APARTATS

10 de des. 2017

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 15: VILLAREAL 0 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 15.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.   VILLAREAL 0 – BARÇA 2 (Suàrez i Messi).


3. EL CONTEXT. Cap de setmana del pont de la Puríssima. Passarà a la història el dia 7 per la manifestació de Brussel•les per internacionalitzar el procés català, donar suport al govern a l’exili i reclamar la llibertat dels presos polítics.
15 jornades i el Barça segueix invicte i líder. La setmana en la que Masche ha dit que vol deixar l’equip. Si és així perdem un jugadoràs i un líder en l’equip.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? La samarreta morada amb la que ha jugat el Barça. Pur màrqueting ja que els colors blau ingran no s’haurien confós amb groc. Xiulets a Piqué cada vegada que tocava la pilota i crits de ‘puta Barça i puta Catalunya’ i força banderes espanyoles al camp. Fins i tot el porter Ajenjo en portava als guants. Un parell de dades: 32 km/h velocitat punta de Jordi Alba i 7è gol de Suàrez. Ah; i dues pilotes de nou al pal. Han acomiadat a Denis amb aplaudiments al ser canviat i han xiulat a Alcàcer. Després de l’excitació per l’expulsió al camp ha romàs en silenci.
5. EL BARÇA. 4-4-2 una hora nefasta de partit. 4-3-3 amb un Barça més normal per la seva filosofia. Ter: 5 parades bones, dues de mort mèrit. Defensa bé amb Veermalen al tall. Mig lent a la primera part i més fluid amb l’entrada d’Alcàcer fet que ha obert més l’equip i ha alliberat més a Messi, el qual avui ha estat Messi inusualment fallon. Tor i el gol, Suàrez està justet. La banda esquerra ha estat la clau.
‘GALLINA DE PIEL’. Jordi Alba. Ha obert l’equip sempre que se l’ha tingut en compte a l’espai.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Denis. No ha aportat res a l’equip avui que tenia l’oportunitat.
L’INDULTAT. Veermalen. Ha estat bé en el tall i la sortida de pilota.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Lent. Paulinho i Rakitic estaven massa junts amb Busi i Denis i han alentit massa l’equip. La clau era obrir les bandes que ells ens regalaven. Els ha costat llegir el partit. Posant a Alcàcer l’equip s’ha obert més i ha creat molts més espais. Al mateix temps que Suàrez ha recuperat una posició més central i més de rematada.
7. EL RIVAL. Han jugat amb un 4-4-1-1, renunciant a la pilota i exercint una pressió ben amunt. L’entrenador Javi Calleja ha renunciat a les bandes per tapar bé el mig amb l’ajut del pivot defensiu Semedo. Bona col•locació i bona defensa, tot i les baixes. Els hi ha faltat tenir major sortida a la contra. Amb l’expulsió s’han ensorrat.
8. LA POLÈMICA. Ricardo de Burgos. Bon arbitratge tot i que ha estorbat alguna vegada. Ha tret una justa vermella directa a Raba per una entrada animal. Lamentable que després la gent encara xiuli i increpi a Busi quan és el que ha rebut i de valent.
9. LA VEU DEL SOCI. Mitja part d’emprenyamenta amb l’actitud de l’equip al tran tran sabedors que els rivals havien guanyat. En massa fases del partit tenim la sensació que no juguem a res i que estem mercè de Messi. Però després mira; tres punts al sac i líders invictes encara. No acabem en qualsevol cas d’estar contents. I no tenim la sensació que puguem ser poderosos a Europa. Es nota un equip fràgil i que en qualsevol moment es pot trencar. Falta alguna cosa més!
10. LA CAVERNA. Mala peça al teler tenia el Barça amb les victòries del València i els dos Madrids. Al final però hem pogut marcar dos gols -i fer dos pals més- que ens permeten sumar tres punts més i consolidar-nos al capdavant de la classificació havent anat al Wanda, Mestalla i la Ceràmica; camps on altres temps es perdien aquests punts. Mantenim els 5 punts vers el València.