APARTATS

24 de juny 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 18-240618

Arribem a la segona temporada de la secció ‘Els Punts sobre les ís’. I hi arribo amb l’alegria d’haver-la fet durant tot aquest temps. Realment ha gaudit! Caldrà reflexionar sobre el format, la quantitat de seccions i la redacció. Acabem el curs i si Déu vol tornarem -o no- al començament del curs vinent al setembre. Moltes gràcies a totes i a tots els que heu tingut la paciència de seguir-me. Bon estiu! I a desconnectar que falta ens fa! Salut!
UNA SETMANA DE TRES PARAULES I UN COLOR (buscarem tres paraules i un color que defineixi la setmana).
NOM: curs. Acaba el curs 2017-2018. Una reflexió breu; o els pares es dediquen més a educar i els governs a potenciar-ho o en breu tindrem una problemàtica difícil de resoldre. Cada dia hi ha més mala educació i això s’hauria de convertir en una qüestió d’Estat.
ADJECTIU: malparit. El ministre italià, a part de tractar de carnassa els immigrants, ha criminalitzat gairebé la feina humanitària de les ONG. És preocupant que Itàlia s’acosti al totalitarisme feixista dels anys 30.
VERB: tabàrniar. Es veu que s’ha posat de moda i Plataforma per Catalunya es planteja presentar-se a les municipals incloent-hi el nom de Tabàrnia. Diferents registres de noms així ho testimonien segons Rac 1.
COLOR: blanc. De les paperetes utilitzades a Vallecas per fer un referèndum per decidir si volen República. Els resultats contundents a favor del si.
01 QUÈ HEM CELEBRAT? QUÈ HEM FET? (Festes, festes majors, aniversaris, trobades, gegants, bitlles, aplecs, sortides, correfocs, concerts...). 20/06 Dia del refugiat. Aquests dies especialment hem vist com milers de persones volen creuar el Mediterrani per poder tenir una vida millor. Es juguen la vida per assolir una fita que no es garantia de res. És lamentable veure i sentir com ministres, presidents i polítics els tracten com una merda. Ells són els merdes! No tenen la més mínima decència de vetllar per aquests pobra gent. No hi ha dret! I després s’omplen la boca amb allò de ‘primer les persones’ en campanya electoral; miserables!
Inauguració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona. Uns jocs i una inauguració que neixen ja tocats. Primer per la vergonya d’organització des de l’estat i el posterior retard. Després per haver d’aguantar el borbonot venir a riure i a menjar a casa nostra amb tota la cara dura i sense cap paraula prèvia de disculpa al poble català per haver avalat els cops de porra de l’1 d’octubre. Finalment, perquè han situat l’anella olímpica a Port Aventura, això vol dir cap gasto per la ciutat. Al final el president Torra ha assistit a la cerimònia inaugural, al costat del rei i del Sànchez. En vistes que no hi ha hagut cap rectificació diu que la Generalitat trenac relacions amb la corona i que no assistirà als actes que presideixi. Una cerimònia lamentable amb el públic espanyolista triat a dit, corejant al ‘lololó’ l’himne espanyol, xiulant el president Torra i la delegació de Kosovo, país no reconegut per Espanya. Només faltava la cabra de la legió desfilant per allà al mig. Molt fluix! L’únic que va valer la pena el concert inaugural amb els Buhos, Ramon Mirabet i sobretot Love of Lesbian.
Hem celebrat la revetlla de sant Joan. Hem fet foc i hem cremat les males vibracions que hi podia haver al nostre voltant. A Colldejou, hem fet la gala a tocar del l’Era. Després hem sopat plegats al Casal pollastre a l’ast i coca en recapte. De postres coca de sant Joan i cava, molt de cava. En acabar el Duo Guateque ens ha fet vibrar fins a quarts de tres de la matinada. Abans d’anar a dormir, hem improvisat una xocolatada amb melindros a la plaça. Una gran nit! Lamentar que hi hagi hagut 4 denúncies per abús sexual! S’ha d’acabar d’immediat amb aquesta xacra! 
