APARTATS

21 de març 2011

CAP DE SETMANA 17-20-0311


DIJOUS 170311 SOPAR-ANIVERSARI ROSITA i CRISTINA


Per molts anys Rosa i Cristina! Per molts més que en pogueu fer i que tots plegats ho poguem celebrar!

DIVENDRES - MAS 180311
Vam poder veure in situ els efectes de les pluges dels darrers dies, primer a Porrera i després al mas. A Porrera el Cortiella baixava amb força. Era especialment bonic el salt del "pantano", el "toll gran" i riu amunt. A l'arribar al camí d'entrada al mas, sorpresa; el riu passava per damunt del camí. Vam poder passar però jo no l'havia vist baixar amb aquesta amplada i amb aquesta intensitat. Davant del mas pel comellà encara hi baixava aigua; en baixava més per l'altre, el del Mallol. Curiosament, en diversos llocs es veia com en sec l'aigua s'amagava i circulava per l'interior de la terra i sortia per entre nmig del marge una mica més avall. Seria molt interessant poder veure els nivells freàtics pels que l'aigua circula.
Mentre mon pare remenava una mica la terra dels ametllerets que vam plantar nous jo em vaig dedicar a esporgar els avellaners del comellà de l'Espatlla. Després vam poder veure com aquesta aigua caiguda havia omplert el safreig. Les faves ja treuen el cap i els alls han crescut una mica més. En definitiva, que la terra respirava d'una altra manera. Quan acaba de ploure se la veu i se la nota diferent. Tot es cobreix d'una capeta d'herba que dóna al conjunt un color molt particular i únic!




A la tarda vaig anar a veure el Pep. Molts ànims amic!

DISSABTE 1190311 - FIDEUÀ A GINESTAR
En honor a la Iolanda, ens vam reunir a Ginestar -a la Baronia Sendra- per celebrar l'aniversari de la Iolanda. Aquesta vegada ens van obsequiar amb una boníssima fideuà feta per la Iolanda i el Manolo. Estava boníssima. Ostres; i l'allioli estava "tremendo"! Ens va fer un dia espèndit de primavera. Ens vam poder posar en màniga curta i gaudir del solet mentre els més menuts jugaven sota el porxo.
Quan vas a Ginestar és imprescindible donar un tomet pels voltants. Sempre que venim ho fem a la mateixa època més o menys. És el moment de l'any en els que arbres fruiters comencen a esclatar en flor amb una catifa verda d'herba, les flors blanques comencen a treure el capet i el riu Ebre baixa ben ple. És d'aquells moments en els que m'agradaria poder aturar el temps. Només lamentar l'absència del Pep a causa del maleït peroné!


Abans d'arribar a casa, baixant pel coll de Fatxes, vam poder veure com la lluna treia el cap damunt del mar. Ens havien volgut vendre que seria una de les millors llunes que mai s'haguessin vist i la veritat tampoc n'hi va haver per tant. La lluna jo crec que simplement emitia més llum i punt. Una excel'lent nit per fer una excursió nocturna per la muntanya. Si es vol veure una bona lluna només cal anar a qualsevol platja coincidint amb la sortida de la mateixa i observar. Veure-la aparèixer per damunt del mar és espectacular.



DIUMENGE 200311 - SANT JOSEP i DIA DEL PARE

Felicitats a totes les Josefines, Joseps ect i un reconeixement als pares -i a les mares igualment- per la paciència que tenen i per tot el que ens han ensenyat en aquesta vida. Sense ells nosaltres no seríem res. Dediquem-los-hi més estones perquè lamentablement hi haurà un dia que no els tindrem i llavors ja no podrem tirar enrere. Iblama