APARTATS

17 de març 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 11-170319

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. La imatge va per les 120.00 ànimes que ahir van omplir la Madrid per cridar per l’alliberament dels presos polítics, anar en contra del feixismes, defensar l’autodeterminació dels pobles i fer caure el Règim del 78.


QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Just aquest dia 11 de març, que és el dia europeu de les víctimes de terrorisme, es commemoren els 15 anys dels atemptats jihadistes a Madrid. Aquell 11/03/2004 hi va haver 192 morts i més de 1800 ferits. Era la resposta -injusta evidentment- contra la imatge del trio de les Açores en la que Aznar va donar suport a Bush i Blair per atacar Irak, argumentant que posseïen armes de destrucció massiva. Fou tal la pressió política i mediàtica per fer veure que havia estat ETA que, no es van arrugar ni un per muntar una gran mentida de tot plegat. Fins i tot van pretendre manipular un comissari del Tèdax J.J. Sànchez Manzano. Li van dir que en els informes hi posés que l’explosiu detectat era titadyne, per així donar l’autoria a ETA. El PP tenia gola avall que si era així arrasaria en  les eleccions sinó les perdria. Per tant, tot va ser una gran conxorxa política per romandre en el poder. Com pot un país de nou donar la confiança a aquesta mala gent? En record de totes les morts innocents!

EL PERSONATGE. Et podrà agradar més o menys, però està clar que el President Carles Puigdemont, avui obligat a viure a l’exili, és un personatge que desprèn una potència única. Si no va trasbalsar prou la societat catalana i espanyola amb tots els moviments estratègics i martingales del referèndum, després de burlar la policia espanyola amb el tema de les urnes, després d’internacionalitzar el Procés des de Waterloo, després de tot això, ara se situa a l’epicentre de les converses de nou al dir que serà el candidat a les eleccions europees. Amb aquest moviment, força a Espanya i a Europa de nou a haver de fixar-se amb ell i situar-lo al centre de les polèmiques, ja que poder optar a la candidatura ha de passar a recollir l’acta a Espanya. Pel que es veu la llei no especifica que hagi de ser presencialment. El risc està en que si trepitja territori espanyol el poden detenir. No oblidem que al judici li diuen ‘fugado, rebelde’ i altres adjectius. Tot i haver obtingut carabasses a Europa i no haver aconseguit que li entreguessin el Puigdemont, Espanya hi segueix entestada. Veient com està anant el judici, on res del que acusaven els presos ho estan podent demostrar, ells mantenen l’ordre de detenció. Lo bo del cas, és que si obté l’acta per anar a Europa, allà si surt escollit obtindria immunitat parlamentària. Realment ha de ser una persona molt ben assessorada. Tant en Gonzalo Boye com l’Alonso Quevillas -i altres- l’han anat guiant durant tot aquest temps per, essencialment, denunciar que Espanya no és neta del tot!

L’EFEMÈRIDE. Aquesta trista efemèride hauria de fer recordar al món la barbàrie que suposa que l’extrema drets ocupi impunement el poder i que el món giri la cara cap a una altra banda. El 13/03/1943 les SS nazis van liquidar el ghetto de Cracòvia. Confinats en aquest barri hi vivien 8.000 jueus supervivents dels 90.000 que vivien a la ciutat abans de la guerra. Doncs bé, aquesta pobra gent la van enviar al camp de concentració de Plaszow. Allà progressivament foren salvatgement exterminats sent primer gasejats i després cremats per destruir-ne el rastre. Aquesta hauria de ser una matèria obligatòria a les escoles, als instituts i a les universitats. Mai hauria de deixar de donar-se. Falta molta consciència amb tot el mal que van fer aquests malparits, des de Hitler a Mussolini passant per Stalin i arribant a Franco. Cada vot avui a un partit d’extrema dreta és tornar a gasejar i cremar aquesta pobre gent.

LA METEO/ESPAI TERRA. Setmana de contrastos típics a les portes de la primavera. Calor, fred, baixada en sec de les temperatures, pujada. Dimecres una mica de pluja a Girona i Lleida i de rebot Barcelona. A casa nostra res; seguim secs, tant, que fins i tot des del Departament han avisat que quan fem focs al camp ens assegurem bé d’apagar-los en vista a no fotre foc. Algunes gelades hauran pelat arbres com els ametllers que ja estaven florits i alguns ja amb la fulla a punt i tot.
Barcelona, Girona, Madrid, Estocolm, Brussel·les, Brisbane, Zuric, París, Sydney, Seül i Hong Kong han sortit al carrer per protestar contra el canvi climàtic. Un goig veure el jovent organitzat seguint els passos de l’activista sueca de 16 anys Greta Thunberg. Tot el suport a tota protesta que tingui per objectiu denunciar i vetllar pel canvi climàtic. O ho fem ja o destruirem el medi ambient.

EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Ciudadanos ha tornat a rebentar les xarxes. A part d’inflar currículums a la seva conveniència ara es veu immers en un nou escàndol de corrupció com a bons fills del seus pares del PP. Anem a Castella i Lleó. L’ex presidenta del PP era Silvia Clemente. Doncs bé va deixar fins i tot el partit per fer-se de Ciudagramos, essent la nineta dels ulls de Rivera per tot el que suposava haver arrabassat una altra membre del PP. Van fingir unes primàries a les que s’hi presentaven ella i el candidat fidel del C’s Francisco Igea. Fan la votació i arrasa la Clemente i quan analitzen els vots emesos descobreixen que hi hagut una ‘tupinada’ com en la restauració. S’havien adjudicat uns vots a la Clemente que li donaven la candidatura. El ridícul ha estat espantós ja que analitzats bé els vots la victòria és clara per Igea. Al final, a contracor del trampós del Rivera i la seva troupe, han hagut d’avenir-se a l’evidència i donar la victòria a Igea. Quina vergonya de partit! Quina vergonya de país!

QUE N’APRENGUIN! El PP proposa que les immigrants sense papers que donin el fill en adopció no siguin expulsades d'Espanya. Ja no em queden més qualificatius que passar a l’insult. Són uns miserables! Com si aquestes pobres no tinguessin prou amb la desgràcia d’haver d’abandonar la seva terra per buscar una vida millor. Ara els hi volen exigir quedar-se el seu fill a mode de pagament per no ser expulsades. Quina vergonya de personal!

UN TIP I L’OLLA PLENA. Soraya Saenz de Santamaria fitxa pel grup d’advocats Cuatrecasas i com que no pot ser d’una altra manera, darrere hi ha tot un seguit de motivacions d’una banda i de l’altra. Essencialment per dues raons de pes. Tal com apunta el Confidencial, primer, per ‘netejar’ la imatge del buffet ja que s’ha relacionat amb l’independentisme. Segon, tal com s’apunta des del ‘Al rojo vivo’ del Ferreras per tornar el favor que el govern de Rajoy va fer al ‘pater’ de l’empresa condemnat per estafa. Emilio Cuatrecasas fou condemnat a pagar 1,5 milions d’euros (quan en va estafar 4) i li van caure 2 anys pels 20 que li hauria tocat de presó, essent la Soraya ja vicepresidenta del govern. Un clar exemple de tracte de favor i de portes giratòries que una vegada més quedarà impune en aquesta merda de país. Les males llengües, com l’Eduardo Inda, apunten que Soraya està -a part de ser tornat el favor- fent temps per accedir com la gran salvadora del PP, quan se la foti el Casado.

ESCLAUS DE LES DADES. 50 ja són els morts a Nova Zelanda. Un fill de puta supremacista blanc ha entrat en una Mesquita i ha obert foc gravant-ho en directe amb una càmera, qmentre es publicava a l’instant per facebook. Són dades que esgarrifen a qualsevol persona que tingui dos dits de coneixement. Amb actituds com aquesta no es pot tenir cap mena de pietat ni tolerància. El molt fill de gossa, quan ha comparegut, encara ha tingut la barra de fer el símbol del supremacisme blanc amb els dits. No mereix viure un boig d’aquest calibre. En els fusells que se li han trobat hi havia escrit tot de noms i fites vinculades a aquest món de perturbats. No podem donar-los-hi espai a aquests. Cal combatre’ls amb tota l’energia possible perquè, al mateix temps que es fan lleis per vetar l’ús d’armes d’aquest abast. El meu petit homenatge a les víctimes innocents que han mort!

DURUS A QUATRE PESSETES. El submón d’Eivissa. S’han trobat diverses maneres de llogar llocs per dormir en aquest indret. Repassem les més vergonyants tenint en compte el preu i les condicions. Habitació a canvi de sexe amb el propietari un cop per setmana. Lloguer de furgoneta per 650 euros al mes, per entrar a viure-hi! 500 euros per pernoctar en un balcó. 400 euros per dormir en una suposada habitació que era un bany amb un llit. Sofà llit en un pis per 500 euros. I així estables, barraques... tot és vàlid! Fins i tot fer pagar fins a sis mesos per poder tenir l’allotjament garantit. I tot per uns sous que poden rondar entre els 1000 i els 1500 euros. Com es pot permetre això autoritats balears?

