APARTATS

4 de gen. 2016

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2015-2016.



1) COMPETICIÓ. Lliga espanyola.
2) MARCADOR I GOLEJADORS: Espanyol 0 – Barça 0.


3) TV O RÀDIO.  Tv al casal de Colldejou.
4) EL TITULAR DE PREMSA. Frenada del Barça a patades!
4) EL TÒPIC/LA DADA/L’ANÈCDOTA. Luis Suàrez segueix sense marcar contra l’Espanyol. Primer partit del Barça sense marcar./ Al minut 21 l’afició perica esclata en aplaudiments per recordar Dani Jarque. Admirable no només aquesta mostra de sentiment sinó també la intensitat que animen el seu equip tot i que no els hi dona res/ Les ires blanc-i-blaves es van centrar en Piqué, a quin van xiular durant tot el partit. En dos partits el Barça duu 6 pilotes al pal/ Fa riure com la Federació Internacional no va donar permís perquè juguessin Vidal i Turan./ Sis de dotze punts sumats en els darrers partits.
5) ELS JUGADORS.
-EL MILLOR: Neymar.
-EL PITJOR: Messi.
-L’INDULTAT: Rakitic.
6) L’ENTRENADOR: bloquejat. No va trobar en cap moment una resposta al millor antídot contra les patades, la violència i la intensitat del rival. Està clar que nosaltres anem a la nostra; no està mal. Però aniria bé pensar alternatives en aquests casos, i ja no val només endarrerir Messi a mig camp sinó que cal reforçar-lo amb un quart membre i potser renunciar al trident al davant. En un dia com ahir potser Messi hauria estat un bon revulsiu a la segona part i donar entrada des del començament s Sergi Roberto; igual que el dia del Bernabéu.
7) L’ÀRBITRE. Va fer el que va poder. És un mal àrbitre i punt. Es col·loca malament i manté un criteri estrany que sempre sol perjudicar al que vol construir i jugar. Està clar que és ell el qui posa el els límits i va ser ell i només ell el culpable que els periquitos fotessin patades, actuessin violentament, perdessin temps... Tot “a la Mourinho”.
8) ELS EQUIPS.
-EL RIVAL. No van jugar a futbol. Simplement es van limitar a aturar el rival com podien amb la permissibilitat de l’àrbitre. Fa gràcia sentir Galca dient que els hi va faltar tocar la pilota i crear atac. Hipòcrita! Però si les instruccions que ell va donar eren ben evidents. A qui voleu enganyar! I això no vol dir que no tinguin bons jugadors, que els tenen, però la mentalitat segueix sent d’un equip de segona fila. Molt bé president Joan Collet, grans declaracions, torno a dir; d’equip petit.
-EL BARÇA.
-VIRTUTS. Mostrar-se sòlids en defensa i no encaixar cap gol .
-DEFECTES. Deixar despoblat el mig camp i caure en el joc d’aturades i patades constants del rival. Hi va haver moltes impresicions però pel que es veu era perquè el camp estava una mica irregular. També resulta preocupant els pals que estem fent darrerament.
-DUBTES. Comença una dinàmica de partits dimecres i diumenge. Veurem com aguanta l’equip.
9) QUÈ DIU O QUÈ DIR A LA CAVERNA. L’Atlético de Madrid queda com a líder amb un partit més. És evident que la competència a dalt serà forta i que les distàncies s’escurçaran però em sento orgullós d’una cosa: el Barça sap al que juga. Si tot es fa bé els resultats arribaran, sinó és que alguna cosa no fem bé. Mentrestant el Real Madrid no ha passat de l’empat a València, per tant tot segueix igual. Ànims Barçaaaa!
10) PRONÒSTIC/PROPER RIVAL. Res encertat. El proper partit és de copa el dia de Reis contra l’Espanyol també. Veurem si hem après la lliçó. Segur que ells seguiran amb el seu plantejament destructor. El Camp Nou però pot ser desequilibrant: 2-0.