APARTATS

25 d’oct. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. XAMPIONS (J:3). BARÇA 2 - ÍNTER 0.

1. COMPETICIÓ.  Xampions. Jornada 3.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Rafinha i Alba) – ÍNTER 0.


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana marcada per la reflexió que ha fet en veu alta en Bertomeu. Si noi, esperem que t’hagi quedat clar que la directiva està per plantejar temes seriosos, no pamplines. A part dos debats més hi hagut. El primer si cal fitxar al mercat d’hivern. Jo crec que no; en casos així és quan s’ha de donar oportunitats als jugadors de la pedrera. I segon, qui substituirà Messi. La lògica indicava que havia de ser Dembelé i a la segona part donar alternatives. Doncs no ha estat així. Ha deixat el francès a la banqueta d’entrada. I és que després de la demora en el canvi de Messi que han destapat les càmeres, junt amb els regats inútils que va fer, em fa l’efecte que Valverde porta una empipada monumental amb ell.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? ‘Benvenutti nella republica catalana’. Aquesta era la pancarta que penjava de la graderia. Escrita en italià perquè tota Itàlia se’n faci ressò. Al costat la ja tradicional lona amb el ‘Freedom’. 
28 partits sense perdre a casa del Barça en la Xampions. Quedem a una victòria d’igualar el rècord. El darrer partit que vam perdre va ser amb Guardiola contra el Bayern. 
La gran atracció de la vesprada ha estat veure les reaccions de Messi i el seu fill a primera línia de la graderia amb el braç en cabestrell. 
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Ter (necessari). Defensa: Alba (motoret incansable), Piqué (líder), Lenglet (rematador), Roberto (entenimentat) Mig: Arthur (cervell), Busi (comodí), Raki (enllaç), Rafinha (al lloc) i Coutinho (massa caient al mig). Davant: Suàrez (gladiador).
La clau ha estat col•locar fins a sis homes de mig del camp, piloteros i de toc que s’han ajudat en curt per crear perill, recuperant la precisió excel•lent en la passada (90%) i amb una posició de pilota del 68%. Línies ben juntetes i pressió per ofegar la sortida de la pilota (més ben feta a la primera part). Davant, un tio fix a dalt amb la posició inamovible permetent la combinació i la desmarcada. Gran pressió i anticipació en totes les posicions que ens ha permès recuperar moltes pilotes i ben amunt. Pot ser que hagi estat el Barça més ben compensat. La clau: la intensitat!
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Arthur. Avui jugant més enrere per treure la pilota, tenint la cuirassa de Busi. Consolidant-se!
-‘ERES MUY MALO’. Coutinho. Ha volgut agafar la responsabilitat i no li ha sortit res. Li ha faltat profunditat. Lo millor el xut.
-L’INDULTAT. Rafinha. Ha fet de Messi, ha ajudat al mig a banda canviada i ha fet gol. 
7. EL RIVAL. Acovardit. A la primera part ens els hem menjat amb patates en tots els aspectes. A la segona han tirat endavant i l’equip s’ha estirat més, creant ocasions. Mereixien algun gol! 4-4-2 clàssic al que manca un tio talentós per treure la pilota del darrere. Això els encalla i els hi fa perdre molt temps.
8. LA MOVIOLA. Ovidiu Hategan. Ratllant la perfecció. Cap error! Felicitats!
9. LA VEU DEL SOCI. La lesió de Messi ens va deixar doblegats. La passivitat i mal partit de Dembelé preocupats. La no titularitat d’avui, descol•locats. Amb tot avui el Barça ha convençut. La gent necessita que els jugadors els hi donin arguments per confiar en ells. I avui així ha estat. Ara aniria bé donar una mica de continuïtat a aquesta base d’equip en els partits que venen, el proper d’ells el Madrid. No ens confiem perquè quan aquests equips grans estan ferits, un partit com el diumenge pot ser un punt d’inflexió per anar endarrere o endavant. I no ens enganyem; el Madrid és molt gran!
10. A LA CAVERNA. Quedem líders en solitari a la Xampions amb 9 punts, seguits de l’Inter (6 punts) i el Totenham i el PSV amb 1. Com ja havia dit, eren els altres els que ens havien de témer. Tenim un peu i mig a les rondes. Bona primera fase del Barça.