EL PROCÉS. La Junta Electoral central ha fer treure els llaços grocs dels llocs públics a Catalunya. És dóna el cas que dos dels que en formen part estan al tribunal que jutja els presos polítics. De nou uns vasos comunicants estranys! L’ajuntament de la Colau els ha tret, mentre que la Generalitat els manté.

Judici. Dilluns. Amb aquestes 4 setmanes el que queda clar és que gc i pn van complir ordres sense pestanyejar. Els Mossos van posar en dubte el com s’havia de fer. Matí. Quevedo ha fet notar falta d’entesa entre Trapero i el govern. I res de la violència que havien previst.

Dimarts. Ha estat breu i curt. Han declarat gent de les impremtes. Mal dia per les acusacions ja que no han pogut provar res de la malversació. No han aconseguit demostrar que es facturés en nom de la Generalitat.

Dimecres. Han declarat ex càrrecs del govern d’exteriors i observadors internacionals. Essencialment s’ha aclarit que no es va posar res en nom de la Generalitat.

Dijous. El plat fort de la setmana ha arribat amb la declaració del Major Trapero. L’home la veritat és que ha donat una lliçó de temprança i seguretat, tot i que les acusacions l’han tractat més com un acusat més que no pas com un testimoni. Ha dit que ells van respectar els manaments judicials i que van escollir actuar d’una manera que evités al màxim la violència i vetllant per la seguretat tot aquell tram de dies conflictius; cosa que la gc i la pn van fer diferent. Ells van fer la seva feina més enllà de les decisions polítiques, a les que va titllar d’irresponsables. Fins i tot va arribar a dir que estaven a punt per detenir Puigdemont i el govern (cosa que fins i tot ha sorprès el president Puigdemont).

TIP DELS IUESEIS. El Senat ha rebutjat l’emergència nacional com a excusa per aixecar el mur a Mèxic, tot i que la tofa té dret a veto. No és un revés del tot però és una primera plantufada a la cara sobretot a aquest esbojarrat projecte a la frontera. Al mateix temps, ha transcendit que legisladors americans han arribat a un acord perquè no es pugui repetir la situació de bloqueig que ha patit la Casa Blanca. Menys mal que aquest tarambana no té el control de tot ja que sinó estaríem arriats. En un altre ordre de coses, han prohibit els vols Max de la companyia Boing. No les tenen totes després de l’accident de la setmana passada. Pel que es veu l’avaria és molt més important del que es preveia. Potser hauria de ser la mateixa companyia la que hauria de retirar aquests avions de la circulació.

REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Vivim en un món d’aprofitats i de vividors. La setmana passada vam saber que en un bloc a tocar de la plaça de la Sardana Fecsa va tallar la llum a tots els veïns! Foteu-vos! Lo bo del cas és que la raó no era altra que hi havia uns ocupes que estaven endollats fraudulentament a la llum. Doncs au, sense miraments va i tallen la llum a tot el bloc sencer, els cabrons. Electrodomèstics fets malbé i menjar per llençar. No és just! No és just que haguem de pagar la llum dels altres i més injust és encara que hagin de pagar justos per pecadors i tothom es quedi sense llum pel deliri del subminstrador.

EL NOSTRE PA DE CADA DIA. ‘La Iglesia se reúne con las víctimas pero no se compromete a investigar los abusos del pasado’ (ElPaís). Ens reunim però no ens comprometem. Més bla bla bla. De què serveix llavors fer reunions de cara a la galeria? La conferencia episcopal espanyola ha dit que no es compromet a revisar el passat. És un mal començament. Si no es comprometen a revisar el passat i no volen acudir a la justícia ordinària a què es comprometen llavors? No anem bé! Mentre hi hagi memòria s’han de fer saber els abusadors que hi ha hagut, s’han de dur als tribunals i s’ha de vetllar perquè els seus actes deshonestos siguin jutjats. I és que mentre aquests discuteixen nous casos surten. El Periódico ha destapat nous casos de tocaments fets per  Antoni Roigé i Lluís To a nens a Ribes de Freser en un alberg. Quina vergonya!