APARTATS

30 d’oct. 2016

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 24-301016

Castanyada; si senyor! Estem envaïts d’americanades i n’estic fart de pares noels i jalogüins. Aquí, les nostres tradicions i aquí el que és típic és donar la benvinguda al fred menjant castanyes i panallets. És una pena que deixem perdre les nostres tradicions i que acabem sent titelles del que dictin els iueseis. Prou! Més tions i menys pares noels. Més castanyes i panallets que carabasses i disfressar-se de morts i pallassos. I per tot sants recordar les persones que ja no hi són. Tip dels iueseis!
Sessió d’investidura. Espanya ja té president: Mariano Rajoy. Doncs au, que els aprofiti! Ja teniu tot el tinglado muntat després del darrer acte d’hipocresia del PSOE: trair-se i donar suport al PP. Dimissió de Pedro Sànchez, vots negatius del PSC i paper galdós de l’Hernardo, el nou líder socialista. Al final Rajoy serà president amb els vots dels dos partits que van dir que MAI el farien president: C’s i PSOE. Realment repugnant! Caradurisme patent del nou president amb amenaces ja abans de començar i ganes de mostrar una cara dialogant del PPSOEC’S quan han demostrat ser cares diferents de la mateixa moneda. Vomitiu! Em quedo amb els discursos de Rufian i Tardà i fins i tot el de l’Iglesias. De la resta fer volar coloms i fer veure que ja tot està dit abans. Res de nou! Més Espanya pseusofeixista, cap ganes d’acabar amb el tema català i trilirisme en la seva màxima expressió. El PP no n’ha tingut prou amb els vots del PSOE sinó que ara vol el compromís per recolzar els pressupostos. Preveig una legislatura conflictiva; i és que demanar pactes a un govern que mai ha pactat és un brindis al sol. Ara a treballar. Recordar que el rei a principis de setmana, en la ronda amb els partits, els va dir que està obert a una reforma constitucional i que cal dialogar per tractar el problema català. Molts analistes diuen que el Rajoy ha canviat i que ara és un altre i que esta disposat a dialogar. Jo tinc els meus dubtes! Tant de bo m’equivoqui!
24/10/1971 Discurs de Pau Casals a l’ONU. 45 anys. – ‘jo sóc català...-‘. Així va començar el mestre el discurs més impressionant per un català mai expressat fora de Catalunya de Catalunya. Hauria pogut ser el president de la Generalitat i ben merescudament que ho hauria pogut fer. És un dels catalans més il•lustres i de les persones que allà on ha anat allà ha parlat de la seva terra. I és que la duia al cor, així ho demostrava i així el recordarem. Va ser una persona amb fortes conviccions democràtiques. Li va tocar viure en el feixisme de la dictadura. Ell va dir que no tornaria a Catalunya mentre hi hagués el dictador. Malauradament no va tornar a casa seva fins després de morir. Un exemple de persona que caldria dignificar encara més en la nova Catalunya que bastirem.
Més de 30.000 dones a Espanya ha denunciat maltractament. Tristíssim! Una xacra amb la que cal acabar d’una vegada per totes. S’ha de ser súper estricte per acabar amb els maltractadors. És essencial educar però fet el mal cal escarment per aquesta mala gent. No hi ha d’haver perdó si es demostra la culpabilitat de l’agressor. El darrer cas el crim de Chella (València). El seu assassí confés la va llençar per un barranc. No hi pot haver perdó! Justícia!
Maria Ponte condecorada. És la magistrada que va imputar Mas. És la mateixa medalla que van posar a la Mare de Déu. Primer Oléeeee! Si senyor. Ben fet! I després diuen que hi ha separació de poders. El govern premia magistrats; a veure qui ho entén! Si hi hagués separació de poders aquestes coses no passarien. Lamentable que aquest F. Diaz segueixi de ministre; lamentable que condecori mares de déu i fastigós que premiï una magistrada.
El Suprem tomba el bo social. Un altre oléeeeee! Si senyor! Una mesura de la que haurien de prendre exemple altres i la tomben. Realment patètic! Com tantes altres coses que Catalunya ha estat capdavantera com la prohibició dels toros (Europa ha eliminat el suport a la criança de toros destinats a les corrides), el decret de pobresa energètica o l’eliminació dels judicis franquistes.
