APARTATS

24 de març 2019

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 18-240319

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES.


Dues imatges per dues manifestacions. La primera és la Manifestació a Barcelona contra Vox. La veritat és que de poc servirà. Al contrari, potser que serveixi més per fer-los propaganda a aquests desgraciats. Més que manifestar-se contra ells el que caldria és exigir el vot a la classe política exigint-los de fer un cordó sanitari per aïllar-los democràticament, exigint que no hi pactaran. Si és té dos dits de coneixement, només veient els moviments que fan de cara a les eleccions, ells mateixos es retraten. Recordar només tres lleis que volen promoure: permetre les armes, llei antiabortament i que no cal protegir la dona contra la violència de gènere. Això si; són els més patriotes!


La segona ha estat la d'Alsasu que ha desbordat la vila amb 60.000 assistents que ha reclamat l'alliberament dels joves injustament acusats. Una prova més de la merda de justícia en aquesta Espanya neofatxa global.

QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? 21/03 Dia internacional contra el racisme. Aquest dia es recorda la Matança de Sharpeville de 1960 contra manifestants que protestaven per l’aplicació del Apartheid a mans de la policia sud-africana. Em venen ganes de plorar de veure com el món cada vegada tendeix més a discriminar per raça i sexe a les persones. Lluny de fer cordons sanitaris, l’ultradreta sembla desbocada ocupant uns espais en societat cada vegada més amplis. Quan hauríem de vetllar sempre primer per les persones, ens trobem cada dia més que és al contrari que es discrimina cada dia més. Com si hi hagués una superioritat dels uns sobre els altres. Per tota aquella gent que ha patit atacs racistes! El meu reconeixement!

EL PERSONATGE. Caetana Àlvarez de Toledo. Per si no en tinguéssim prou de fantasmes i manipuladors, ara que ens havíem deslliurat de l’Arrimadas, arriba una nova fantasma: la Caetana Àlvarez de Toledo per ser la candidata de Barcelona pel PP, quan ni parla -com a deferència- ni vol parlar la llengua del lloc on arriba. Per cert; humiliació a Dolors Montserrat que, tot i que l’han fet servir com un guinyol, ara. que era el moment, l’han apartat de la candidatura. Doncs bé, la nova Arrimadas (Caetana) ha dit això: "defender la Constitución" en uno de los momentos que ha calificado como "más graves" desde 1978. Caetana Àlvarez (a TVE). En aquesta entrevista a la Uno, ha tingut la barra d’arribar de dir que va ser més greu el que va fer Puigdemont que el que va fer Tejero, ja que aquest segon se sap com se l’ha de combatre (amb les armes). En canvi, quan el poble es llença sobre tu -ha vingut a dir- és més perillós que no pas que es ‘liin a tiros’. Ens donarà tardes de glòria! Quins candidats més penosos que ha escollit el PP per Catalunya. Per si en teníem prou amb el Millo i Levi, ens duen el clown del Bou i ara aquesta ‘pajara’ de la Caetana.

L’EFEMÈRIDE. Aquesta setmana vull recordar un bronca en el si de l’art. Era l’any 1930. Salvador Dalí (avantguarda-surrealista) va pronunciar un conferència a l’Ateneu Barcelonès. A la sala hi havia l’ex president de l’Ateneu Àngel Guimerà (molt estimat en l’època) a qui es va dirigir qualificant-lo amb aquests termes:  "gran porc", "pederasta" o "l'immens putrefacte pelut". Les cròniques de l’època recorden com la gent es va indignar i quasi que li van arribar a la cara. Amb aquestes paraules, Dalí trencava amb el Noucentisme i tota la burgesia que en compartia les idees. En el deliri de l’empordanès, provocat o espontani, una ruptura més amb unes idees que amb una persona!

 LA METEO/ESPAI TERRA. Davant la monotonia meteorològica, m’he entretingut a buscar notícies colaterals de la meteo. Dues notícies relacionades amb el món animal. La primera és que han trobat una balena morta a les Filipines amb 40 kg de plàstics al seu interior. Pobre animal. No tenim perdó! Generem tants residus i gestionem tant malament a l’hora d’eliminar-los que fa esgarrifar. Tenim una dependència brutal del plàstic en el dia que aniria bé que eliminéssim. I és que està comprovat la xacra que suposen per eliminar-los; a part de la contaminació dels efectes perjudicials per a la salut. La segona que el TS espanyol ha ratificat la sentència perquè no es pugui matar ni llancejar el Toro de la Vega. Ben fet! En contra de qualsevol maltractament animal per lleu que sigui!

