot un cap de setmana de promo. I a més ha fet bo!
33) L’ENQUESTA/L’ESTUDI. A Catalunya hi ha més de 20.000 cabirols, i és el segon animal que més accidents provoca. Els animals estan recuperant el terreny que amb els anys els hi hem arrabassat. El tema està en que cada vegada n’hi ha més i suposen més perills i provoquen més maldecaps a la gent del camp. Jo ja estic a favor dels animals però que estiguin controlats pels caçadors. Els excessos a tots fan mal! Amb relació amb aquesta notícia,  caçadors i ramaders de Camprodon s’han manifestat contra els animalistes del Santuari Gaia. Aquesta entitat els acusa d’haver atacat un animal de la seva finca. L’entitat s’ha negat a fer declaracions a cap mitjà, cosa que enrareix el cas. El pensament general és que són falses acusacions per desprestigiar el món de la caça. Com he dit abans hi ha d’haver un equilibri d’animals i en això són imprescindibles les batudes constants i els caçadors.
34) CIÈNCIA/SALUT. Dos estudis que permetran en un futur no molt llunyà -esperem- millorar la nostra salut i la prevenció de malalties. Per una banda l'Institut Josep Carreras ha identificat una nova diana terapèutica per lluitar contra la leucèmia mieloide aguda inhibint les cèl·lules canceroses. I per l’altra que sapiguem que només amb una analítica de sang es podrà detectar qualsevol malaltia atenent a l’estudi de l’expressió genètica. Un cop més gràcies per la feina feta!
Aquesta setmana hem sabut que un asteroide de 650 metres de diàmetre ha passat a 4,6 distàncies lunars de la Terra. L'asteroide, conegut amb el nom de 2014 JO25, no ha suposat cap risc real per a la Terra, però és dels que ha passat més a prop. Pels que creuen que el final la terra vindrà amb el xoc d’un asteroide, aquest final està més a prop. Per un costat perquè l’univers esta ple de materials de les expedicions espacials que si fan i per l’altra perquè es creu que l’atmosfera està perdent força com a capa protectora a base de no cuidar-la i per tant cada vegada som més vulnerables.
35) EL DESCOBRIMENT. Cada hora que els nens passen amb una tauleta tàctil fa que dormin 26 minuts menys a la nit. Doncs au! Si de normal a mesura que ens fem grans dormim menys amb aquesta actitud encara ho potenciem més. Com a professors només cal veure la cara de són de les primeres hores del matí i la falta de concentració que demostren. I tot ja que com pares permetem que es fiquin al llit amb la tablet o el mòbil.
Troben petjades de l'antecessor del dinosaure al Pirineu. Un descobriment que corrobora l’existència d’abundant vida en aquelles èpoques d’animals que costa molt imaginar.
36) L’ESGLÉSIA. Darrerament una part de l’església espanyola ha donat dues mostres patètiques de la seva ignorància, demàgogia i manipulació.  A la processó de Divendres Sant a Castelló es va gravar un vídeo on en un dels passos, abans de ser aixecat, s’enarborava els portadors -per cert com fossin membres de l’exèrcit- amb consignes franquistes. Seguint amb la dinàmica aquest dissabte a Barcelona s’ha fet una processó-manifestació fins a la plaça de sant Jaume amb un sant Crist al coll, en contra del separatisme i a favor de la unitat d’Espanya. Manifesteu-vos i expresseu el vostre posicionament però deixeu a Jesús i a Déu tranquils desgraciats!
Omella demana lluitar contra el que divideix perquè sant Jordi no és "confrontació". Aclareixi Sr. Omellla qui són els que divideixen i en què divideixen? Aclareixi-ho i posicionis! O potser és que us heu de dedicar al missatge pastoral i deixar la política pels polítics?
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Rabell compara el referèndum turc amb el català. Em fot ràbia haver d’estar pendent de les burrades que es diuen des de Podem i més des de Catalunya. Aquesta comparació és odiosa, més la setmana que Erdogan s’ha proclamat guanyador del suposat referèndum turc. Molt pobre per part d’una formació que vol guanyar les eleccions a Catalunya.
38) L’ANÈCDOTA. L'art contemporani pot donar ensurts com el que es va viure a Correus del Vendrell, que va acabar desallotjat. I és que un escultor que juga amb colorejar bombes de mà va ser retingut al pensar-se que podia ser un terrorista. Explicada la situació va ser deixat en llibertat. La realitat supera la ficció realment.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Voler fer creure que el tabac de liar mata menys que el normal. El consum del tabac de cargolar creix de manera exponencial. Saps que mata tant com el dels cigarrets? Pel que es veu molta gent no. S’ha fer circular la brama que així és i molta gent s’hi ha passat. Podríem parlar de publicitat enganyosa? Jo crec que si! És vol vendre un producte i cal propaganda! Que la gent s’intoxiqui fumant aquesta merda no importa a les gran empreses. Si us plau no enganyeu més a la gent.
40)  LA REFLEXIÓ. Va de busos. Ara es veu que fa falta treure a les carreteres busos per fer propaganda de quelcom. Primer van ser els de Házte oir, amb una campanya mesquina. Ara és el torn de Podemos; han muntat el Tramabús. Un bus on la gent del partit denuncia els polítics corruptes espanyols. Al bus hi podem veure les siluetes de la Espe i el Pujol entre altres. El curiós del cas és que en cap cas no hi apareixia cap membre de la família real. Ja em diran per quina raó!