APARTATS

30 de març 2019

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA. 2018-2019. LLIGA (J:29). BARÇA 2 - ESPANYOL 0.

1. COMPETICIÓ. Lliga. Jornada 29.
2. MARCADOR i GOLEJADORS. BARÇA 2 (Messi 2) – ESPANYOL 1.


3. ‘EL ENTORNO’. Jornada enrarida entre una cosa i una altra. Primer, per l’aturada de la Lliga, per encabir partits de merda de la selecció. Segon, pel nou fracàs de Messi amb la seva selecció i les crítiques i falta d’estima que rep (vist lo d’avui es deuen estirar els cabells). I tercer, per les declaracions penoses de Piqué fent mofa de l’Espanyol. No m’agraden aquestes actituds vinguin d’on vinguin. A falta de futbol i de parlar al camp, falta omplir programes i diaris com sigui.
4. QUÉ M’HA CRIDAT L’ATENCIÓ? Gran entrada al camp amb més de 92.000 ànimes per un bon horari de partit. Segona millor entrada de la temporada.
Messi suma 675 amb el Barça i passa a encapçalar el ‘top ten’ de la culerada amb els grans Xavi, Iniesta, Puyi... Avui a més a sumat dos gols més. En total ja en duu 31.
Els 10 últims derbis contra l’Espanyol els ha guanyat el Barça.
5. EL BARÇA i L’EQUIP TÈCNIC. 4-3-3 amb matisos. Ter (cagada amb el peu que demostra que és humà). Defensa: Alba (sense banda avui), Piqué (en la seva línia), Lenglet (el millor) i Semedo (de més a menys). Mig: Busi (massa estàtic), Artur (inapreciable), Raki (el més regular). Davant: Messi (675 partits), Suàrez (fluix) i Cou (millor al mig).
Primera part de control i de poca cosa més. Monotonia i lentitud. No hem sabut obrir el camp i ens hem encallat. La sorpresa ha estat el contraatac, sorprenent el rival, ja que els hi hem trencat els esquemes. Segona part amb poca cosa més. Gol a pilota parada i el segon de contraatac. No hem trobat solucions amb els del camp, ni amb els canvis. Tot i que s’ha de dir que almenys Malcom ha aportat profunditat. Valverde avui peix bullit. 70% de possessió per res i més passades fallades del que és habitual. Si vols donar entrada a l’11 a Cou l’has de posar a mig camp amb 4. Allà rendeix millor que amb un 4-3-3 fent de fals extrem.
6. LA CARA I LA CREU.
-‘GALLINA DE PIEL’. Lenglet. Avui ha fet un partidàs i ve a justificar la seva regularitat amb els minuts que va jugant. A hores d’ara, està millor que Umtiti.
-‘ERES MUY MALO’. Suàrez. Avui ha fet i ha tingut un partit espessot. La lesió ha frenat una dinàmica ascendent. Ha molat molt fotent crits, captat pels micros del camp, als companys perquè no li passessin la pilota. És un tòtem!
-L’INDULTAT. Raki. Per la regularitat i la professionalitat que demostra partit rere partit. I això que venia de jugar 180 minut amb la selecció.
7. EL RIVAL. 4-3-1-1. Molt bé en defensa i nuls en atac. Entenc que puguin venir així al Camp Nou, però que no diguin que venen a guanyar; han vingut a no perdre, collons! I això els fa ser un equip de meitat de taula per avall. Amb els canvis han donat més la cara, tot i que ha coincidit amb els millors moments del Barça. Pobre aspiració per un equip que en teoria diuen que aspira a Europa.
8. LA MOVIOLA. Del Cerro Grande. Els jugadors li han posat molt fàcil però tot i així partit impecable. Bé en el Var, les targes i en deixar jugar.
9. LA VEU DEL SOCI. Partit avorrit a l’hora de la migdiada. Res de nou! Línia valverdiana que encara ha estat prou sincer i ha dit que no sabia que havia de fer en la prèvia. Bon resultat tenint en compte la merda de calendari que ha fet que s’aturi la lliga una setmana i ara faran que haguem de jugar tres partits en una setmana. Lamentable, i més en la fase decisiva de totes les competicions.
10. A LA CAVERNA. Deures fets i a passar del que facin els altres. A això, tot i el partit tediós, hi hem donar una importància enorme. 9 partits que queden! A sentenciar quan abans millor! La clau serà el proper cap de setmana en l’enfrontament contra l’Atlético de Madrid. Allà pot quedar la Lliga vista per a sentència.