02 LA DONA/L’HOME (personatges rellevants, gent que mor, premis...). El 14 de juny faria 90 anys Ernesto 'Che' Guevara. Ai si veiés com està el món! Se’n faria creus! La revolució ha de ser imprescindible davant de les constants injustícies que hi ha arreu del món. Em quedo amb aquesta frase: "Sigueu sempre capaços de sentir, ben endins, qualsevol injustícia que s'hagi comès contra qualsevol i en qualsevol part del món. Aquesta és la qualitat més bonica d'un revolucionari." 
03 L’EFEMÈRIDE/CAL RECORDAR (tal dia com avui). 16/06/1976 es produïa la Matança de Soweto a Johannesburg. La policia obria foc contra milers d’estudiants negres que protestaven contra la imposició de l’ensenyament en afrikaans a les escoles, llengua dels blancs i símbol colonial i de l’apartheid, matant 575 persones. Si se n’han comès de vergonyes contra la pobra gent indefensa. No podem oblidar aquests atacs gratuïts contra el poble. Oblidar voldrà dir donar-los la raó i això no pot passar mai.
04 LA METEO (el temps, encerts o no de les previsions, fenòmens...). Ha arribat l’estiu noi i de quina manera; amb una calorada forta i amb una xafogor dignes de juliol; i de cop! Estàvem mal acostumats amb aquesta primavera extraordinàriament plujosa que hem tingut. La natura i els conreus ho han notat. Els horts han fotut una brotada de cop. En concret, el conreu de la bajoca en poc més d’una setmana ha passat de flor a tenir fruit. Brutal! En el balanç d’aigua al país recalcar que en general els embassaments estan en molt bones condicions exceptuant els de la zona més al sud que encara són deficitaris. 
05 REUS DE TOTA LA VIDA/AL CAMP (notícies de la ciutat i de camp de Tarragona). Unió de Pagesos preveu pèrdues de 12 milions en cirera per les abundants pluges de maig i juny. Terrible! Tot l’any cuidant els arbres amb fred, calor... i ara per quatre pluges mal caigudes tota la collita a prendre pel sac. I ara a esperar que la gent tingui una bona assegurança sinó feina rai. Pobra pagesia!
Reus enceta les festes de sant Pere amb unes Barraques renovades amb accés restringit, la revetlla de sant Joan entre i el pregó a càrrec de Xavier Grasset, la primera tronada i les havaneres el diumenge. Dies d’il•lusió sobretot per als més petits que amb el curs acabat podran gaudir dels gegants, els nanos, la mulassa i el Seguici. Dels moments més especials de la ciutat!
06 EL TREMENDING TÒPIC (modes, tendències, mil•lenials, llibres, discos...). #lamanda. Torna a ser trending ja que per 6000 euros els permetran quedar en llibertat. És una indecència i una falta de respecte a la dona increïble. Aquesta justícia espanyola està malalta i no sembla que ningú tingui ganes de ‘desinfectar-la’ o gaurir-la més ben dit. I és que és una constant d’incomprensions. Per exemple, la famosa Lamela ha exculpat el ‘Florentimo’ i a la seva empresa de la mala gestió del Castor. Segons ella allà es va fer tot bé! Per cert tornant al greuge comparatiu que suposa la manada; no oblidem que segueix havent-hi gent a la presó pel Procés i gent a l’exili, i no els ho donen possibilitat de pagar cap fiança. Ni oblit, ni perdó.
#Turquia s’han convocat unes eleccions pel propi Erdogan que poden ser decisives ja que el poden perpetuar en el govern i ser encara més estricte controlant més els poders. Esperem que no guanyi aquestes eleccions i el país pugui obrir-se al món des de la democràcia i la llibertat. Aquest era el desig. La realitat és que ha guanyat i claríssimament! Pobra Turquia!
