APARTATS

17 de maig 2009

EUROVISIÓ 2009

La veritat és que ahir vaig veure com el Madrid ens permetia celebrar per avançat la lliga a camp del Vil'la Real. He esperat a avui per poder veure amb tranquil'litat alguna de les actuacions del festival. En general veig que el nivell és molt interpretable. D'entrada dir que es gasten molts diners perquè la cerimònia seigui molt espectacular. De totes maneres el nivell dels concursants deix molt que desitjar. Com era d'esperar va guanyar Noruega amb un noi que va composar i tocar la cançó amb un violí entre les mans: Alexander Rybak. Els favorits sempre guanyen.

Em vull centrar en l'actuació espanyola. S'entesten a cantar mig en anglès mig en castellà i la veritat és que queda fatal. Els missatges que es donen en les cançons són de festa, de la noche... i no sé que! No hi ha compromís a nivell de lletra. M'agradaria poder treballar fent lletres, segur que hi ha gent que els hi surten com a xurros i la veritat és que els temes ja estan molt tocats. Només cal posar el canal latino de la tele per comprovar-ho. Tot està escrit; està fet. Potser el que triomfa ara és la lletra compromesa o que siguis capaç de fer tu la cançó o que presentis un ritme i una música diferents.
La posada en escena m'ha sembla bastant fluixa. Una bona veu com és la Soraya m'estanya que no hagi donat més de si. És una noia atractiva -molt guapa- però tampoc cal que cada vegada que es mou ens ensenyi l'entrecuix. Després aquells moviments neurastènics dels ballarins et foten més nerviós que res. I el colofó ha vingut amb els crits i brams que ha acabat fotent en determinats moments. Igual com mi va passar a la "gran" Rosa de España. Certament bastant depriment. Ara; potser en les votacions també es van passar, fet que em fa pensar que tot és una mera qüestió política. Com si ja fes un temps que ens volen inculcar que la gent s'ha de fixar en els models de la zona del Nord d'Europa i de l'Europa de l'Est.


Amb tants crítics musicals que hi ha i músics compromesos com tenim a l'elit mundial no estenc com no es fan les coses més ben fetes. Si cal no participem durant uns anys en el certàmen o preparem-ho millor perquè per enviar "las barcas que se manejan", flamencus patillerus, rosas d'Ezpaña, Chikilicuatres beneits... més val quedar-se a casa i mirar el futbol. Sort en tenim del futbol... i del BARÇA!!!! CAMPIONS. Iblama





http://www.youtube.com/watch?v=dYwPvDvsGPM Actuació Soraya


http://www.youtube.com/watch?v=BL05NNOIxm4 Actuació Alexander Rybak (guanyador)

1 comentari:

ricderiure ha dit...

tio ja alucino amb aquest bodrio...
no hem va agradar gens, ( de fet només amb deu minuts en vaig tenir prou), tot de música maquinera, rollo tecno i lo més extrany en un festival de música, els músics brillaven per laseva absència, tot música enllaunada i txumba txumba...
bufffff!!!