APARTATS

10 d’oct. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 031016-091016

Trump diu que amb les dones quan ets famós  pots fer el que vulguis. Una conversa de l’any 2005 ha deixat amb el cul a l’aire aquest paio fastigós. Fins i tot, gent del seu partit ha deixat de fer mittings per ajudar-lo en la campanya  electoral. En unes altres declaracions va arribar a dir de la seva filla que estava molt bona i que si no fos perquè és filla seva... Mare de Déu! Un tio malalt! Ara, confiar que els americans hagin obert els ulls definitivament i no el facin president ni de l’escala.
Referèndum Colòmbia. La gent va votar ‘No’ al procés de pau. Increïble però cert. Es pretenia fer una mena de ‘borrón y cuenta nueva’ però la gent no perdona el mal que han fet durant aquest anys la guerrilla. No és tan fàcil d’un dia per altre perdonar i fer veure que no ha passat res. Cal treballar molt més, primer, perquè s’impliqui més en el procés i, segon, perquè es pugui en un futur arribar a votar que ‘si’. I per fer-ho cal que els diferents sectors polítics i socials es cohesionin més, aparquin els seus interessos polítics i lluitin realment per un únic objectiu: la pau a Colòmbia.
TC i Suprem. Setmana mogudeta de tribunals coincidint ‘casualment, amb el debat de política general al Parlament de Catalunya. Després diuen que els tribunals no estan polititzats. El TC anul•la la prohibició de fer toros a Catalunya. Primera gran mesura. Es passen pel forro el que Catalunya havia decidit en relació amb les curses de braus, és a dir; que no se’n fessin a casa nostra. El TC doncs tomba una nova mesura presa democràticament i tant els hi fot si és interessant i irrellevant. A cop de Tribunal ho tomben i s’ha acabat el bròquil. Fins i tot la UE ha demostrat el seu enuig per la inferència del govern espanyol. En segon terme, el TC ha demanat a la fiscalia que actuï contra Forcadell i en tercer lloc, el Suprem ha demanat al Congrés poder jutjar Homs. La setmana que la Fiscalia també ha sol•licitat 10 anys d’inhabilitació per Mas i 9 per Joana Ortega i Irene Rigau. Per rematar-ho a la inestimable Sorayita li han faltat cametes per sortir de nou a la palestra i fer de jutge i jutjar el que li roti. Aquesta ha estat, és i serà la línia d’actuació que proposa el govern espanyol. Imposar ‘el poder de la ley’, independentment de les formes de com es demanin les coses. Es neguen una vegada més a asseure’s en una taula i afrontar el tema català amb arguments polítics. No hi ha voluntat de poder arribar ni per simplement escoltar el que sentim i demanem Llavors com diu el Margarit: ‘Catalunya, tu, a la teva!’. I en aquest sentit, el Parlament ha testimoniat el debat de política general. El president ha comptat amb el suport de Junts pel si i la CUP en la majoria de mesures i puntualment de Catalunya si que es pot. Entre les mesures més destacades comprometre’s a fer un referèndum abans d’acabar el 2017, sigui pactat o no. Una vegada més lamentar l’actitud de C’s, PSC i PP de negar-se a votar. Tard o d’hora s’hi hauran d’implicar. Abans d’acabar, aquest dissabte en hem assabentat que la fiscalia vol imputar a Turull i la Gabriel per demanar que es votés pel procés constituent. És delirant!
Catalunya és el 6è país d’Europa que més ha retallat en educació. Així estem; una mesura lamentable. Hauria de ser a la inversa. És importantíssim que hi hagi uns bons educadors i que hi hagi gent més ben preparada. Una altra dada ens diu de l’augment dels Ni-nis a Espanya en els darrers anys. Si ho ajuntem ens n’adonarem de la magnitud de la ‘tragèdia’. Cada vegada s’inverteix menys en educació i cada vegada hi ha més gent que no fa res o que no pot fer res. Terrible. L’altre tema penós és que hi ha moltes persones amb moltes carreres que malviu o potser ni te feina. És patètic, i diu del nivell de la política que es dur a terme. Les societats més riques són aquelles que tenen una bona xarxa educativa i es beca l’ensenyament ben d’hora. Hem de replantejar-nos-ho i defensar un model més de l’Europa del nord.
Creixen els rescats per imprudències a la muntanya. Quan es posa de moda qualsevol cosa, feina rai. Vivim en el ‘borreguisme’ més absolut. Les ciutats s’han omplert de runners, les carreteres de ciclistes de totes les edats i condicions físiques (pels que demano la obligatorietat de tenir una assegurança) i ara arriben els que es pensen que són herois com el Jornet o la Picas i es pensen que a la muntanya tot és possible. A qui se l’hagi de rescatar que pagui tu, si és un imprudència.
