APARTATS

3 de febr. 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:22). BARÇA 2 - VALÈNCIA 2.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 22.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Messi) – VALÈNCIA 2.


3. ‘EL ENTORNO’. S’ha tancat el mercat d’hivern amb el fitxatge de Todibo i la cessió de Denis (una llàstima).
Setmana de ressaca amb la remuntada del Barça a la copa contra el Sevilla. Eufòria pels aires i amb ganes de passar per damunt del Madrid. Jo la veritat és que no me’n fio ni un pel dels blancs, ja que els veig en una línia ascendent.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? S’acaba la ratxa de 8 partits seguits guanyats. Avui empat i gràcies.
Amb 21 gols Messi encapçala el Pichichi. Suma 8 jornades seguides fent gol!
Encara no 80.000 persones amb molta menys intensitat que el dimecres a la copa.
En termes generals, els números a favor del Barça en el partit han estat: possessió del 69%, efectivitat del 90% en les passades. Els equips han fet 8 i 7 xuts respectivament a porteria. Empat tècnic i just doncs podríem dir.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-4-3. Ter (lo mínim: correcte). Defensa: Semedo (fixat i consolidat al lateral), Piqué (el millor en defensa. Compromès!), Veermalen (de menys a més) i Roberto (invent fallat). Mig: Rakitic (massa camp per ell), Vidal (defensiu; massa sol), Aleña (el millor). Davant: Messi (la diferència), Suàrez (perdut) i Coutinho (lo millor: un xut).
Primera part llençada per la borda en el plantejament i en l’actitud. Sense ser-hi Demebelé, era més clar el fet de jugar amb dos al davant; doncs no. Seguim amb els tres al mig. Ells acumulaven fins a cinc membres puntualment i se’ns han menjat. El segon error és que l’actitud no ha estat la de dimecres. En defensa ens han superat fàcilment especialment per la banda esquerra amb la falta de coordinació entre Roberto i Veermalen. Mig camp superat. Davant, sense profunditat per les bandes hem caigut al mig massa. Ha anat molt bé xutar per descongestionar. Encara s’hauria d’haver fet més. La diferència l’ha marcat Messi. Al final, l’equip estava mort!
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Aleña. Ha aportat fluïdesa i valentia al davant sobretot.
-‘ERES MUY MALO’. Roberto.  Si a la banda dreta de lateral perd a l’esquerra ja ni t’ho explico. Estem malmetent un bon migcampista per una mala planificació. Avui era un dia ideal per posar-lo de Busi. Doncs tampoc!
-L’INDULTAT. Messi. Pels gols. Per xutar el penal una altra vegada i pel golàs de xut.
7. EL RIVAL. Equipàs ben treballat per bastir aquest gran equip. 4-4-2 amb un porteràs i una defensa solvent, un mig camp potent que sap córrer per les bandes i que davant es fa incòmode de defensar. Saben córrer i muntar contraatacs letals amb dos i tres efectius. Els hi agrada el toc de la pilota i com dic, quan convé córrer, corren i de quina manera. Ajunten molt bé les línies defensives i del mig per ofegar les jugades entre línies dels rivals. Com a molts altres equips, per acabar de ser grans del tot, els hi cal un matador al davant.
8. LA MOVIOLA. Undiano Mallenco. 4 jugades conflictives a la primera part resoltes de manera estranya. Unes mans dins a l’àrea de Paulista que eren involuntàries. (encert), el primer gol del València que ve precedit d’una falta a Messi (error), el penal que els hi xiulen (si més no dubtós) i el penal que ens piten que era (encert). Partit en la línia de desencerts d’un àrbitre que sembla estar de cul contra el Barça. Tarja a Alba que per protestar. Es perdrà la propers jornada.
9. LA VEU DEL SOCI. La sensació que tinc és que amb aquests equips d’alt nivell no es poden fer bromes. Jo sortiria amb l’equip titular i quan estigués resolt llavors que vinguessin els canvis. Desprotegir l’equip amb invents del tbo com avui ens poden penalitzar molt. I no podem esperar que Messi ens acabarà resolent sempre els partits. Sobretot al darrere i al mig no podem estar cada partit fent provatures. Hem de tenir un onze titular i introduir modificacions a mesura que hi hagi problemes. Si us plau, quan veurem 5 partits seguit amb: Ter, Alba, Piqué, Lenglet, Semedo, Busi, Artur, Raki o Vidal, Dembelé o Coutinho, Messi i Suàrez. Avui la sensació que em queda amb l’empat és que és un resultat just. Primera part per ells i segona per nosaltres.
10. A LA CAVERNA. 22ena jornada que reafirma el lideratge del Barça. Sumem 50 punts. Curiós observar com en 22 jornades ja hem deixat escapar 16 punts del total de 66 que es podrien haver sumat. Segon queda l’Atlético a sis punts. Avui ha perdut contra el Betis. Quan tothom pensava que ens retallaria punts doncs resulta que encara n’hi afegim un de més. Sumen doncs 44 punts. Tercer hi tenim un animós Madrid amb 42, a vuit del Barça. Els blancs si que retallen punts al Barça, dos en concret i toquen els talons dels ‘colchoneros’. I compte; la setmana vinent derbi madrileny apassionant. Quarts hi tenim el Sevilla amb 36, que sembla desinflar-se una mica. Cinquens hi ha el Getafe amb 32 punts, empatats amb el Betis i l’Alabès. Pel que fa als equips catalans resten ben a prop de la zona de descens. A veure si aconsegueixen una bona ratxa.