APARTATS

5 de febr. 2017

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 290116-050216

1) ÉS UNA VERGONYA. Tomben una pregunta sobre l'ús de fons reservats per comprar el 'silenci' de Bárbara Rey. Així va el país. Quan toquen la Corona i certs gurús del sistema es fan enrere de tot. Era una de les línies vermelles que no es podien passar. Com a mínim en podem deduir les següents: 1)no tocar la corona, 2)cafè ‘para todos’, 3)no tocar empresaris i banquers, 4)donar plena llibertat a Euskadi mentre expolien Catalunya, 5) enxufar els que pleguen al Senat o a les elèctriques. Si no es toquen aquests puntals el sistema manté l’engranatge, sinó tot està preparat -llei i jutges inclosos- per aturar qualsevol intent d’emancipació.
Josep Lluís Merlos plega de GolTV fart del la catalanofòbia. És fastigós que un professional com ell que ha demostrat ser equànim en les retransmissions hagi de plegar pels insults i menyspreus pel fer de ser català. Una altra raó per dir adéu! Ara a veure si actua la Fiscalia o el PP ho denuncia o C’s! Ah no clar! Ells només actuen per anar en contra de Catalunya! Lamentable! Tot el suport Merlos! Has fet una bona feina!
Cas maristes per abusos sexuals. És una vergonya que s’hagi deixat seguir exercint a docents denunciats per abusos sexuals. Ni oblit, ni perdó! El periodiata Guillem Sànchez ha tret el llibre El cas dels maristes on explica tot el que va succeir.
2) PER APLAUDIR. Reducció dels accidents de trànsit a Catalunya (231 morts). Ben fet! Bona feina! Tot i que encara calen més controls i més multes perquè hi hagi major seguretat. Cal fer rascar la butxaca per conscienciar la gent. Entre les principals causes hi tenim les infraccions i l’ús del mòbil. Com dic, més multes!
Concentracions al País Basc i a Navarra en solidaritat amb el poble català i els imputats pel 9-N. M’emociona veure que rebem suport fora de Catalunya. Moltes gràcies! Per cert, a darrera hora hem sabut que ja són 50.000 les persones inscrites per anar a donar suport a Mas, Rigau i Ortega.
3 ) UN EXEMPLE A SEGUIR. La Federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, declarada associació d’interès cultural. En aquests temps que corren d’intensa crisi, hem vist com moltes colles havien de plegar per manca de recursos. És per aplaudir que aquesta entitat d’entitats sigui premiada per poder arribar a més colles possibles. El nostre patrimoni l’hem de conservar, defensar i potenciar. No en va són arrels de la nostra cultura.
4) EM SAP GREU. Fàtima Taleb, la regidora de Badalona posa una quarta denuncia per racisme. I encara ha hagut de sentir com l’Albiol la titllava d’incompetent i d’amagar-se en el fet que és musulmana per amagar la seva incompetència. Quina pena! Aquest feixista i xenòfob donant lliçons de què? Va home va! La mateixa Generalitat hauria de presentar-se com acusació particular. Però aquí no passa res tu! I el govern espanyol mira cap a una altra banda. I Europa? Almenys en Millo s’ha retractat de les paraules que va dir fa set dies respecte al cas de la nena que va morir a Blanes esperant una ambulància mèdica. Veurem si es posa una mica de coneixement!
5) QUE N’APRENGUIN. El port ha registrat un total de 2,2 milions de TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), un increment del 14,5% respecte l’any passat, i el volum més elevat de l’última dècada. El que ja fa temps que diem: Barcelona és important en la Mediterrània i a Europa. Si se li poguessin destinar més recursos estic segur que entre el turisme i el comerç passaria a ser una de les ciutat cabdals en aquest món. Ara; mentre depenguem de les Espanyes mai podrem passar la mà per la cara a Madrid, tot i tenir activitats en exclusiva com el port.
