APARTATS

14 d’oct. 2009

TROBADA A ALCOVER 111009

TEXT: Iblama FOTOS: Espantall, Xell i Iblama



*Arribant a la zona de més afluència d'Alcover

Ens va fer un dia esplèndit. Crec que l'estiu i el bon temps es van despedir de nosaltres aquest cap de setmana. ara el fred anirà guanyant terreny. De totes maneres el diumenge ens vam fumbre una bona suada! Aquesta trobada va coincidir amb la fira de bandolers del municipi.

Vam quedar a les escoles on ens van ferir un esmorzar amb brasa -com es diu en el argot geganter- a base de llangonissa, botifarra, xistorrilla... amb pa torrat, cafès, beguda ect ah! i avellanes de la zona. en fi! recomfortant!

Als voltants de les 12:30h va sortir el seguici geganter. Vam baixar per la costa dels portals i vam anar passant per un reguitzell de carrers preciosos que encara conserven la seva estructura medieval. La gent ocupava els carrers de manera massiva. Hi va haver una molt bona resposta. Ha estat de les poques vegades que he vist que grans i petits han gaudit de les "pixarades" de l'Espantall. És més alguns et demanaven que els mullessis. M'agradaria destacar tres punts especialment. El primer a la plaça de l'entrada del poble. Jo crec que no havia vist mai tant gent esperant l'arribada dels gegants. En segon lloc, la costa que hi fins a dalt de tot a l'església. La vista que et queda com que el carrer és llarg és espectacular. El mateix passa quan els gegants tomben avall i et queda al fons la majestuosa església. Recordar que el campanar d'Alvover està inacabat degut a les desavinènces entre el rector i l'acalde al moment de construir-lo. Finalment, el tercer moment especial el trobem a la plaça porxada major. Hi havia un ambient impagable. Si tens la sort de poder portar l'Espantall en un entorn així et tornes boig. Vam fer l'entrada a la plaça amb la Iaia i l'Oriola, mentre l'Espantall anava d'una banda a l'altra ruixant a la gent. La bestiola s'obre pas entre la gentada. Quin gaudi! En pic vam haver ballat tots vam fer la ballada final totes les colles. Va fer força patxoca!

A destacar que ja portes un parell de trobades en la que molts nens de famílies immigrants s'integren en aquestes festes. Hi va haver tres nenes que des de la ballada final fins que vam descarregar els gegants van anar davant de l'Espantall i a més entre elles parlaven català. Aquelles rialles i aquells ulls apassionats deixaven entreveure que estaven gaudint com mai. És molt gratificant! Iblama




1 comentari:

JJMiracle ha dit...

Una bona festa, veig!

Aprofito per comentar que la nova foto de la capçalera del blog és de premi!