APARTATS

6 de gen. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:18). GETAFE 1 - BARÇA 2.

1. COMPETICIÓ. LIiga. Jornada 18.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. GETAFE 1 - BARÇA 2 (Messi i Suàrez).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana de represa de la lliga amb la tornada de les vacances de Nadal. Ens han volgut fer veure el possible interès del Barça per Ligjt i De jong de l’Ajax, Rabiot del PSG i Todibo del Toulouse. De la mateixa manera, hem sabut de l’interès per marxar de Munir (que ha anat amb tota la mala llet i marxarà de franc) i Denis. Hem sap greu pel gallec ja que duu ADN Barça i no ha tingut els minuts suficients. Pel que fa a Munir ja se’n pot anar on vulgui. Una persona que escup en el plat que li ha donat de menjar no mereix res més. Jo ja ni el convocaria!
Gran iniciativa nadalenca de fer un entrenament per a nens i anar a visitar malalts als hospitals.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Tornem a jugar de rosa. Serà com a reivindicació política contra la ministra de Bolsonaro a Brasil que diu que el rosa és només per les nenes?
Molts aficionats blaugranes a les grades de Getafe.
15 gols de Messi que segueix sent pichichi. Suàrez en suma 11.
S'acaba la ratxa de 4 partits sense encaixar un gol.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (imprecís amb l’esquerra/decisiu). Defensa: Alba (pesat protestant), Piqué (descol•locat), Lenglet (tapador) i Roberto (fluix). Mig: Arthur (excel•lent), Vidal (potent), Raki (comodí). Davant: Messi (star), Suàrez (golàs) i Demebelé (gran avui).
Fins el primer gol no hi hem estat.  A partir de llavors ens hem endollat i hem aconseguit uns 15 minuts bons de control. Hem retrassat més a Raki quasi fent com a tercer central. Dembelé i Messi han jugat més pel mig que altres vegades, fet que els ha desconcertat força. Hem defensat fatal les pilotes aturades. Molts jugadors dins de l’àrea però per alt nuls. A la segona part ens han superat en efectius al mig com sempre. Hem estat inusualment imprecisos. Valverde ha tardat massa a fer el canvi (mim 68). Amb Busi al camp l’equip s’ha compensat millor.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Messi. De nou ha fer el que ha volgut. Golet, passis, assistències, dormir una mica i màgia. És el millor!
-‘ERES MUY MALO’. Roberto. L’he vist fluix i faltat de ritme. No sé perquè no ha donat continuïtat a Semedo ja que ho estava fent bé.
-L’INDULTAT. Arthur. Partidàs de control i pausa. Ha estat massa sol en algunes fases del partit.
7. EL RIVAL. 4-4-2. Han quedat una mica desorientats amb el retràs de posició de Raki i els canvis lliures de posició de Dembelé i Messi. Gran pressió dels blavets a tot el camp que ha desquiciat el Barça. Amb el seu gol i els canvis, han avançat l’equip i han creat molts problemes als de Valverde. No han merescut perdre el partit. Tenen un esquema molt ben compensat entre la defensa i el mig. Els hi falta davant major contundència.
8. LA MOVIOLA. Cuadra Fernàndez. Ha anulat un gol al Geta per una falta que costa de veure. No ha xiulat una falta a Dembelé que ha suposat una contra i el gol dels madrilenys. Li ha perdonat l’expulsió a Cabrera per una entrada criminal a Suàrez, igual que a Alba per protestar.
9. LA VEU DEL SOCI. Pensem que els que no volen seguir en el Barça que marxin i punt. Com xalem amb el Leo, nano! És el millor del món i de la història. I com xalem amb les derrotes dels mandrils. En 4 dies s’ha deixat 5 punts. I el Solari, després de l’empat a Villareal rient. Se’l menjaran! Primer distanciament important!
Pel que fa a nosaltres doncs lo de sempre. Avui salvaria uns mitja hora digna màxim. La rests inseguretat com equip i inoperància des de la banqueta, si més no lentitut.
10. A LA CAVERNA. Derrota a casa del Madrid contra la Real que deix el blancs a 10 punts del líder. Empat entre Sevilla i Atlético. Treiem 3 punts al Madrid, 2 al Sevilla (els hi traiem 7 punts) i 2 al Atlético (els hi traiem 5 punts). 4art queda l’Alabès a 9 punts de nosaltres. Gran jornada i victòria en un camp incomodíssim. Primera bretxa important en la competició domèstica.