6) NO HI HA RES A FER. L'exeurodiputat del PP Aleix Vidal-Quadras ha assegurat aquest matí que "fora del marc de l'Estat de Dret, els conflictes es resolen per la força" i s'ha preguntat si "són conscients d'això els separatistes?" Després, com que li deuen haver tocat el crostó ha matisat les seves paraules una mica, no obstant ja sabem el que pensa no cal que s’amagui. És un feixista més de tota aquesta amalgama de feixistes que ens voldrien ‘callaos y humillaos’ i pagant el veure. Per cert, aquesta setmana hem vist com gent del govern tornava a posar damunt de la taula l’article 155. En ell s’opta per fer servir l’exèrcit per acabar amb els problemes. Noi ha durat ben poc aquest ‘diàleg’ que ens han venut!
7) CALDRIA MILLORAR. La pujada de la llum dispara la inflació. Els preus pugen un 3% el mes de gener. Un índex que no es veia des de 2012. I ningú mou fitxa! Tot ben car i a consumir, això és el que volen fer-te creure. S’ha de gastar i tot ha de ser ben car. Així els lobis capitalistes -darrere els quals hi ha el govern- estaran ben satisfets. Ara no volen que tinguis diners al banc, sinó que volen que te’ls gastis i circulin. Per això dues mesures que s’han entès poc: fer pagar ja quasi els bancs per tenir diners i fer que hi hagi rebaixes tot l’any. Tot està pensat!
Detenen un ciutadà alemany que l’any 2001 va matar la seva filla de 6 anys. Execrable! Han tardat massa anys a agafar aquest desgraciat però benvinguda sigui la detenció.
8) CAP MENA DE PIETAT. Set anys de presó per a un infermer per abusar d'una dona acabada d'operar. Només de pensar-hi em venen ganes de vomitar. Com pot una persona cometre aquestes atrocitats? Aquest malparit no hauria de tornar a posar els peus al carrer. Calen penes molt més exemplars.
9) ANEM EN EL BON CAMÍ. La Generalitat activarà l’1 de juliol el sistema informàtic que permetrà recaptar tots els impostos dels catalans. El sistema es diu Espriu i en un començament s’emprarà ja per aquells impostos que tenim traspassats. És una bona mesura. Estic segur que si fos per fer-ho en general molta gent s’hi abocaria sense pensar-ho.
10) TIP DELS IUESEIS.  Trump fulmina la fiscal general. Clar que si! Una que em molesta, fora. En temps de Stalin l’haurien deportat a Sibèria, ara et fan plegar. Evidentment, és un fet lamentable. Tothom va posicionant-se. Europa ha plantat cara a Trump mentre que a Espanya ha tocat el violí. Com sempre aquí a esperar allò tant Marianesc; a esperar els fets consumats. Tot i que el PSOE i Podemos han demanat un desmarcament clar. El deel cabell groc segueix en les seves. En la conversa que van tenir Donald Trump i el primer ministre australià, Malcolm Turnbull, que havia de durar una hora, Trump la va interrompre al cap de vint-i-cinc minuts per trencar el pacte per l’acollida dels immigrants. Malgrat tot, les darreres enquestes corroboren que el 49% dels nord-americans dóna suport a les ordres executives de Trump. Quin món de merda! I més merdós en comprovar que la cimera de La Valetta la UE ha canviat el criteri i s’ha mostrat més condescendent amb Trump. Per acabar la setmana hem sabut que un jutge americà ha tombat la prohibició de Trump i s’han reobert les fronteres.
11) LA CAGADA. Cartell contra Comín per convocar una manifestació per defensar el sector de les infermeres i infermers. En el muntatge es veu una infermera que li fot una bufa al conseller. Doncs molt malament CUP. Malament per no desmarcar-vos del sector que ha fet el cartell. Us ompliu la boca que cal defensar la no violència i aproveu aquest cartell? Heu fet el ridícul. Fins i tot el sector d’infermeria s’ha desmarcat del cartell. En la manifestació 500 persones han protestat a Sabadell per la seva situació i per les declaracions fastigoses del mateix Comín.
12) UNA DADA.  El 60% dels bombers presentats a Burgos suspèn per faltes d’ortografia; 38 dels 62 aspirants. Patètic! Els mateixos convocants han hagut de mig excusar-se per demanar aquest requisit. Doncs jo crec que faltaria més que no s’hagués d’exigir un nivell mínim d’educació.