Les Grans tempestes a Moçambic han provocat greus destrosses i es creu que més de 300 morts. Pel que es veu ha estat a causa del cicló Idai. I un creuer que feia la ruta Bergen-Londres s’ha vist afectat per les males condicions meteorològiques que hi havia a la zona. Han hagut d’evacuar fins a 1300 persones.

Grans concentracions de pol·len arreu de Catalunya. Es preveuen unes setmanes complicades pels al·lèrgics. I és que un de cada 4 ho és.

EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Polèmica pels llaços. L’actitud del Torra potser no ha estat la més intel•ligent, més que res atenent que entre mig hi ha un judici i no crec que beneficiï a les persones encausades. Dit això, l’actuació que ha ordenat la Junta electoral per treure símbols d’escoles fins i tot pintant de blanc murals que estaven fets, ens indiquen que són ganes de voler tocar els ous. Lamentable l’actitud filldeputesca una vegada més de l’Arrimadas fent mofa i estripant fotos amb llaços al Parlament; que marxi ben lluny; són lo pitjor! Així mateix em va agradar molt la resposta que li va donar el Torra així com el fet de parlar amb els CDR quan li demanaven explicacions de perquè no havia desobeït. És tot plegat fastigós perquè per res s’enfronta a una multa i a una possible inhabilitació. Amb el judici acabat un altre gall cantarà, President.

QUE N’APRENGUIN! Vull esperar a veure com reacciona el Parlament de Londres, un dels més antics i més democràtics, però estic segur que escoltaran la grandíssima manifestació de la seva gent pels carrers de la ciutat per reclamar-los un segon referèndum del Brexit. En tot aquest temps, ha quedat clar que ni el Parlament ni la gent veuen clara una sortida de la UE ni tampoc les maneres en les que s’ha negociat. Veurem doncs el talant democràtic dels anglesos. Així mateix la UE ha deixat ben evident que els hi donen una pròrroga però que s’han de decidir abans de les eleccions europees. Ara que el Macron-Bonaparte i la Markel es veien definitivament els amos d’Europa, potser s’hauran d’esperar.

UN TIP I L’OLLA PLENA. Com si no en tinguéssim prou amb les manipulacions i mentides amb les que constantment pretenen manipular la població els del ‘trifachito’, aquí en tenim dues mostres més. Un inútil de tio que des de la seva FAES segueix venent motos que només són comprades per quatre tontets. En un exercici de burda manipulació, Aznat ha volgut comparar Lerroux amb Sànchez primer, per després rematar-ho amb el fet que treure el dictador del Valle es voler guanyar la guerra civil 80 anys, després. Miserable! Quan encara hi ha gent tirada indignament a les cunetes, hi ha fills de gossa que poden anar a portar flors al dictador al Valle. No teniu vergonya! "Hay quienes no quieren superar el pasado, un pasado como el que vivió Lerroux, sino que quieren recrearlo. Que buscan ganar, 80 años después, guerras que los españoles ya no libran". Aznar (ElMundo).

ESCLAUS DE LES DADES. Una dutxa gasta de mitjana 75 litres d’aigua. Es necessiten 148 litres d’aigua per a fabricar un automòbil. Per a produir 1 quilo de blat es necessiten 1000 litres d’aigua y 1 quilo de carn prop de 10.000 litres. L’aigua és la que regula la temperatura de les persones i la de la terra. El sol evapora 1 milió de tones d’aigua cada dia. Unes dades que ens haurien de conscienciar en el dia Mundial de l’aigua, de la necessitat i importància de la mateixa. És imprescindible que conscienciem que és un bé escàs i que no se m’ha d’abusar.

