Barça 5 (Iniesta, Àlves, Piqué, Keita i Xavi) – Shaktar 1

El millor: Valdés i Iniesta.

El pitjor: la defensa i l’excés de confiança inicial.

La crònica ____________________________________________________________________

He de reconèixer que vam patir una miqueta; per no dir bastant! Vam sortir de mala manera al camp, com desmotivats, confiats... una cosa una mica rara. Tot i així, als pocs minuts Iniesta va fer el primer (1-0).La defensa no va donar la talla. Busi i Piqué són massa lents per aturar uns davanters tan ràpids com els del Shaktar. Van tenir diverses arribades i la veritat és que ens van perdonar. S`ha de dir que Valdés va tenir una gran nit! A partir d’aquí vam passar a dominar la pilota i poc a poc ens vam fer amb el control del partit, especialment trencant el rival per les bandes. Els ucraïnesos es mostraven bé en atac però dèbils en defensa. A la que els blaugranes pressionaven amunt els eren incapaços de treure la pilota controlada. A la mitja hora Àlves va culminar una passada genial d’Iniesta (2-0). Només començar el segon temps Piqué feia el tercer (3-0) amb una jugada d’estratègia més típica del bàsquet. Llavors els ratllats van fer el gol; el pànic va apoderar-se del Camp Nou, ràpidament no obstant vam reaccionar fent Keita –un minut més tard- el quart (4-1). El partit va quedar definitivament trencat fet que va afavorir el Barça, el qual va aconseguir encara un cinquè gol de peus de Xavi (5-1).

TORNADA

Shaktar 0 – Barça 1 (Messi)

El millor: Afellay i Valdés.

El pitjor: Milito.

La crònica __________________________________________________________________

Un pur tràmit. Com sempre els primers moments han estat una mica histèrics ja que no teníem el domini de la pilota. Hem anat darrere de la bimba i això ens mata. Una vegada més Valdés ens ha salvat del desastre, tot i així, ha donat la sensació que en defensa érem més segurs amb Piqué i Mascherano. L’argentí és ràpid i és capaç de rectificar les errades dels seu voltant. Perdem en alçada però guanyem en contundència i velocitat mirant enrere.

A base de tocs ens hem anat traient el rival del damunt. Hem xutat de lluny fins que Messi, a les acaballes de la primera part, ha marcat primer (0-1). A partir d’aquell moment els ucraïnesos s’han desfet i el Barça ha començat a fer aquella mena de gran rondo que tant emprenya als qui hi van darrere. Per moments els joc de toc culé ha estat brillant, amb passades ràpides i contents que feien parar bojos els rival, sobretot amb les incorporacions dels jugadors de banda.