13) LA DONA-L’HOME. Un funcionari de la Diputació de València porta 10 anys cobrant sense anar a treballar. Carles Recio és cap d'una unitat de l'Arxiu General i cobra més de 3.000 euros mensuals. Oleeeee tu! Clar que si! I el tio s’ha passejat per totes les televisions i amb dos collons ha dit que era el que li pertocava, quan no havia ni anat a fitxar. Vivim en un país de lladres, on el més ‘tonto sap fer violins i la societat que ens envolta sembla mirar cap a una altra banda quan hauria de ficar-s’hi de ple perquè hi hagués justícia.
14) EL FET. Homenatge a la gent que fugia de la barbàrie feixista de Franco i va travessar la frontera per refugiar-se en el camp d’Argelers. Es calcula que van ser més de 80.000. En record seu tots els meus honors i respectes. Tant de bo s’ensenyés a les escoles el calvari que van haver de passar aquests refugiats. Mai més!
15) ELS ‘DURUS’. Caixabank millora els seus beneficis en un 28,6% el 2016, fins arribar als 1.047 milions d’euros. Clar que sí! Aquest és el pacte: ells mai hi perden! Ni els polítics, ni els lobis, ni els bancs. Aquí només hi perd el poble emmirallat en la societat mitjana i la part més baixa. No hi ha dret! Primer hauria de ser el poble! Però ja es veu que això és una utopia .
16) EL PACTE. Pacte amb incertesa sobre la data entre els signants de l’acord pel referèndum. Falta el gran acord definitiu que seria apostar pel referèndum sigui quin sigui. És pel que s’ha de lluitar malgrat que la gent en una enquesta de 8tv considera que no n’hi haurà. I és que la gent està tant o més desorientada que la classe política.
17) POR. La SEO i Birdlife alerten de la mala planificació hídrica i la falta de sediments al Delta. La mare que els va parir! No tenen vergonya! Van per fer desaparèixer el Delta i al final ho aconseguiran. De tot el que ha recomanat la UE no han fet cas de res. El cabal del riu s’ha de mantenir i l’han baixat fent que els sediments s’acumulin en excés, fent canviar la morfologia del Delta. La vespa asiàtica s'estén i els apicultors temen pel seu futur. Una altra xacra. Si la gent del Delta no en té prou amb la reculada del mateix o la plaga del cargol poma, ara a més ens envaeix aquesta vespra depredadora de les nostres  avelles.
UNICEF ha llençat avui una crida a la comunitat internacional. Un de cada quatre nens del món, uns 535 milions, viuen en països afectats per situacions d’emergència. Esgarrifós! No podem tolerar que hi hagi nens amb situació d’emergència al món. Primer ells!
19) NO ME’LS CREC.  Gas Natural interpreta que la normativa no l'obligava a comunicar el tall de llum. Tenen molt barra de dir això, a més sabent que la pobra dona de Reus va morir perquè feia servir espelmes a l’haver-li tallat la llum. Una inhumanitat imperdonable.
20) EL TEMPS. Setmana tranquil•la, amb temperatures primaverals i alguns ruixats. Al final el vent ha agafat el protagonisme amb cops bestials de més de 120 km/h, provocant accidents esperem que sense víctimes mortals a Tarragona en caure un pal a la T-11 damunt d’un cotxe i a Salou en ple Cos Blanc, on un arbre ha caigut a sobre d’una parella ferint-la.
21) EL TEXT. Pilar Rahola guanya el premi Ramon Llull per Rosa de cendra. Moltes felicitats! Jo vaig fer una aproximació al seu primer llibre Mariona i la veritat és que em va costar molt. És molt espès. Entre els seus referents hi ha Benito Pérez Galdós i els seus Episodios Nacionales i la veritat és la que la seva manera d’escriure els recorda molt. A més diu que en Pere Gimferrer li va dir que el que havia escrit era literatura pura. Hauré de tornar a prova-ho!
22) EL FRAU. González-Trevijano, el magistrat del Tribunal Constitucional que l'any 2013 fou nomenat per Mariano Rajoy, estaria implicat en un cas de suborn que es va produir durant la seva etapa com a rector de la Universidad Rey Juan Carlos. Però d’això no se’n parla, no interessa al govern espanyol que només té la mirada fixada en criticar el procés català. Ara ja ni critica l’oposició i és que és tan lamentable que ha integrat l’oposició en el govern.