DURUS A QUATRE PESSETES. ‘El Gobierno de Pedro Sánchez gasta 363.000€ más que el de Mariano Rajoy en sueldos de altos cargos’ (ElMundo). És una ignomínia que aquests malparits cobrin tant a l’esquena de la classe treballadora. Amb Rajoy no es van voler publicar les dades i és ara amb Sànchez es descobreixen moltes vergonyes; sense anar més lluny, que lluny de marcar una línia d’austeritat, encara ha fet més gran llista de nomenaments d’alts càrrecs. O sigui que de socialista res de res; i molt menys d’obrer. I mentrestant l’Iglesias demanant perdó en mítings per haver estat de baixa paternal i no haver estar a l’alçada de les circumstàncies.

EL PROCÉS. Judici del Procés. Torn de la Guàrdia Civil. Els testimonis crec que tenen molt clar que han vingut a demostrar la violència amb uns testimonis de viva veu ja que el jutge Marchena no permet la visualització de vídeos que permetessin contrastar el que es diu. La fluixesa d’aquets testimonis ha fet que la defensa desmuntés les inconnexions i contradiccions en les que han entrat. Els agents, amb un discurs molt estudiat amb tot el que havien de dir, han vingut a deixar clar el sentiment d’odi que traspuava de les persones que oferien resistència pacífica al cossos policials. Un d’ells ha destapat que es buscava finançament a la Xina. Però no deien que anava de farol? Tres noms propis i una bandera. Han sortit els noms de Torra, Forcadell i el del Pep Guardiola. I no han tingut cap vergonya en inventar-se la forma de la bandera d’Òmnium. En un altre ordre de coses, hi hagut un agent que ha parlat bé dels Mossos.

TIP DELS IUESEIS. ‘Dios los crea y ellos se juntan’. Per si no en teníem prou amb el trifachito a Espanya, aquest dimarts s’han trobat el ros i el Bolsonaro; el nou eix del mal a Amèrica, mentre despengen les fotos del Maduro i pengen les de Guaidó a les ambaixades veneçolanes dels iueseis. Igualment, ha transcendit que els EUA reconeixeran els Alts del Golan, un territori sirià ocupat per Israel. A sembrar odi arreu per on passa i ningú li para els peus tu. Si no en va tenir prou en reconèixer Jerusalem com la capital d’Israel doncs au, ara fotem damunt de la taula un nou conflicte.

REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. Tanca el Carrefour del costat de la Sindical. Feia dies que corria el rumor i es confirma. Potser així serà la manera de promoure el comerç de proximitat a l’interior de la ciutat. No ho veig com una mala notícia que tanquin, la veritat, fins i tot diria que és bo pel comerç local. És més; potser s’hauria de fer de manera que aquestes superfícies grans no estiguessin tan establertes als centres de les ciutats per promoure el comerç de proximitat.

Dues notícies vinculades amb el consistori positives. La primera és que L’Ajuntament de Reus s’adhereix al Pacte contra la segregació escolar. L’objectiu és evitar que hi hagi escoles de nenes i escoles de nens i que se segregui per nivells intel•lectuals per exmple. I la segona està vinculada amb el món animal. 16.000 gossos té Reus. Doncs bé, es comença una campanya de multes severes contra la no recollida de defecacions. A partir del juny es multarà també els que no remullin les pixarades dels gossos al carrer.

EL NOSTRE PA DE CADA DIA. Nou cas d'abusos sexuals a l'Església. Es van ampliant les ordres religioses esquitxades per aquesta xacra. S’ha denunciat el primer cas relacionat amb els Caputxins. El relat d’aquesta persona fa encongir el cor ja que dóna molts detalls que han quedat gravats penosament a la seva ment tot i haver passat als anys 50, a l'escolania de Nostra Senyora de Pompeia a Barcelona. El director la va sotmetre a tot tipus de tocaments, masturbacions... El que desconcertava la víctima és que per una banda tenia aquesta acritud i per l’altra predicava i alliçonava com aquell qui res, sota l’auspici d’un règim que el protegia. L’església se n’ha d’adonar que són homes els capellans i que tenen unes necessitats humanes. Que els deixin casar, home, amb qui s’avinguin i prediquin al mateix temps; quin mal hi ha? Així evitarem que puguin abusar de víctimes innocents. Per molts anys que hagin passat, en qualsevol cas, no tenen perdó ja que han utilitzat la seva persona i la seva posició per abusar com dic de gent innocent.