#ArabiaDaudi Des d’aquest diumenge les dones poden conduir al país. Una notícia que no hauria de ser tal. Quin fàstic haver d’aguantar aquestes acrituds intolerables. Igualtat ja!
07 ESCLAUS DE LES DADES (dades, fets, textos, pactes, enquestes, descobriments, estudis...). ‘Si avui es fessin eleccions, Ciutadans deixaria de ser la primera força al Parlament’ (Rac1). Les eleccions les guanyaria ERC i el blog indepe es mantindria molt semblant. Està clar doncs que l’independentisme no es trenca i es consolida després dels diversos comicis fets darrerament. Després de tot el que ha passat ens mantenim ferms. Lo més bo es veure com els taronges van desfent-se lentament.
08 JUDICI ALS MEDIA (com s’han comportat els mitjans de comunicació i les xarxes tuiter i facebook). Segons Rosa Montero diversos mitjans estan negociant entrevistes amb els de la manada. Siguin els que siguin a mi no em mereixeran ni el més mínim respecte. Cap crèdit a aquesta carnassa immunda que veu negoci i audiències en tot sense importa-los una merda el mal que puguin haver fet. Això no és periodisme ni res.
Brillant darrer ‘Polònia’ sobretot amb el final, on s’ha volgut fer un homenatge sentit als presos polítics. Es tanca la temporada i es desitja que en tornar ja puguin tornar a ser entre nosaltres i poguem plegats riure amb els gags. Una vergonya i una indignitat que a aquestes alçades romanin a la presó. Algun dia es farà justícia.
09 AMANTS DE LA POSTVERITAT (brindis al sol, mentides, conxorxes, mitges veritats...). Sánchez demana al PP que no atiï la "confrontació territorial" amb Catalunya. Quan ell mateix ha tractat de supremacista al nostre president; és indignant! Ara que se sap el dia i l’hora en el que es trobaran per primera vegada ambdós estaria bé que es disculpés mitjanament amb el president. Aquest si que seria un gest de cara a restablir ponts. Del rei ja noi en parlo perquè no n’espero res. És un ninot al servei de l’estat i farà el que aquest li digui. Menys imatges fent footing i més gestos que puguin aportar alguna cosa.
La minicimera de la UE sobre immigració acaba amb "algunes diferències, però moltes coses en comú". Parole, parole, parole! I la pobra gent morint-se en la seva intenció d’arribar a una Europa millor. Una Europa asquerosament intolerant en aspectes com aquest i dividida entre els que no en volen saber res i els que tenen voluntat d’acollir. En aquest sentit la Generalitat s’ha ofert acollir 1800 immigrants però clar, la darrera paraula la té Espanya.
10 UN TIP I L’OLLA PLENA (notícies negatives). La Universitat Rey Juan Carlos comunica a la jutge que "no hi ha constància documental de la composició del tribunal" que acrediti les convalidacions del màster de Pablo Casado. Aquesta setmana que el PP ha anat postulant les candidates Soraia i De Cospedal, aquest impresentable, amb la xuleria aznariana que duu a les venes també ha decidit postular-se tot i la polèmica dels màsters. Segueix altiu i prepotent malgrat que les sospites d’irregularitat són ben sòlides. En la carrera capa a la presidència em fa l’efecte que la cosa està entre les dues senyores. Per cert; ha fet molta pena el Margallo presentant la seva candidatura a València envoltat de senyores grans crepades. Pura caspa!
11 QUE N’APRENGUIN! (Notícies positives). L'OMS actualitza gairebé tres dècades després la Classificació Internacional de Malalties: s'elimina la transsexualitat de la llista de malalties mentals. Ja anava sent hora d’eliminar aquest greuge, collons. I és que en massa temes sembla que estiguem més propers a l’Edat mitjana que no pas al segle XXI. Fins que no aconseguim normalitzar tots aquestes temes no podrem parlar que som una societat moderna i avançada.
