APARTATS

22 d’abr. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2017-2018. COPA DEL REI. FINAL: SEVILLA 0 - BARÇA 5.

1. COMPETICIÓ. Copa del Rei. Final.
2. MARCADOR i GOLEJADORS.  SEVILLA 0 – BARÇA 5 (Suàrez 2, Messi, Iniesta i Coutinho).


3. EL CONTEXT. Partit jugat al Wanda Metropitano; un camp preciós. Nova final de copa i nova polèmica que han volgut crear arran de la llibertat d’expressió. Qui ho ha volgut ha aplaudit i qui ho ha volgut ha xiulat el Borbó. Faltaria més que no poguéssim fer-ho! M’ha faltat però que el Barça com a institució es mostrés molt més contundent com a club poderós que és i com a defensor de les llibertats que sempre ha estat.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Dades que quedaran per a la història i que donen una mostra clara de la superioritat culer en el matx. 65% de possessió, gran efectivitat amb 9 xuts a porta i 5 gols. El Barça queda com a clar Rei de la copa i suma la quarta consecutiva. Primer títol de l’era Valverde. Tot i estar en inferioritat l’afició blaugrana s’ha deixat notar més que l’andalusa, que s’ha anat esllanguint a mesura que el partit avançava. Iniesta ha recollit el seu darrer títol abans d’anunciar que deix el Barça la propera setmana.
5. EL BARÇA. 4-4-2. Defensa. Amb Cillessen que ha fet un partidàs amb assistència inclosa. Alba fent el millor que sap fer: de carriler. Piqué donant estabilitat a la defensa. Umtiti; ràpid i al tall. Sergi Roberto. Ha pujat la banda però sobretot pel reforç que suposa per als del mig. Mig camp. Amb Busquets sent la millor referència de l’equip. Rakitic al costat de Busi i construint. Iniesta assumint el paper de líder ha donat la màgia habitual al mig junt amb Coutinho. Formen una dupla molt interessant; llàstima que la veurem poc. Messi lliure en la mitja punta i Suàrez davant fent de Killer.
‘GALLINA DE PIEL’. Iniesta. És quasi un cant a tota una carrera, a una manera de fer i des ser. 31 títols en la seva carrera i golet per celebrar-ho. Va ser acomiadat del camp amb una tremenda ovació de part de les dues aficions. I és que si ha estat gloriós pel Barça tampoc ningú pot oblidar tot el que ha donat a selecció espanyola.
MILLOR QUE S’HAGUÉS QUEDAT A CASA. Del partit d’ahir no es pot dir res negatiu de ningú.
L’INDULTAT. Messi. Està clar que el Barça és un clar resultat de com es troba ell. Ahir va assumir el lideratge que se li exigeix i estigué bé de cara a porteria.
6. L’EQUIP TÈCNIC. Està clar que per una final poca cosa cal dir per motivar els jugadors i més amb l’eliminació de la Xampions de mans de la Roma. Valverde es va deixar de provatures i va posar els 11 millors jugadors, alguns dels quals havien descansat en lliga, per passar per sobre del Sevilla i amb les virtuts que ens dona el nostre segell d’identitat; el P.P.P: pilota, possessió i pressió tot i que amb un 4-4-2.
7. EL RIVAL. Humiliat i desnaturalitzat per la gran labor blaugrana. El futbol té aquestes coses. De la mateixa manera que davant la Roma, el Barça es va veure incapaç i empetitit, ahir al Sevilla li va passar el mateix.
8. LA POLÈMICA. Del Cerro Grande. Penal ben xiulat i gol mal anul·lat a Messi. El partit li ha vingut una mica gran. Ha tingut una bronca amb Iniesta que li reclamava un penal amb tarja inclosa. A final s’han reconciliat i amb el canvi han segellat definitivament la pau.
9. LA VEU DEL SOCI. Primer títol de la temporada aconseguit amb solvència, fermesa i convencent a l’afició pròpia i la rival que ha acabat rendint-se davant la superioritat culer. Avui hem acabat de corroborar que Iniesta se n’anirà a final de temporada tancant una de les etapes de major glòria del club. Costarà trobar un jugador com ell! I ara la setmana vinent a segellar la lliga. Com no pot ser d’una altra manera, la gent es pregunta com vam poder tenir una baixada tan bestial per quedar eliminats d’aquella manera de la xampions, i més tenint en compte que som els més regulars de la temporada.
10. LA CAVERNA. Us heu passat el dia tocant els collons i fotent la tabarra amb lo de la xiulada a l’himne i al rei. Tant que ens critiqueu i resulta que som els que hem guanyat més títols d’aquesta competició. Feliciteu les grandeses del Barça i deixeu de fer el ridícul coi de carallots. Si tant us l’estimeu per què no demaneu al vostre sanedrí blanc que se la prengui seriosament?