APARTATS

16 d’oct. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES IS. SETMANA DEL 10-161016


El PP instruïa els seus alcaldes amb un power point sobre finançament il•legal. Doncs això; la màfia ben estructurada, de baix a dalt i de dalt a baix. Es donaven sobres i es concedien projectes a dit. Així van bastir una xarxa ben tupida de favors i contrafavors. Ah i es pagava en diner negre. La gent que hi deu estar implicada en aquesta teranyina! I com diria aquell: ‘y se han ido de rositas’. Lamentable! La màfia i la merda ni ens deixaria veure el sol. Ens han informat que Cospedal es va gastar dos milions d’euros en vins en una convenció. Brrrr! I més encara segons els darrers sondejos del diario es. No només la gent no castiga el partit sinó que li dona la majoria absoluta. El Consell d’Europa diu que Espanya incompleix les recomanacions de corrupció i independència judicial. Espanya s’ho passa pel forro. Clar, com que la casta que governa està plena de corrupció deuen dir... si, si! Mentrestant, el cop d’estat que hi hagut en el món socialista, fa que el PSOE s’ensorri i resti tocant-li els talons Podemos. C’s seria la quarta força. En clau catalana ERC superaria a Convergència. Això de les enquestes mereixeria un bon estudi també i és que jo crec que la gent diu el que no pensa. Per tant les enquestes no serveixen per a res.
Puigdemont va a Madrid a fer una xerrada on hi havia representació de països europeus i no n’hi havia cap del govern espanyol. També diu de la categoria dels Rajoy’s i els seus. Allà ells amb la seva actitud. El món no és cec, tot i que l’estat si que ho és i massa sovint. El president diu que vol pactar un referèndum amb l’Estat. Ells ja s’hi han negat. Au doncs! A veure que esperem per l’unilateralitat. Per cert; el mateix Puigdemont ha denunciat que la diplomàcia espanyola malparla de Catalunya. En el camí doncs! Ells ja han deixat ben clar que no en volen saber res. Després de la convenció Puigdemont va dinar amb Pablo Iglésias, el qual es va mostrar ferm amb la idea que si ells són al govern vetllaran perquè es faci un referèndum a Catalunya.
El TC notifica a Forcadell la nul•litat de les conclusions sobre el procés constituent. Ells segueixen a la seva amb els tribunals a mà, deixant que altred facin la feina que haurien de fer ells negociant políticament asseguts en una taula. D’aquí no en surten; ni un bri d’esperança. I com s’acabarà? Doncs que si no és la Forcadell serà un altre i sinó un altre. I tal com es va poder veure a Badalona hi ha molta gent disposada a desobeir. El dia de la Hispanidad, en el que per cert, jo tampoc no tenia res a celebrar, els ajuntaments de 40 municipis catalans van proposar de treballar. Badalona i Berga foren els més significatius; es van plantar en la Fiesta Nacional. Llanos de Luna volia impedir que es treballés a Badalona, obligant als tribunals es pronunciessin al respecte. I si, es van pronunciar dient que no es podia treballar. Els de Badalona van desobeir el tribunal estripant a la porta de l’ajuntament la resolució. Un acte de desobediència del que hauríem d’aprendre. Els grans canvis sempre comencen així.
L’obesitat afecta el 12,6% dels nens entre 6 i els 12 anys. Una dada per fer-nos reflexionar i molt. Vivim en la societat del menjar ‘basura’ i ràpid i així va tot. Ens fotem un fart de rebre propaganda de productes aparentment inofensius però que són dinamita per al nostre organisme. A més, pares i avis tampoc estan per la feina i massa sovint acaben portant pel mal camí la canalla. Tals pares, tals fills; claríssim! Si no hi posen mà els governs a la llarga, aquesta obesitat es convertirà en problema costosíssim.
La Sagrada Família no té llicència d’obres. Un gran exemple, si senyor. Doncs no està bé, que vols que et digui. Per molt que sigui un símbol i un emblema, cal que pagui la llicència com la resta de mortals, sinó seguirem amb allò de ciutadans de primera i de segona. I això és intolerable!
Dimarts 11 va fer 120 anys de l’estrena del Cant de la senyera a Montserrat. Han passat els anys però hi ha cançons -avui himnes- que segueixen aixecant ela cors. Per als catalans els Segadors és el nostre himne nacional però sovint quan sento l’Orfeó Català, a poder ser al Palau de la Música, cantant el Cant de la Senyera se’m fot la pell de gallina. De manera molt semblant a quan l’Escolania entona el Virolai. Grans temes per una gran terra.
