APARTATS

10 de gen. 2009

NEVADA 08090109

Je, je! Hem tingut una nova tongada de nevades. I cada vegaa que sento que nevarà encara sento unes pessigolles a l'estòmac que em tornen lelo. Segur que més d'un pensarà que sóc com una criatura; és que possiblement m'hi senti! És guapo poder veure vom neva a prop teu. En fi!




Aquestes dues imatges són del Coll Roig. Al límit entre el Baix Camp i el Priorat. La de nit la vaig fer ahir per la nit, quan en Joan Gaya i jo ens vam endinsar en una emocionant excursió, entre remugades diverses, per aquestes muntanyes. La de dia és d'aquesta tarda 100109.



Aquest matí hem anat amb els "cunyats" al Coll del Guix. Primer semblava que no n'hi havia però cada vegada, a mida que tiràvem amunt, n'hem trobat més. Quan hem arribat a la zona encimentada el cotxe ha començat a relliscar. Llavors hem decidit recular. Entre la boira, el gel, la neu -i alguna que altra remugada, jeje- es veia un paisatge de pel'lícula.




Un cop hem dinat, després d'una estona -llarga- intentant convèncer a la Xell, ens hem posat en camí per anar cap al Priorat. A mida que anàvem baixant pel Coll Roig, la cosa es feia cada vegada més blanca. La carretera estava perfecta. Només a les zones mes aubagues hi havia una mica més perill. La boira era bastant emprenyadora.


La primera parada ha estat a la Torre de Fontaubella. Magnífic! La segona ha estat a l'estació del tren de Pradell i la tercera a Pradell, que quasi bé no es veia. Allà la temperatura tocava els 0 graus. Certament es notava!



Hem passat el Coll de la Teixeta, molt prudentment la veritat, i hem baixat fins a Porrera. Les bandes més arraconades eren espectaculars. Hem donat una volta pel poble i xiquet, allà si que feia fred. Hem trobat al Pep de Cal Pla i hem anat a recuperar-nos amb un calentet cafè amb llet al Cafè Antic, mentre els padrins començaven la tanda de partides de dòmino de la tarda.