20 de gen. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:20). BARÇA 3 - LEGANÉS 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 20.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 3 (Dembelé, Suàrez i Messi) – LEGANÉS 1.

3. ‘EL ENTORNO’. Després del partit de copa i la suposada alineació indeguda de Chumi, la Federació ha acabat desestimant el recurs del Llevant per ser fora de termini. Una cadena de cagades de les quals el que facin els altres no depèn de nosaltres, però de les decisions que prenen si. Llavors entenc que hi hauria d’haver dimissions a can Barça per la mala gestió feta. Parlant del sorteig, hem sabut que ens enfrontarem al Sevilla; màxima exigència!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? 17è gol de Messi que en suma ja 25 i queda com a màxim golejador europeu, 14è de Suàrez i 7è de Dembelé. Els tres davanters marquen!
Horari de merda pel partit, un diumenge a les 20:45h que deix al camp 50.000 espectadors, la pitjor entrada de la temporada. Fins i tot Busi s’ha queixat per l’horari, tot i que ha demanat més ajuda del partit.
Per fi s’ha vist un Valverde cagant-se amb tot a la banqueta, suposo perquè l’àrbitre ha allargat el partit 7 minuts.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (gran amb els peus). Defensa: Alba (entesa brutal amb Messi), Piqué (al tall, seriós), Veermalen (ben posicionat i ràpid) i S. Roberto (bona entesa amb Dembelé). Mig: Busi (rítmic), Arthur (lluminós), Aleñà (graduat). Davant: Coutinho (mig, mig), Suàrez (descarregador) i Demebelé (brutal).
Equip inèdit que ha donat una primera part bona i una segona que, fins l’entrada de Messi, s’ha engrisat. Pèrdues de pilotes amb imprecisions rares en el Barça i poques ocasions, a part de manca de velocitat amb el moviment de pilota. Hem tingut mala sortida de la pilota i això ens ha llastat, tot i que hem fet 70% de possessió. Una badada i un gol!
Dos centrals, dos laterals molt avançats, Busi al mig amb dos mitges puntes, amb l’ajuda de Cou. Davant dos clars.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Dembelé. El millor de la temporada. Gol, regat, velocitat, decisió, passis i jerarquia. Ha sabut guanyar l’espai. Pas endavant brutal!
-‘ERES MUY MALO’. Coutinho. És el que ha desentonat més. No li surten les coses. Fins i tot ha marxat cap cot. Paciència!
-L’INDULTAT. Messi. Ha entrat i en mitja hora ha revolucionat l’equip. Xuts, passis i gol. És el millor.
7. EL RIVAL. Gran Pelegrino, gran entrenador. 5-4-1 treballadíssim. Tres centrals i dos carrilers per banda, quatre al mig potents i un davant. Equip que sap crear problemes al Barça. Han optat per la verticalitat i buscar contres veloces. S’han carregat massa aviat de targes i no han pogut pressionar tant fort. A la segona part han avançat l’equip i ens han creat molts problemes.
8. LA MOVIOLA. De Burgos Bengoechea. Dos de VAR. Encerta amb un possible penal a Suàrez que no era. Concedeix un gol al mateix jugador amb polèmica. L’Uruguaià toca la pilota i després colpeja el porter. Ben suggerit pel VAR perquè era una jugada dubtosa. Amb aquesta jugada es dóna a entendre que molta gent parla sense saber el reglament. M’ha faltat només que el propi àrbitre demanés veure-ho i decidir. Al final, ha descomptat 7 minuts.
9. LA VEU DEL SOCI. Encara recordem la mala tarda que ens van donar en el sisè partit de lliga al seu camp, on vam perdre justament per 2-1. Avui han tornat a causar-nos problemes seriosos i és que Pelegrino sap molt bé com combatre’ns.
Com hem xalat amb Dembelé. L’hem vist líder i amb ganes. El camp ha fet aquell ‘run, run’ de les ocasions que saben que passarà algo bo. Es diferent del ronroneig que provoca el pobre Cou. Aquest noi no està bé. Se l’ha d’ajudar perquè el necessitem.
Sembla que lo de Dembelé és un esquinç només. Esperem!
En sentirem a parlar de la jugada polèmica del partit. A Madrid segur que ja esmolen les eines!
10. A LA CAVERNA. Jornada planera per a tots els rivals culers però amb la victòria culer mantenim les distàncies de 5 i 10 punts amb els principals rivals. El Madrid va guanyar clarament al Sevilla i l’Atlético al Huesca. Per tant la classificació queda amb em Barça primer amb 46, segon l’Atlético a 5 punts, sense perdre pistonada, tercer és el Madrid amb 36 punts, a 10. Quart el Sevilla que sembla una mica desinflat amb 33 punts i cinquè queda l’Alabès amb 32 punts.