El 1962 es va fer el II Concili Vaticà. Es va pretendre fer una mena de posada al dia de l’església moderna. De Joan XXIII fins al papa Francesc realment l’església ha canviat força però provablement no el suficient per donar cabuda especialment a la major part de jovent. Els missatges que els hi han arribat fins ara no han estat convincents; és com si parlessin una altra llengua. Temes com l’avortament, els abusos sexuals, el celibat, l’homosexualitat o l’eutanàsia l’església no els ha tractat amb ulls del segle XXI. Tant de bo l’esperit de Concili Vaticà II acabi duent a la renovació total de l’església. Serà un senyal inequívoc que avancen.
L’Ebre defensa els bous embolats i capllaçats. O tots moros o tots cristians. Si ens indignem pel toro de la Vega, no podem permetre deixar de banda el patiment dels bous embolats i capllaçats. A mi em provoquen la mateixa repulsa, ja que en el fons és un maltracte evident animal. Per tant em mostro en contra de qualsevol maltracte animal vingui d’on vingui.
Catalunya atreu 14532 milions d’euros en inversió del 2011 al 2016 i crea 38.835 llocs de treball directes. Tant que havia de perjudicar el procés a la inversió i la indústria catalana eh senyors del PP? Res més lluny. Catalunya segueix rebent inversions i acollint empreses i és que la qüestió és ben evident: qui pot deixar de banda un lloc estratègic en l’arc mediterrani com Catalunya? PP adoneu-vos que la vostra campanya de desprestigi i por no ha funcionat. Tampoc les mentides variades que heu dit arreu. Segons el web dondevanmisimpuestos.es el territori que més gasta en política exterior és el País Basc amb 21,75€, la segona és Extremadura amb 12,01€, Navarra amb 8,99€, Andalusia amb 5,88€ i Catalunya amb 2,48€. Per tant una nova mentida desmuntada.
Nobel de literatura: Bob Dylan. Aquesta decisió ha portat una enorme polèmica ja que es considera que un cantant no fa literatura. Possiblement hi hagi altres escriptors que estiguessin a l’alçada del premi però no trobo malament que li hagin donat a ell. I no només per la multitud d’himnes que ha creat sinó per la poesia i el munt de lletres que ha escrit. La cançó per mi és poesia i la poesia és literatura. Mentrestant, a Espanya s’ha donat el premi Planeta a Dolores Redondo. Tot el paripé del jurat i tota la pesca i resulta que diversos mitjans ja sabien qui era el guanyador abans que sortís. Lleig!!!
Primàries al PSC. Guanya Iceta. Molt parlar de renovació en el partit i al final tot segueix igual. Menys mal que els uns i els altres es mantenen ferms en el no a Rajoy. Veurem com aguanten el pols amb Madrid i més ara que surten noves veus dins el PSOE per crear un partit socialista català desvinculat del PSC.
Canvi enllumenat públic de Reus. Permetrà un estalvi de 180.000 euros. En sis anys s’amortitzarà. Tot el que sigui estalvi benvingut sigui i si a més pot ajudar a una major no contaminació lumínica millor encara. Falta però molta conscienciació especialment en termes energètics i de reciclatge per exemple. La ciutat no serà millor si no es tenen en compte aquests aspectes. Seguint en clau reusenca, l’empresa de congelats Romero ha fet una reducció de plantilla del 50%. Quina pena! I després ens venen la moto que la crisi ja és història.
Els Xiquets de Hangzou donaran el premi íntegre a l’Hospital sant Joan de Déu. Gran gest d’aquesta colla. Realment mereixen un gran aplaudiment. L’altruisme i el donar-se als altres ens fa més grans com a persones i éssers humans.
Ral•li Catalunya. S’acaba una nova edició i després de passar per la carretera de Pratdip a Colldejou em segueix caient la cara de vergonya en veure com han quedat els camps dels voltants. Si, molts han fet munts de bosses amb les escombraries però molts també s’han deixat la merda tirada per aquí i per allà. Han ocupat camps, han entrat amb cotxes en finques privades, han saquejat collites. És fastigós! Ah, i les carreteres, de per si, justetes, les acaben malmetent. Jo voto perquè vagin a córrer en circuits tancats i no toquin els pebrots als veïns. M’agradaria que algú em digués que suposa pels pobles aquesta cursa. Res de res. Totalment a favor de la decisió del Priorat de no deixar passar els cotxe per les seves carreteres.