Detinguts cinc falsos operaris d'una subministradora elèctrica per robar en domicilis. Una moda que en diferents modalitats està sent massa habitual. Caldria donar instruccions més precises sobretot a la gent més gran o vulnerable perquè no obrissin a ningú. Massa sovint a les escales de veïns sobre la porta del carrer sense mirar i moltes vegades es gentussa que ve a fer mal. En pic són dins del bloc els és molt fàcil comprovat portals i trucar per pressionar a la pobra gent.
23) A REUS/AL CAMP. Més de 8000 vehicles circulen per Reus sense passar la ITV. Doncs multa i a pagar. No pot ser que la majoria haguem de passar pel tub i uns quants facin el que els hi doni la gana. Si tan localitzats ela tenen que els agafin i els immobilitzin i que paguin.
Un autobús xoca contra el pont de l'antiga carretera N-340 a Cambrils. Un pont que ja ha estat font d’altres accidents per la seva excessiva, per petita que és alçada. Pel que es veu ha de ser demolit. No sé a què esperen! També cal dir que el conductor va fer cas omís de les senyals de gàlib que l’alertaven.
Un noi guanya el concurs de Valls amb 295 calçots. De tota la festa en si, que és molt maca, aquest el trobo una xorrada. Ja em diran que hi troben en fer això!
Ryanair incrementarà la seva oferta en un 11% a Reus de cara a l'estiu. Tot increment ha de ser benvingut. Tan de bo poguéssim tornar a tenir un aeroport plenament operatiu amb molta vols i amb molta gent treballant-hi. Cal fer molt més des de les administracions per deslocalitzar el Prat i donar més força a Girona, Lleida i Tarragona.
24) NO N’HI HA PROU! Un detingut a Salamanca per la filtració de les dades personals de més de 5.500 mossos d’esquadra el maig passat. Les clavegueres estan ben actives,  aquesta setmana n’hem vist dues mostres. Aquesta per desacreditar els mossos. I l’altre amb el cas Pikas i les 18 detencions de gent vinculada a Convergència. Només dir que els mitjans de comunicació ja publicaven la notícia quan encara no havia passat. I ara queda la tercera pota: els judicis contra Mas, Ortega i Rigau. Han obert el ventilador de la merda i no el pararan fins que assoleixen l’objectiu de destruir Catalunya.
25) L’EFEMÈRIDE. 88 anys feia que l’avió del Tibidabo volava al cel de Barcelona. L’han baixat per reparar-lo. És una icona del cel de Barcelona. Un lloc imprescindible per passar una bona estona i per gaudir d’una vista diferent de la ciutat.
26) NO HO VEIG CLAR. El Consell d’Administració de Red Eléctrica Corporación S.A. ha nomenat aquest dimarts l’exdirector de la Guàrdia Civil Arsenio Fernández de Mesa y Díaz del Río conseller independent. Allò de les portes giratòries! Vas a fer de polític i estàs un temps i després et ‘col•loquen’ en un consell d’administració d’una gran empresa perquè puguis anar vivint o proposen per senador en el cementiri d’elefants que és el Senat per anar a discutir sobre foteses i ximpleries, cobrant dietes i passant-ho en gran per Madrid. Quin sistema noi! Mira si se’n podrien eliminar de despeses inútils: Senat, família real, exèrcit, competències donades a comunitats insolvents...
27) ENS HAN DEIXAT. Jose Antonio Alonso als 56 anys. Va ser ministre amb Zapatero.
28) EL PARIPÉ. El paripé que dia a dia fan Errejon i Pablo Iglésias. Els seus desacords són públics i notoris, no cal ser massa llarg per descobrir-ho. Ara els seus seguidors ja han passat a l’insult i la desqualificació en els mítings fins i tot, el que ve a demostrar l’enorme divisió que hi ha internament.
