APARTATS

14 de maig 2009

LES MEVES CRÒNIQUES FUTBOLERES


CAMPIONS, CAMPIONS, CAMPIONS DE LA COPA DEL REI 2009
Bilbao 1 - B A R Ç A 4
http://www.youtube.com/watch?v=LQiyyl4Th24 Resum del partit


Per fi el primer títol i com s'ha de guanyar; sense dubtes, ni pros, ni històries sinó amb golejada, bon joc i escombrant el rival. Arguments guardiolescos que han estat la clau de la temporada.
La primera part la vam escoltar per la ràdio amb els companys del Zara; tocava treballar. El partit va començar amb xiulada general contra el Rei i va acabar per una banda amb plors i llàgrimes i per l'altra en una euforia brutal per haver assolit la copa. Però les coses no van començar bé. Toquero van avançar el Bilbao al minut 8, en una de les cagades típiques del nostre equip. Aquest pot ser un pro; es marca en zona això és molt perillós perquè sempre pot quedar algú sol i pot rematar a plaer. El cert és que van estar una estona groguis. Fins que Yaya Toure va fer un eslàlom que recordava els d'Iniesta i va sorprendre Iraizoz amb un xut arran de pal (1-1); yayardo. Fins al final de la primera part el nostre equip va començar a dominar de manera aclaparadora. Arribà doncs la mitja part. La clau estava en sortit endollat i resoldre. El Barça es va aprendre millor la lliçó i va remprendre el partit amb la mateixa insistència i intensitat. Així que les ocasions van anar arribant fins que Messi el segon (1-2). Després Bojan amb un xut a l'estil Henry (1-3) i finalment en Humpfrey Bogart-Xavi va dictar la sentència amb un golarro de falta. A partir d'allí va anar tocant la pilota i tot i que es van tenir més ocasions el marcador no es va moure.






De l'equip destacar la solidesa defensiva amb Touré i Piqué, i l'alçada que es guanya. Puyol va estar molt bé per l'esquerra, molt ben recolzat per Keita. D'Alves poca cosa a dir. Va seguir pujant molt bé la banda. El gol pot ser que sigui errada d'ell. Hauria d'intentar no ser tant exagerat. Em sembla que el trobarem a faltar a Roma. El mig camp es va comportar de manera impecable. Busquets va fer de Touré, ajudat per Keita en la contenció, mentre que en Xavi es va tornar a lluir com una ballarina a l'escenari. Finalment, dels davanters, bé Messi, correcte Bojan i d'Eto'o dir que sembla que es reservi. A veure si els gols arriben a Roma.




Segur que més d'un veí em va maleir els ossos. Que es fotin! Aquest coi de barri està replet de mandrils i ve que quan guanyen es fan sentir. Doncs ahir van sentir la meva trompeta. Jjeejejejejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeee!


En pic es va haver acabat el partit i van entregar la copa, vam quedar a la Plaça del Prim amb l'Isra i el Martí. Ens esperava la festa... i el cava. Vam pujar al seu nou pis de trinca i vam poder gaudir des de la balconada d'una imatge privilegiada de la plaça, amb un got ben ple de cava. Ens vam fer les pertinents fotos. Sap greu veure com algun que altre fill de sa mare va crear problemes llençcant valles contra el terra, xafant ampolles...







A destacar el comportament de les dues aficions. Catalans i Vascos es van posar d'acord en dues coses: xiular al Rei i aplaudir al Barça. Van ser un exemple d'esportivitat i agermanament. Un aplaudiment per ells. Em va agradar molt que els jugadors del Barça al final també els tornessin els aplaudiments. Un exemple de fair play clarissim. Només lamentar el brètol que va llençar la llauna a l'Alves.
Bé! doncs res mes que som campions, que tenim el primer títol de la temporada... ah! i que màgia no s'aturi. Això voldrà dir que el Barça ho continua fent bé! Iblama

1 comentari:

nanu ha dit...

Visca el barça!!! jeje,els putos reis.
Per cert, ja tens els primers vots a les fotos de tv3.