APARTATS

17 de des. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:16). LLEVANT 0 - BARÇA 5.


1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 16.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. LLEVANT 0 - BARÇA 5 (Messi 3, Suàrez i Piqué).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana en la que ens hem recreat amb els programes madridistes que han fet llenya del seu equip arran de la derrota en la Xampions contra el CSK de Moscou per 0-3.
A casa nostra s’ha discutit sobre la injustícia o no que Messi guanyi més premis, atenent el que fa. Igualment, restem a l’espera que Umtiti digui alguna cosa per si s’ha de fitxar.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Samarreta groga damunt del camp i 49è hat trick de Messi. Entre Messi i Suàrez sumen 25 gols, els mateixos que han aconseguit el Madrid i l’Atlético respectivament Apostoflant! La llàstima és que només ens separen d’ells 5 i 3 punts.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 3-5-2-. Ter (poca feina però clau). Defensa: Veermalen (nerviós per l’inactivitat, crec), Piqué (perfecte) i Lenglet (creixent). Mig: Dembelé (complidor ajudant a la banda), Raki (talentós), Busi (més avançat fent passis decisius), Vidal (a tot arreu) i Alba (més travat pel canvi de sistema). Davant: Messi (Déu) i Suàrez (gol i treball, però fallon).
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Messi. 49è hat trick i aportant aquella diferència letal a l’equip, marcant i repartint joc.
-‘ERES MUY MALO’. Veermalen. Se’l va veure més perdut ahir amb el canvi tàctic i la defensa de tres i penso per la inactivitat.
-L’INDULTAT. Vidal. Aporta molt en defensa i a més es mostra solidari en atac.
Canvi de sistema motivat per les molèsties de Semedo. La defensa ha jugat un pel massa aculada defensant dins de l’àrea i la primera mitja hora ens han collat. Al mig, amb tants jugadors, s’han multiplicat les cames i les recuperacions de pilota, afavorint així atacs ràpids. Gran treball dels ahir laterals-carrilers Alba i sobretot Dembelé, que han estat exigits en defensa. Davant brillantor supina després de mitja hora d’espera.
7. EL RIVAL. Ells juguen amb un sistema molt semblant que el vam fer servir ahir, acumulant jugadors al mig i sortint a la contra, amb Boateng i Morales a córrer. Ahir no van tenir el dia. Van fer 35 bons minuts fins els gols seguits de Suàrez i Messi. Les dues ocasions que vam tenir les vam fotre dins. Després van anar sent superats lentament per la màquina culer. Sobretot amb la pèrdua de pilotes en zona de construcció que van ser aprofitades per nosaltres per fer contraatacs letals. Tot i així dir que és un equip molt maco i que li veig molt de present i futur.
8. LA MOVIOLA. González González. En termes generals no va tenir cap complicació. Ara, en les targes va aplicar un criteri estrany per exemple a Dembelé i Alba, i més tenint en compte que ells van estar durs en el xoc.
9. LA VEU DEL SOCI. Contents en les dues exhibicions a Cornellà i a València. Dos partits fora de casa seguits que hem resolt guanyant, convencent i amb solvència marcant nou gols malgrat les lesions. Com amb Valverde se’ns acaben els adjectius per parlar de Messi. Gaudim-lo perquè quan no el tinguem el trobarem a faltar. Mimem-lo ja que és el millor de la història.
10. A LA CAVERNA. Jornada que pintava negra havent de jugar els últims sabent els resultats dels demés. Al final hem estat a l’alçada del que s’espera i seguim líders en solitari amb 34 punts. Ens segueixen el Sevilla ferm amb 31, igual que, tot i les dificultats l’Atlético. Quart és el Madrid amb 29 i el Betis amb 25, cinquè, que va guanyar a camp de l’Espanyol, que segueix en caiguda. Què maca està la lliga!