APARTATS

28 d’oct. 2018

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:10). BARÇA 5 - REAL MADRID 1.


1. COMPETICIÓ. LIiga. Jornada 10.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 5 (Coutinho, Suàrez 3 i Vidal).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana una mica estranya de clàssic. S’ha parlat més de Lopetegui i del seu possible substitut, de la baixa de Messi i dels embats de la Xampions que no pas del partit. Valverde, recordant el cap de porc que es va llençar contra Figo, ens va fer voler veure en la prèvia que en un derbi tot és possible. Mentrestant, la premsa de Madrid feia una punyent roda de premsa a Lopetegui.
A destacar el refús de la FIFA a jugar a Miami el Girona-Barça.
S’ha preparat un mega mosaic a tot el camp que llegia ‘We color football’. Espectacular.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Des de fa 41 anys que cap entrenador espanyol del Madrid guanya al Camp Nou. Es perllonga ‘la ratxa’. L’afició ha cantat un cruel ‘Julen quedate’.
Gran efectivitat culer avui. Hem xutat 8 cops a porta i hem fet 5 gols. Ells 4 i n’han fet 1. Ah, i dos pals; un per cada!
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. Ter (poc exigit i impotent en el gol) Defensa: Alba (de deu), Piqué (motivadíssim), Lenglet (ben posat, al tall) i Roberto (vertical i assistent). Mig: Arthur (impossible prende-li la pilota), Busi (líder) Rakitic (bon peó). Davant: Coutinho (més extrem que tocant), Suàrez (apoteòsic) i Rafinha (reforç del mig).
Hem mantingut la base de l’equip i les maneres de l’Ínter i hem jugat una bona hora. Mitja hora -quasi- l’hem regalat. A la primera part: intensitat, coordinació, pressió avançada, combinació i 2 gols. Per mi, la clau ha estat de nou tenir molts migcampistes i a prop, entre 4 i 6 jugadors. A la segona part ens han posat 5 tios al mig i ens han passat la mà per la cara. Valverde ha fet bé els canvis, tot i que un pèl tard.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Suàrez. Per la lluita, la perseverança i el hat trick avui.
-‘ERES MUY MALO’. Rafinha potser ha estat el que ha passat més desapercebut. M’ha agradar l’ajuda al mig.
-L’INDULTAT. Sergi Roberto. Força regular i assistent.
7. EL RIVAL. Primera part indigna per un rival tan gran com el Madrid. Han jugat, fins la lesió de Varane, amb un 4-4-2, aculat, amarrategui, sense ànima, deixant espais i imprecís en la passada. Després ha passat a jugar amb un 3-5-2 i durant 20 minuts ens han passat la mà per la cara igualant-nos quasi la possessió. Han merescut empatar llavors però el futbol els hi tornat la jugada d’altres temps i el Barça ha fet el 3. El partit aquí s’ha acabat. Penso que tenen uns grans jugadors però que l’entrenador no els sap posar compensadament.
8. LA MOVIOLA. Sànchez Martínez. Impecable. Ha hagut de demanar el VAR en el penal de Suàrez que evidentment era. Ben assistit a les bandes. S’ha fet respectar!
9. LA VEU DEL SOCI. Com a molat veure madridistes com el Tomàs Roncero desesperant-se davant la piconadora culer. Nova maneta Roncero. Com de necessari és el VAR per fer justícia; ‘ahí lo dejo’. Bona primera part del Barça. Solvent! Però lamentables primers 20 minuts! Després que fessin el gol, els bons culers ens hem cagat asseguts al sofà. Hem vist un mal Barça; aquelles ‘pájares’ que tenim, però mira, al final hem guanyat amb apoteosi final inclosa amb els tres gols a la segona part i entre ells el primer del Vidal. Les cares de desolació dels jugadors al final denoten que la cosa no s’aguanta. Fins i tot Casemiro ha fet unes declaracions que no fan més que afegir llenya al foc. Ha dit que és imperdonable el que està fent l’equip.
10. A LA CAVERNA. El Barça queda líder en solitari amb 21 punts, seguit de l’Alabès 20, Atlètico 19 i l’Espanyol amb 18. Capdavant de la lliga apretadet. El Madrid queda 9è amb 14 punts. Au home! No diré res més! Doncs que crec que la cara de Don Floren indica que en breu ‘agur’ a Lopetegui. Aquest noi serà la viva mostra que ‘la avaricia rompe el saco’. Era seleccionador brillant i ara està a punt de ser abocat per un precipici.