Rajoy enalteix Rita Barberà com una persona 'bona i decent' en un acte d'homenatge. És el summum del caradurisme. La van deixar morir sense pena ni glòria repudiant-la i ara l’eleven als altars, ara que ja és morta! Hipocresia al poder! I darrere? Què hi ha al darrere d’aquesta dona i el PP? Hi ha tanta caspa i joc de sota mà que esgarrifa... i encara li fan homenatges. Pobra València és el que hauríem de dir. Potser si que la van embellir però noi amb operacions no gaire netes i jugant amb un joc massa brut amb tot el tema de la llengua. Aquest mateix diumenge el Diario.es ha destapat que la Rita no va morir pel linxament de la gent ni per un atac de cor. L’autopsia ha determinat que va morir de cirrosi. Per tant més mentides i falsedats que s’acumulen al llarg currículum manipulador del PP.
Ciutadans vira al liberalisme: Ha esborrat del seu ideari el socialisme que duia des dels inicis. Ja era hora perquè de socialisme poc. Ja era hora que es traguessin les caretes i mostrar-se com el que són: la marca blanca del PP. Per tant, els veig més anant de la mà del PP que no pas del PSOE. Ja és el que pretenien suposo. Fer veure que es crea un partit nou net de corrupció -aparentment- que arrossegui la gent desencantada del PP per després, en pic passin les eleccions pacti amb el PP per fer un govern fort. Està molt pensat! Ara una altra cosa és que crec que mai veurem un altre president català. Així que Rivera, ves deixant els fums a casa!
29) UN BRINDIS AL SOL. Operació Pika per perseguir Convergència. Com sempre ben a la vora d’algun acte vinculat a gent del partit. Van detingut 18 persones entre elles l’advocat i sense més explicacions. Curiosament, entre la informació copiada hi ha tota la defensa que l’advocat preparava. A més els mateixos advocats que s’encarreguen de Mas, Rigau i Ortega van haver d’intervenir per ajudar als altres encausats en aquesta nova operació. Com en altres ocasions la premsa ja estava alertada i quasi que es va poder gravar en directe ja que es va esperar que els implicats sortissin de casa. Buscaven la foto? Sembla una operació més política i de cara a la galeria. En qualsevol cas si hi ha quelcom punible i queda clar que s’esclareixi i que paguin si així es demostra.
30) LA DESGRÀCIA. Accident a Cartagena. Cinc morts en un xoc frontal entre dos cotxes. El més trist és que tots ells són joves. Mai es fa prou!
 Un extremista de dretes mata sis persones al Quebec en una mesquita. S’ha sabut que els seus ídols eren Marie Le pain i Trump.
Intent de matar a ganivetades d’uns vigilants del Louvre. Abans de cometre l’atac va cridar consignes a favor d’Alà. Es dóna el cas Trump ha fet molta propaganda per combatre estat islàmic i justificar les mesures que pren, en canvi de l’atac al Quebec ni paraula.
Un pare es llança per la finestra amb el seu bebè per fer mal a la seva dona. L’home tenia antecedents per violència masclista. Encara estic impactat! Això que ha fet aquest fill de puta no té perdó ni de déu. Si hi havia antecedents de violència què hi feia aquest malparit allà? Cal fer molta més tasca de prevenció i allunyar aquestes persones perilloses de les seves víctimes dràsticament, encara que això impliqui que no veure els seus fills.
31) LA MODA. Fer d’entrenador d’un equip de futbol en una lliga virtual de futbol. Fas d’entrenador i tens onze jugadors que són portats individualment per onze persones cadascuna des de casa seva. Equips com Reus o el Nàstic ja tenen equip. Es parteix d’unes puntuacions estàndard i pugen o baixen segons el rendiment.
32) QUÈ CELEBREM? La Candelera. I com sempre en unes zones ha plorat i en altres ha rigut, per tant l’hivern és viu! Llavors el fred seguirà fotent fuetades! Sant Blai. Doncs hem encomanat al forn blaiets, els hem beneït i ens els hem menjat.
Dia contra el càncer. Les notícies són bones. A Catalunya la supervivència a la malaltia ha augmentat un 7%. Els metges segueixen dient que és vital una bona prevenció. En qualsevol cas a seguir treballant! Un reconeixement per tots aquells que vetllen per trobar-hi una solució. I un record per totes aquelles persones que se’ls ha emportat la malaltia.
33) L’ENQUESTA. La majoria de catalans no creu que aquest sigui l'any del referèndum decisiu, segons 8aldia. Quina lectura cal donar a l’enquesta? La gent creu que no n’hi haurà, que no el deixaran fer o que no serà vinculant. La indefinició fa que la gent tingui molts dubtes en ser preguntada.