El regidor de Vic Joan Coma no va a declarar a Madrid. Rep el suport de  l’independentisme i els comuns. Un més a la llista de Mas, Rigau, Ortega, Homs i Forcadell (que serà investigada pel TC) Joan Coma acaba d’entrar-hi i crec que a tots plegats els veurem imputats i inhabilitats; que és els que busquen des de les Espanyes. Poc a poc, la classe política va desobeint i va fent passos en ferm per no acatar el que li diu aquest Estat espanyol brut. Tal com diu el Tardà marxem quan abans millor. Segurament, els darrers a afegir-se a la llista seran els de Badalona. Seran acusats de deixar treballar lliurement els treballadors o no el dia de la Hispanitat. Per fer-s’ho mirar!
L’Audiència de Madrid diu que no és un delicte les paraules que va dir M.A. Rodríguez contra Mas. Va dir que el que necessita és un afusellament. Doncs que m’expliquin que cal que diguin per ser penalitzats. És patètic que els tribunals actuïn amb aquesta cara dura. Què fa aquest paio al que van agafar begut conduint i que ha tingut conductes feixistes campant lliurement amb total impunitat? Una mostra més de la justícia que s’imparteix a Espanya.
Tremosa denuncia al Parlament europeu la manca d’independència judicial a Espanya. Menys mal que se n’adonen des de fora perquè des de dins... El sistema està corromput. Només cal veure que els mateixos magistrats són ex afiliats dels partits, socis... Falta transparència! Ja està bé que Europa no miri cap a una altra banda.
Centre de reclutament de Barcelona. Vagues de fam i mostres de suport als immigrants. És indigne que en els temps que corren hi hagi un centre així, on el que fan és tenir-te pres per després acabar repatriant-te. És d’una deshumanitat enorme que la pobra gent immigrada hagi de passar per aquest tràngol. Com ja he dit altres vegades, jo aquesta Europa no la vull.
Plat favorit dels catalans: l’escudella, seguit en empat tècnic el pa amb tomàquet. Hi estaríem d’acord, tot i que no podem oblidar els canelons, la carn d’olla i les calçotades, eh. Són essencials a casa nostra. Ah, i un bon traguet de vi del Priorat per aclarir el cor. Al final te n’adones que per molt que la cuina es vulgui innovar el de sempre no falla mai.
L’església prohibeix el llençar cendres de difunts. Si fins ara el papa havia encertat en la majoria de coses que havia dit això és una pixarada fora de test. Amb aquestes coses l’església fot el ridícul i allunya possibles fidels de la seva doctrina. Que cadascú faci amb les cendres dels difunts el que senti que ha de fer.
Un adolescent apunyala un pallasso diabòlic a Berlín. Es veia venir! La gent s’entesta a fotre l’imbècil i al final aquest és el resultat que tenim. No tothom es pren les coses per igual, i el que per uns pot resultar una broma per altres pot ser una ofensa. I més, en els temps que corren, en els que la gent és capaç de tot. Més valdria no afavorir la confusió de la gent.
El partir conservador britànic partidari d’un referèndum a Catalunya. Per molt que els PPSOEC’s no ho vulguin reconèixer és una rabiosa realitat. La millor manera de resoldre un dubte és preguntant a la gent que en pensa. I jo no hi veig cap altra sortida. Tal com va plantejar el Tardà: o referèndum o referèndum!
Dinamarca, Irlanda, Uruguai, Paraguai, EUA, Bèlgica i Suïssa. La darrera visita ha estat a Finlàndia. Romeva i Royo han explicat el sentiment català i han remarcat que no és una qüestió jurídica sinó política. Amb l’estil habitual manipulador i mentider, el Margallo ha volgut confondre de nou el món, però no ho ha aconseguit. Margallo nega el dret a l’autodeterminació en un article a Mèxic, quan precisament la constitució d’aquest país el reconeix en l’article 89. Ell mateix ha quedat retratat pel cúmul de contingències, mentides i conflictes en el que es fica o pronostica. És poc seriós aquest ministre i està a la talla de la sola de la sabata com en Wert o el Fernandez gate.