Jutjats Olot. Una jutgessa recrimina a una advocada expressar-se en català dient que ‘es una descortesía que sabiendo español, que es un idioma universal, hable en catalàn’. Sento la jutgessa i ella mateixa s’acaba desacreditant. Una tia que ve de fora i amb els seus dos collons ve parlant la ‘lengua del imperio español’ i vol que tots ela altres s’adaptin al que ella vol i passin pel tub de parlar castellà. Doncs les advocades s’hi van negar; ben fet! I se n’hagués anat a viure a França què hauria passat?
S’ha acabat el Saloufest. Ben fet! Aplaudeixo la decisió tot i que ha costat massa anys de prendre-la. Ja n’hi ha prou de turisme de borratxera a casa nostra. Salou, que de per sí acull massa xusma a l’estiu i sobretot a les nits, necessita un nou rumb, una nova manera de vendre’s. Que se’n vagin a l’esplanada de Buckingham o a Hyde Parck a fer ‘botellon’ i a arrencar la gespa del parc. O que vagin a Trafalgar Square a pixar-se i a trallar. La Generalitat vol assegurar-se que cap municipi de Catalunya se li acudeixi agafar el relleu de Salou.
103 municipis de Tarragona no tenen cobertura 4G. Aquest és el dia ben a prop de casa nostra. Infraestructures ruïnoses, males comunicacions, fora cobertura ni normal ni de 4G. A les companyies se’ls hi en fot que poblets dels Baix Camp o el Priorat -entre altres- siguin zones fosques. I és aquí on hauria d’entrar l’administració per ficar-hi mà i acabar amb aquestes mancances.
Espanya. Acostament PPSOE. El PP demana que els votin i que els hi donin estabilitat. El PSOE diu que a tot, no. Es van desfer del llast que suposava el Sànchez, ja que va obrir la porta a la negociació amb l’independentisme català i ara estan en la tessitura de fer de ‘palmeros’ de Rajoy. I aquest com Don Tancredo, a la bartola, espera que els sociates moguin fitxa. I encara que no ho sembli, els hi va posant petits desafiaments entremig al mateix temps que els hi fot tota la responsabilitat a sobre. A don Mariano tot li va bé. Si li donen suport bé i sinó a terceres eleccions perquè els tornin a votar aquesta colla d’ignorants. Així que Podemos s’està fent ja amb el paper d’oposició, una vegada que veuen que la pell del PPSOE torna a estar fermada gràcies a la pressió de la camarillada del sud. I mentrestant, la Soraya amb el gran diccionari del poder i de la llei va donant lliçons de democràcia a la carta, quan companys del partit tenen causes mil obertes amb el Cas Gurtel, targetes ‘black’... per exemple. Rato,  Bàrcenas i molts ex de l’etapa de José Maria Aznar. Sobta veure-hi Rodolfo Benito de CCOO. No hi ha un pam de nèt! On és don José María? Ja no surt per la tele casant filles, al palco de Bernabeu, corrent, jugant a pàdel... On ets Aznar? Ara que tens els teus amiguets a la banqueta dels acusats podries sortir tu i dir-ne quelcom. Ah no, que clar tu només obres la boca per banalitzar i fotre’t del sobiranisme català. Podrit! ‘España va bien’. El que vau fer és bastir una xarxa de manipulació, de ficar la mà a la saca i de fer servir els vostres càrrecs per fer els ‘trapis’ que vàreu voler, llençant tota les mentides possibles sobre Catalunya i les seves aspiracions. Per què no surts ara a donar lliçons? I Faes què? A clar, ara ha deixat de rebre subvencions del govern i ja serà una altra cosa, no? Manipuladors repugnants. Tot el que toqueu fot fàstic. Fes estudis sobre els expolis i el tràfic d’influències dins del PP. Va home va! No deixo de preguntar-me per la gent que si o si segueix votant-vos. És desesperant!
Vídeo dels jugadors de l’Eibar. La setmana, sense lliga per cert, va començar ja depriment amb el vídeo d’aquests impresentables. Van fer un trio i ho van gravar. Misteriosament el vídeo va ser penjat a la xarxa i tothom l’ha pogut veure. Jo fos del club els faria fora. La imatge ha estat lamentable i més al no tenir el consentiment d’ella.
Haiti. Una vegada més la desgràcia ha castigat a la gent més pobra del món. Aquesta vegada ha estat una tempesta tropical huracanada que ha arrasat cases i pobles sencers. Siguem solidaris i fem que puguem per ajudar-los.