APARTATS

31 de gen. 2011

CAP DE SETMANA DEL 28-290111

DIVENDRES 280111
Per mi va ser un dia especial. Vam anar a fer endreça al Pis Vell. Ho dic amb una gran nostàlgia ja que allà m'hi he fet gran i he viscut molts dels millors moments de la meva vida. Vaig obrir caixes que feia anys i anys que no s'obrien i, com no podia ser d'una altra manera, han tornat a veure la llum vells records: joguets, cartes a amics i amigues, fotos velles, cromos, àlbums, vells apunts (amb faltes mil i errades mil), discos de vinil, pósters... Per moments vaig recular en el temps per tornar a sentir les olors i els ambients de l'entorn en el que vaig passar de ser un nen a ser un adolescent. A més, el dia es va anar ennuvolant i fins i tot va acabar plovent. Al cap van venir aquells dies grisos d'hivern que passàvem al pis vell amb la iaia Maria i mons pares, quan a les tardes els meus avis després de passar-me a recollir a la Prese, estaven una bona estona amb nosaltres. Quan mon pare arribava de treballar i ma mare acabava d'enllestir les darreres dones a la "Pelu". Aquell pis fred, humit... ja hi podies posar estufes que no l'escalfaves ni a la de tres. L'escalfor venia igual que marxava. I si el dia -com dic- era rúfol encara s'accentuava més la sensació de cova. Records, una vegada records, moments, sensacions, olors, parlars... Tot quedarà allà dins per sempre més. Les cases són testimonis muts de les gents que les habiten, en elles, igual com en un full en blanc, hi queda escrit tot el que hi passa. Per sempre la nostra empremta hi quedarà marcada. I segur que hi arribaran altres sensacions i altres vides que la reompliran amb uns altres referents, altres sentiments, altres paraules, altres emocions. I jo amb els anys passaré per sota el portal i miraré cap als vells balcons i ja no hi haurà el cartell de la perruqueria, ni les sabates al balcó, ni les florides plantes però recordaré i mai oblidaré tot el que he viscut entre aquelles ronegues i humides i també estimades parets.

DISSABTE 290111

Les Nenes -i els nens-van anar arribant a Lo Corral. Sempre trobar-se amb gent -i més amb vosaltres- omple de caliu allà on ets.

Vam preparar una mica de vermutet i la vam fer petar una bona estona. Abans d'anar a dinar la Xell va obrir el regal que li van portar: una bona jaqueta-xandall per a l'hivern. Amb una mica de fred al cos, vam anar tirant fins a l'Hípica, on es esperava un bon dinar: carn i llangonissa la brasa amb escalivada, fesols i amanides. Com vam xalar tu! Mentre els nens feien una becaineta els grans van poder discutir de tots els temes d'actualitat, posant especial èmfasi en el moment brutal que està vivint el FCB. La tarda es va anar escurçant entre Oporto's i cafès, fins que al final, després de jugar una estona amb la cabra Lola, vam acomiadar-nos fins una altra oportunitat.








DIUMENGE 290111
Ens vam reunir a la Biblioteca per xerrar de com encarem aquest any 2011 amb les diferents actitivats que organitza el Centre Cultural de Colldejou. Creuem els dits perquè la crisi no faci que no es puguin fer moltes de les activitats previstes per enguany!