APARTATS

15 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. LLIGA. JORNADA 32: BARÇA 2 - VALÈNCIA 1.

1. COMPETICIÓ.  Lliga. Jornada 32.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  BARÇA 2 (Suàrez i Umtiti) – VALÈNCIA 1.


3. EL CONTEXT. Partit que ve després de l’eliminació lamentable de Barça en la Xampions. No obstant l’afició ha rebut l’equip amb ànims i sense bronca, conscient potser de la temporada que hem tingut i que des de l’estiu cap aquí hem assolint una regularitat que ningú es pensava. S’especula amb que podria haver estat el darrer partit d’Iniesta amb el Barça. Veurem! No s’ha pogut comptar amb Rakitic ja que l’han operat del dit. Veurem si arriba per la final de copa. Amb tot l’equip queda a set punts del títol, al mateix temps que superem el rècord de partits sense perdre seguits.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Certs xiulets a Suàrez. Curiós que un dels jugadors davanters que hem tingut amb unes millors prestacions per l’equip sigui -encara que míniment- xiulat. Ahir va fer el 22è gol i Umtiti el seu primer. Segueix el ‘mal fario’ de l’entrenador rival; 17 partits sense guanyar els blaugranes. Superem el rècord de la Reial Societat i n’establim un de nou a l’estar 39 partits sense perdre en lliga
5. EL BARÇA. 4-4-2. Amb un Ter entre la magistralitat d’aturades de geni i la misèria de cagades incomprensibles. Defensa habitual sense invents: Alba, Piqué, Umtiti i Roberto. Mig compensat amb Busi i Pauli al doble pivot, Cou i Iniesta en la màgia, amb Messi lliure i Suàrez al remat.
‘GALLINA DE PIEL’. Coutinho. Per les assistències sobre tot a la primera part i per fer-ho diferent.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. –.  Crec que del partit d’ahir és injust posar un jugador que no hagi estat a l’alçada; tots van rendir a un nivell òptim.
L’INDULTAT. Alba. Per la regularitat i per ser a tot arreu. Ha estat ràpid en el tall en defensa i ha pujat el lateral en atac.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Després de la descarrilada amb la Roma ahir es van deixar estar d’invents i proves amb gaseosa i va posat els 11 millors jugadors i els que han anat jugant més regularment, assolint l’equip moments brillants de joc. El lateral amb Roberto queda més ben compensat i acumulem amb ell una persona més de toc i classe a mig camp (tot i que això s’ha de fer molt bé fixant la posició de l’altre lateral per no desguarnir la defensa. Al mig Paulinho dóna una major seguretat a l’actuar com a doble pivot de Busi i permet major màgia i joc a Iniesta i Cou.
7. EL RIVAL. Equip molt ben estructurat o treballat de la mà de Marcelino. Ha muntat una bona defensa i un mig que no deix de prestar mai atenció a la pilota, tot i que la seva arma preferida és córrer endavant obrint bé les bandes i habilitant el davanter clàssic. Molt bona pinta té aquest València després d’uns anys dubitatius.
8. LA POLÈMICA. Del Cerro Grande. Va començar fort ensenyant dues targetes a cada equip per posar els punts sobre les ís de com volia que anés el partit. El va tenir controlat en tot moment. Bon arbitratge! El penal és clar i la tarja merescuda.
9. LA VEU DEL SOCI. El soci està decebut; molt decebut. Ens poden eliminar però el que exigim és dues coses. La primera; que l’entrenador posi els millors, sense tenir en compte noms ni punyetes, sense infiltrats i amb tots els jugadors al 100%. Que es jugui amb el sistema que sempre s’ha jugat sense fer invents. La segona; que els jugadors morin al camp. Ens cal un líder al darrere o a mig camp amb carisma, capaç de ser el braç executor de l’entrenador a dins del camp (un Guardiola perquè ens entenguem). Messi ni Iniesta són aquests mena de líders. I finalment, ens cal no anar de sobrats per la vida creient-nos que ho tenim tot al sac. En el món del futbol s’ha demostrat en nombroses ocasions que res està lligat fins que l’àrbitre xiula el final de l’eliminatòria. Amb tot la resposta de la gent ha estat impecable!
10. LA CAVERNA. Segueix la mateixa distància amb l’Atlético de Madrid i el Madrid, que han guanyat també tots dos, però queda un partit menys. Difícilment el torneig de la regularitat se li escaparà al Barça. Dimarts jornada intersetmanal on el Barça es pot permetre una ensopegada. El proper cap de setmana veurem si l’equip pot fer un doblet o es queda amb la lliga jugant la final contra un dels millors equips de la Lliga espanyola com és el Sevilla.