APARTATS

20 de maig 2014

TROS: 2a PÈSOLS I HORTS: 2aFAVES I 1aPÈSOLS 16-180514



TROS 160514. NETEJA I SEGONA COLLITA DE PÈSOLS
De faves res de res. No se ben bé que ha passat però noi de faves enguany no en plegarem. Pot ser que a l’hora de sembrar les llavors se les fotessin les bèsties, o plogués massa al darrere, o que l’adob les va pelar... no ho se noi; però el cert és que hi ha poques faveres i les que hi ha fan poques faves (comptades). En canvi, de pèsols els que vulguis; segona collita. Les patateres van pel bon camí i als alls encara els hi queden uns dies.



Al migdia vam aprofitar per fer una mica de neteja al mas. Vam col·locar unes fustes noves per tapar els accessos dels cucs i ens vam dedicar a eliminar tot allò que no tingués utilitat. Per fer-ho més fàcil vam encendre una pira just al davant del mas que va anar consumint fustes, cartrons, roba vella, parracots... I entremig dinaret a la cuineta: mongetes amb llangonissa i amanida. Ja és el plat típic dels divendres. Per acabar la jornada vam escampar una mica de sofre a les fulles dels ceps.



HORTS 180514. SEGONA COLLITA DE FAVES I PRIMERA DE PÈSOLS
Sort que el que falla allà va bé aquí. Als horts les faveres estan impressionants i aquest cap de setmana ens han donat la segona gran collita. Malgrat tot no se que passa però hi ha moltes baines grans però que fan una o dues faves màxim. I tot i que semblava que no n’hi havia massa vam collir uns quants pèsols, uns enciamets que estan la mar de bonics, quatre espinacs, àpid i julivert. Vam baixar ben carregats i mira que les faves ja les vam deixar pelades al mateix hort, així evites residus a casa.