APARTATS

30 de maig 2014

CONCERT CESK FREIXAS AL DESPERTAFERRO I CONCENTRACIÓ PER CAN VIES 290514



-“Que les bales siguin cançons”- CESK FREIXAS



Aquesta és la dedicatòria que ens ha escrit en Cesk Freixas en el llibret del seu darrer cd Protesta. Avui ens l’ha presentat amablement al Casal Despertaferro de Reus. 


Precisament, en els temps convulsos que està vivint la nostra societat, ve molt de gust veure com autors com en Cesk saben posar lletra als nostres sentiments. Ja no només amb emocions i amb el cor a la mà sinó també amb reivindicacions ben clares. Tal com bé dius,  et pregunten per què cantes i ho deixes ben clar a la cançó Em pregunten per què canto: -“pels dubtes que em pesen al pit, contra l’immobilisme, contra el silenci d’un temps, per la democràcia plena i la lluita permanent, pel braç del treballador, per conquerir el nostre futur”-. Queda ben clar que la teva feina “cantar” és per protestar. Sense cap mena de dubte si la transició va tenir la veu de la gent de la nova cançó en l’Ovidi, el Llach, la Bonet etc, tu avui ets la nostra veu Cesk. I com sempre, als teus llavis paraules per no oblidar mai els Països Catalans. 









Ens has ofert el teu treball per 10 euros, un preu assequible per a tothom. Un preu que encara fa més digne el teu exemple. Me’n foto dels grans magatzem  a tocar de la Plaça Catalunya de Barcelona que han boicotejat la venda del teu cd. Ells s’ho perden. El teu cd és immens! 


I d’allà, després de tocar unes cançons hem baixat plegat fins a la Mercadal per protestar contra el desallotjament de Can Vies. Protesta. On és la gent? Ens ho estan prenent tot i la gent segueix massa acomodada a la casa seva. Fa falta que la gent protesti, faci cassolades, cridi, es tiri a la vaga, reivindiqui... Tenim molt per fer; ens queda molt per construir. Cal una nova societat molt més equilibrada i justa!
Com si res ja han passat deu anys que vas començar a cantar. Moltes felicitats i per molts anys que et puguem seguir arreu. I si, les cançons són bales; intentarem que els nostres també ho siguin per pintar un futur millor.







+ Per cer; a diferència del dia que vas tocar al Mític, on la gent no va respectar ni les teves paraules ni les teves cançons, avui si que la gent t'ha respectat. Menys Mal!