APARTATS

3 de març 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:26). MADRID 0 - BARÇA 1.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 26.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. MADRID 0 - BARÇA 1 (Rakitic).


3. ‘EL ENTORNO’. Setmana immensa per la culerada. Victòria a Sevilla (2-4) i dues victòries al Bernabéu; la primera a la copa (0-3) que ha suposat l’eliminació dels blancs. La segona aquest dissabte en lliga (0-1).
Valverde ha dit que sempre Messi és extraterrestre.
Lloo a Piqué una vegada més. Interpel·lat a la zona mixta, el jugador ha expressat que diu al micro del Santi Jiménez i no s’ha tallat un pèl. Ha dit que falta escoltar-nos i que els ‘presos’ no són culpables i que el judici és injust. Es veu que l’Herrera se’n va enfotre perquè el dimecres va dir que a Espanya havien de mirar més el Judici i menys el Var!
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Quarta victòria seguida del Barça en lliga al Bernabéu i 23 clàssics on el Barça ha marcat. En els darrers 10 clàssics, 8 victòries. El Barça suma ja doncs 96 clàssics guanyats i supera els blancs amb 95 victòries.
El dia que Bartomeu per la grip no ha estat a la llotja blanca, Messi ha estat el que més passis ha fet amb 84. Al Madrid 81 passis per Reguelon s’ha emportat la palma. Molt significatiu que un lateral sigui el màxim passador.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb molts matisos ja que mutava en defensa en un 4-4-2. Ter (100%). Defensa: Alba (desequilibrant per banda i fixant Bale), Piqué (de 10), Lenglet (creixent dia a dia) i Roberto (responsable). Mig: Busi (aguantant massa en els passis), Artur (cervell i ordre), Raki (comodí indispensable). Davant: Messi (ase dels cops), Suàrez (a per les llargues i lluitador) i Demebelé (reconeixible i sacrificat en. defensa).
Dos partits contra els blancs i zero gols encaixats amb dues maneres de defensar: amb pressió o reculant l’equip i ajuntant-lo vora l’àrea amb un Sergi Roberto sòlid i ajudes de dos jugadors per banda, acostumant en defensa a ser 4 al mig amb un Dembelé sacrificat. Amb un Piqué Brutal i un Lenglet creixent dia a dia. S’ha notat un creixement defensiu del Barça i de nou, porteria a zero. M’ha agradat la varietat de sortida de pilota. Quan ha calgut hem donat velocitat amb Dembelé. Llàstima haver fallat tants gols!
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Piqué. Capità, tot i que és Messi, i partidàs impecable en el tall,  posant ordre i en les declaracions.
-‘ERES MUY MALO’. La pèrdua per sobrat de Busi. Imperdonable!
-L’INDULTAT. Rakitic. Per la fiabilitat i seguretat que dóna. És un comodí impagable! Ha arribat bé i ha ajudat darrere.
7. EL RIVAL. És brutal la sensació de perill que donen. Hi van amb tota la força que poden però els hi falta aquell punt de pausa i de concreció. Tenen ‘egos’ però no s’acaben de conjuntar, a part que no tenen aquell referent que abans sempre marcava la diferència. Han mostrat menys atreviment per la derrota a la copa. S’ha de reconèixer que no han tingut la sort necessària d’altres ocasions. Si aquestes derrotes haguessin passat a Barcelona hi hauria hagut un. Daltabaix. La sensació és que el Madrid no sap perdre.
8. LA MOVIOLA. Undiano Mallenco. Arbitratge sense complicacions a l’àrea. Més que res que hauria d’haver expulsat aquest desgraciat del Sergio Ramos per brut, reiteració, cops, agressions... què més vol? Prou ja de l’estela de Mourinho! Tot l’odi que va sembrar segueix present en la seva persona. Asensio ha fet una ‘piscina’ apoteòsica que mereixia tarja.
9. LA VEU DEL SOCI. Abans això era impensable. Pels que tenim uns 40 anys guanyar tantes vegades seguides a camp de l’etern rival no és normal. De fet, ho vivim molt diferent els més joves, que només han vist guanyar el Barça dels que hem vist créixer el Barça a partir de la primera Copa d’Europa. Per cert, constatar que l’únic rival que té el Madrid capaç de vèncer-lo és Barça.
‘De bien nacido es ser agradecido’. Valverde ha configurat un Barça fiable i sobretot competitiu precisament en els grans partits. Tot i no compartir moltes de les maneres que té, el felicito! Ara prudència i fermament a pel triplet.
10. A LA CAVERNA. Amb aquesta jornada, el Barça constata que la lliga ja només es cosa de tres: Madrid, Atlètico i Barça (sent molt generosos). A 7 punts queda l’Atlético després de la victòria contra la Real i a 12 punts, nano, queda el Madrid.