34) CIÈNCIA/SALUT. La companyia catalana Grifols ha tancat la compra de la unitat d’screening per tecnologia NAT (de l’anglès Nucleic Acid Testing) de la nord-americana Hologic per 1.850 milions de dòlars. L’adquisició comprèn les activitats d’investigació, desenvolupament i producció de reactius i instrumentació basats en aquesta tecnologia, que permeten detectar la presència d’agents infecciosos en les donacions de sang i plasma. Un gran avanç!
35) EL DESCOBRIMENT. Investigadors catalans demostren que la contaminació del trànsit redueix la concentració dels nens a les escoles. Aquest estudi l’ha fer revista Epidemiology feta en 39 centres de Barcelona. Una dada alarmant que ens hauria de fer adonar de la importància de cuidar el medi. Si no cuidem el nostre entorn se’ns pot girar contra nosaltres. Només cal haver de sentir aquest ninot del Trump i tota la colla de tarats que neguen el canvi climàtic. Hem de ser respectuosos amb el medi sinó tot se’ns girarà en contra.
L'espai modifica l'ADN segons estudi NASA amb bessons StationCDRKelly té els telòmers més llargs que el seu germà després d'1 any a l'espai. Caram! Observes les fotos dels dos germans i realment veus que tenen trets ben diferents. Misteris del l’univers!
Descobreixen un antic continent a l'oceà Índic. Aniria bé poder-ne estudiar la composició i saber realment que ha passat amb ell al llarg de tots aquests anys. Sobta que encara es puguin fer aquests tipus de descobriments.
36) L’ESGLÉSIA. El bisbe de Córdoba diu que la mesquita és bizantina. Aquí tothom se sent legitimat per opinar. Ja em diràs tu. Tots els estudiosos han afirmat que és d’origen musulmà i en canvi aquest senyor diu que no! Quan jo era a la facultat, una polèmica profe deia que el català provenia del castellà. Sempre hi ha gent disposada a arriscar-se a opinar i a asseverar i no massa científicament. Sort que els protocols científics no deixen que tesis a la babalà vagin més enllà de ser meres hipòtesis.
37) UN TIP I L’OLLA PLENA. Deixeu de titllar els catalans de feixistes. Ja n’hi ha prou. Ahir en Garcia Albiol va afirmar que estem fent la llista de Schindler de la gent que vol la independència i la que no. No tens vergonya G.Albiol; dir això de la teva pròpia gent! Dimiteix ja d’una vegada i deix de fer el ridícul, dir falsedats i fer falses acusacions. A més demostres la teva més absoluta ignorància de cateto i manipulador i desinformat; la llista de Schindler era fets pels bons! Ruc!
38) L’ANÈCDOTA. En l’operació Pika la Guàrdia Civil va equivocar-se d’empresa i va acudir a una altra que no tenia res a veure.
39) LA DEMAGOGIA DE LA SETMANA. Criden l’atenció a González Pons (PP) al Parlament Europeu per l’actitud envers Escòcia i Gibraltar. I és que es pensen que són els amos del món i el que pensen és llei. Doncs no senyors del PP, Escòcia serà el que vulgui ser la seva gent i si demanen seguir a Europa segur que Europa els acollirà amb els braços oberts. Pel que fa a Gibraltar, mirin; mai serà espanyol perquè la seva gent prefereix ser anglesa. Deixeu de fer el ridícul decidint pels altres! No imposeu més!
40)  LA REFLEXIÓ. Arran de les declaracions del president de l'Associació de la Banca on va afirmar que qui tenia clàusules sòl s'havia de fixar més a l'hora de firmar, vull fer la reflexió final. En els anys de les vaques grasses tothom es va pensar que era ministre. No deixo de donar la raó a aquest senyor, és a dir; el fet de signar una hipoteca és molt seriós i us compromet en gran part d’una vida als signants, client i banc. Per tant, d’acord que la gent ha de ser cauta i conscient però els bancs o l’administració també hauria de vetllar perquè aquella operació sigui factible i si convé aturar-la abans de començar. Cal molt de coneixement pels uns i els altres; potser així podríem evitar noves crisis en un futur tan profundes com la que acabem de patir.