Inditex reconeix que té treballadors sirians treballant a Turquia. Però com que el senyor aquest és un dels paios més poderosos del món doncs no passa res! I vinga, suma i segueix! No hi ha dret que estiguin produint en països del tercer món pagant sous irrisoris i amb condicions infrahumanes i que a l’hora de vendre tregui tants beneficis. La comunitat internacional hi ha de dir alguna cosa sinó en serà còmplice.
Tancades 13 cuines de restaurants de Barcelona que no reunien les condicions d’higiene. Alguns dels detalls de les cuines posaven els pels de punta. Brutícia, animalons, productes caducats, productes fets malbé... Fastigós! I més tenint en compte que estan ‘jugant’ amb persones. Cap pietat!
Manifestació d’estudiants a Catalunya perquè no volen que hi hagi revàlides amb la llei Wert. Catalunya diu que no ho posarà en pràctica. D’acord! Totalment en contra. Ara vull fer una reflexió més enllà. Qui va a les manifestacions estudiantils? És un dia per escaquejar-se de l’insti en un elevat tant per cent. A més molts profes van seguir amb el temari i fins i tot amb exàmens. És just? Si no es neda en la mateixa direcció ja em diran com es pot fer força.
Premi Internacional Catalunya als doctors Baselga, Esteller i Massagué. Ben merescut. Menys mal que hi ha gent ben preparada en els camps que dominen. Premis molt merescuts a una constància i a un treball per millorar la vida de les persones.
Govern de Reus. Hi haurà retallades i problemes de tresoreria. Normal! Aquí s’ha estirat més el braç que la màniga i tard o d’hora s’havia de notar. La fira, l’hospital, el tecnoparc... Calien? Jo penso que no! Ara com que aquí en ‘xupen’ molts i hi ha molts interessos posats. Feina rai! I qui ho pagarà? El contribuent clar! No hi ha dret!
Catalunya reclama el traspàs total de Rodalies. L’estat de la xarxa, les línies i els combois és tan lamentable que els alcaldes afectats pels talls continus van ajuntar-se per reclamar-ne el traspàs i poder-ne fer una millor gestió. De moment la Generalitat ha denunciat Adif; una decisió altament aplaudida. Veurem si l’Estat reacciona o segueix amb el ‘tancredisme’ habitual del seu líder. Veurem també si l’efecte C’s, catalans molts d’ells i coneixedors d’a prop d’aquesta problemàtica, serveix d’alguna cosa.
750 creuers a l’any que contaminen l’atmosfera de Barcelona. Si no s’hi troba un punt mig malament. La contaminació i les aglomeracions de gent saturen una ciutat ja de per si molt plena. S’ha de fer una regulació ja! Mentrestant, Madrid vol ser central de creuers segons Cifuentes. Una nova bajanada de la del paraigües desproporcionat espanyol el dia de la Hispanitat. Quan Madrid no té ni mar, ara resulta que volen convertir la capital en una central de  creuers. Bajanada rere bajanada en un estat totalment centralitzat. Com pot ser que la seu de Transmediterrània sigui a Madrid i no en una ciutat del Mediterrani?
Les sis constructores de l’IBEX tarden el triple en pagar segons el que marca la llei. Feta la llei, feta la trampa. Els que fan la llei i controlen el poder doncs controlen els temps i els pagaments de les empreses més poderoses. Als petits i mitjans comerciants canya; als grans permissibilitat! Màfia en l’estat més pur afiançada en el poder d’Espanya.
Arrimadas diu a 13tv que ha de portar escorta per la crispació que hi ha de l’independentisme. La cap l’oposició sempre duu escorta. Aquí tenim la cara més fastigosa i demagoga de la política. Amb la col•laboració d’un sector de la premsa, aquests subjectes de C’s diuen el que volen quan ja no tenen arguments. Això no és joc net. Esperem que la gent se n’adoni que són uns grans venedors de fum.
Set milions es gasta l’Estat espanyol en lloguers per a ambaixadors i cònsols. Apa-li! Fot-li gasto! Potser si rebaixessin una mica més aquesta despesa junt amb la militar hi hauria més diners per afrontar millor les despeses més properes de la gent i potser la gent es creuria més la classe política.