12 ‘DURUS’ A QUATRE PESSETES (economia, fraus, hisenda, euros). S’acosten de nou les rebaixes i amb elles tornen a la palestra les ‘trampes’ que molts negocis fan. La més típica és engreixar els preus perquè quan es rebaixin els preus les pèrdues siguin pràcticament inexistents. L’altra enrerada es treure a la venda productes de rebaixa en rebaixa, que només es posen a la venda en temps de rebaixes i no durant la resta de l’any! Molt més s’hauria de fer des de Consum si es vol major transparència i netedat en aquest món.
13 EL PROCÉS (notícies lligades al procés sobiranista català). Torra diu que queden trencades les relacions amb la corona. En la cerimònia el president va deixar plantat el rei en la recepció. Arribats a aquest punt que ‘retirin les fotos del borbó des llocs públics o el pengin de cap per avall’. Aquesta és una proposta de Ramir de Porrata que subscric totalment. I és que falten gestos més contundents vista l’actitud borbonil i de l’estat. Per molt que Julio Manrique reclami la llibertat presos polítics a la gala dels Premis Max -que està molt bé- manquen passos més en ferm. Si no es així i vist que l’aparell de l’estat no canviarà, com ho demostra per exemple el fet que la jutgessa  Llarena denegui la declaració, com a testimoni, de Lluís Llach. El dia 20 de setembre va ser present a l’escorcoll a Economia i testimoniaria la no violència dels Jordis. I com que parlem de gestos, aquests si venen de gent poderosa i important més mèrit tenen. Al temps que se’ls hi comunicava que passaven a ser el segon millor restaurant del món, polèmica amb el celler de Can Roca per oferir el sopar al Rei! La pela és la pela!
Torra veu "intolerable" que Cospedal el compari a ell i a Puigdemont amb ETA. Doncs si noi! Aquesta és la cara del PP i no se n’amaguen. Esperem que estiguin anys a guanyar les eleccions. Aquestes comparacions són intolerables i fastigoses!
El poble com sempre amb la causa. A la festa major de sant Joan de Valls i a Reus han donat suport als presos polítics reclamant-ne la llibertat!
14 TIP DELS IUESEIS (notícies lligades als EUA). Bona sintonia entre Trump i el rei Felip VI en un moment en què la relació dels EUA amb la UE s'ha deteriorat notablement. Els tiranots en els moments de major crisi es riuen les gràcies! No és rar! El Trump dels collons no té ni puta idea ni d’on és Espanya, ni molt menys de la crisi a tots els nivells que viu el país. Normal que li faci la gara gara. A més, de les poques virtuts que té, parla anglès perfectament!
Els plors i la desesperació dels nens migrants separats dels pares als EUA. Difonen una gravació dels menors plorant desconsolats en un centre de detenció fronterer. Els tenen engabiats en la frontera amb Mèxic. Trump defensa la seva mà dura contra la immigració clandestina: "No vull separar els nens dels seus pares. Però quan processes els pares per entrar il·legalment -com ha de ser-, has de treure'ls els fills". Netanyahu felicita immediatament Trump per haver retirat els Estats Units del Consell dels Drets Humans de l’ONU. Acusa el Consell d’estar constantment obsessionat contra Israel. El mateix que hem dit abans: ‘Dios los crea y ellos se juntan’. Dos dels personatges més fastigosos del món ara més junts que mai! Quina merda de mon en el que vivim!
15 EL NOSTRE PA DE CADA DIA (notícies relacionades amb l’església catòlica i si s’escau altres confessions). 19/06/325 s’estableix el credo catòlic oficial, després d’anys de controvèrsies i enfrontaments. El concili de Nicea, presidit per l’emperador Constantí en persona, va prohibir qualsevol altre credo, inclòs l’arrià. Arri i els seus van ser excomunicats i desterrats. A partir d’aquest moment quedaven establerts els fonaments del catolicisme per a lo bo i lo dolent. S’acceptaven testimonis i textos però també se’n descartaven altres la no validesa dels quals s’ha posat en dubte en diferents ocasions. No estaria de més que l’església els revisés i hi posés una mica de cordura.