APARTATS

11 de febr. 2016

CRÒNIQUES FUTBOLERES. TEMPORADA 2015-2016.



1) COMPETICIÓ. Copa del Rei. Semifinal
2) MARCADOR I GOLEJADORS. ANADA. Barça 7 (Suàrez 4 i Messi 3) – València 0. TORNADA. València 1 – Barça 1 (Kaptoum).



3) TV O RÀDIO. Tv a casa i ràdio la TDP.
4) EL TITULAR DE PREMSA. ANADA. Humiliació al València! Estel·lar Barça; eliminatòria sentenciada! TORNADA. A la sisena final de la copa!
5) EL TÒPIC/LA DADA/L’ANÈCDOTA. ANADA. Suàrez i Messi van marxar del camp amb un pilota sota el braç. El primer per haver fet 4 gols i els segon pel hat trick./M’indigna que Vodafone tv no tingui un canal en català de Ràdio per poder escoltar els comentaris. M’indigna que els comentaristes estiguin pendents de qualsevol xorrada que canti la grada i passi partit rere partit del cants a favor de la independència./ Sherichev va ser rebut amb grans aplaudiments al Camp Nou. Gràcies a ell i a la incompetència i ridícul del Real Madrid, el Madrid ha quedat fora de la copa per alineació indeguda. TORNADA. Segueix la imbatibilitat del Barça: sumem 29 partits./ Debut de Samper, Camara i Kaptoum./ Mestalla, en una imatge inèdita, només va comptar amb uns 16000 espectadors./ Ens l’avantmatx es van fer públiques unes imatges en les que es veia com en la final de copa de 2014 s’atropellava a una família catalana. Mireu el temps que ha passat i ningú se n’ha fet ressò. Una vergonya com una catedral!
6) ELS JUGADORS.
-EL MILLOR. ANADA. Suàrez. TORNADA. Rakitic.
-EL PITJOR. ANADA. -- TORNADA. Matieu.
-L’INDULTAT. ANADA. Messi. TORNADA. Kaptoum.
7) L’ENTRENADOR. ANADA. Va saber plantejar l’eliminatòria per resoldre-la a casa i li va sortir bé. Va posar els millors i els va fer sortir amb una intensitat increïble. Així som insuperables! Ni amb el marcador sentenciat es va deixar de donar la cara i posar intensitat i concentració en el partit. Fins a dos gols es podien haver fet més. Potser el millor partit de la temporada i probablement de l’era Luis Enrique. TORNADA. Ha fet debutar una nova fornada de jugadors que pinten molt bé. Sistema arriscat amb tres jugadors al darrere i reforçant el mig camp. Ben plantejat. El Barça es va mostrar més fort al mig i amb més arribada de la segona línia, especialment de Rakitic.
8) L’ÀRBITRE. ANADA. Bé. Simplement que en el penal no calia haver expulsat el jugador rival. Cal canviar la llei ja que aquesta és massa restrictiva! TORNADA. Sense problemes. Correcte!
9) EL RIVAL. ANADA. Patètic. De segona o tercera fila. Ja em diran que ha aportat Gary Neville. Si fos del València em sentiria humiliat. Ha fet un equip trist, pobre, sense brega, sense toc... totes les virtuts que s’havien aconseguit fins ara i que havien convertit el València en un gran se’ls ha carregat aquest paio de les illes. Es demostra que les secretaries tècniques a vegades no tenen ni idea de idiosincràsia dels clubs. Arriba un president que no sap ni de que va el València i es pensa que posant el primer entrenador que li passa pel cap aquest farà un equip gran sense tenir en compte els jugadors que es tenen i com s’ha jugat. Veig una mala peça al teler per l’equip. Jo destituiria aquest venedor de fum i posaria algú de la casa –per exemple Boro-. TORNADA. Van donar la cara com a mínim i al més mínim gest de lluita, pressió i talent el públic s’animava ràpid. És una afició exigent que mereix molt més.
10) EL BARÇA.
-VIRTUTS. ANADA. 75% de possessió de pilota i majoritàriament jugant en camp contrari. Molts remats a porteria, 24 en total i 7 gols. Impressionant! No cal dir massa cosa més. Pressió defensiva amb defensa avançada. Pujada letal dels laterals. Posicionament correcte dels jugadors. Ajudes. Toc ràpid... Decàleg de les virtuts dels nostre Barça. TORNADA. Amb un equip poc conjuntat vam donar la cara i vam jugar força bé. Admirable veure que jugui qui jugui els rols estan agafats. Tenim un adn del que ens hem de sentir orgullosos.
-DEFECTES. ANADA. --. TORNADA. No arribar i definir millor.
-DUBTES. ANADA. A veure si som capaços de mantenir un ritme semblant, cosa difícil tal com es posa el calendari. Ara cal no abaixar els braços per poder ser a la primera final. No podem anar a Mestalla a fer el préssec! TORNADA. Final aparentment contra el Sevilla. Ens exigirà molt més!
11) QUÈ DIU O QUÈ DIR A LA CAVERNA. Bé... voleu futbol? Doncs avui n’heu tingut una bona dosi. I amb rivals grans, no amb espàrrings! Veurem el Madrid com reacciona en els moments importants. Per cert... contra qui juga el Madrid en la semifinal de la Copa? Heheheh va home va! Només per això el gran “Florentimo” i tota la patoleia que té al voltants “d’abraçafaroles” ja hauria d’haver dimitit. Quin ridícul! Bé, ja som a la final; una nova final d’aquest trofeu que valoreu o devalueu en funció de si hi sou o no. El cas és que nosaltres ja fa sis finals que hi som darrerament.
12) PRONÒSTIC/PROPER RIVAL. De cara a la final, que queda molt lluny, em tiraré de cap a la galleda i diré: que si el Barça està en ple rendiment i no baixa la guàrdia és igual el rival que sigui. El Barça serà campió. Aposto per ells! Si la final és contra el Sevilla, que així sembla, serà un partit maco i amb molta exigència.