APARTATS

18 de nov. 2018

ELS PUNTS SOBRE LES ÍS. SETMANA DEL 12-181118

UNA IMATGE VAL MÉS QUE MIL PARAULES. Un any ha hagut de passar perquè localitzessin el submarí argentí que havia desaparegut en aigües de l’Atlàntic amb 44 tripulants a bord. Tanta tecnologia i fixem-nos el que ha costat fer aquesta feina. Un any de calvari per aquestes famílies.


QUÈ S’HA CELEBRAT O FET? Doncs mira; he anat al rovelló. De fet no és aquest cap de setmana que hi he anat. Des primers d’octubre de fet que en mengen setmana darrere setmana. I quina ha estat la clau? Doncs seguir les pistes que la natura m’ha anat donant. Primers les obagues de les vessants sud, amb cotes altes, i finalment les solanes i obagues de la vessant més nord i a totes les cotes. Cal dir però que ja duem dues setmanes que se’n troben per tot arreu. I és que el temps ha acompanyat i molt. Les pluges que van anar caient a l’estiu han ajudat a deixar un terreny perfecte per la sortida. Dies de sol tardorà, temperatures suaus i noves tongades d’aigua han fet de la brotada un excepció. Un regal que m’ha fet la natura per cuidar-la i protegir-la durant tot l’any. Així que només em queda que agrair de tot cor: gràcies Natura, gràcies Univers, gràcies Déu meu!

EL PERSONATGE. Un 18 de novembre de 1878, naixia Iósif Vissariónovich Dzhugashvili: "Stalin". Vull recordar aquest dictador comunista, més que res per denunciar que tota dictadura ,-vingui d’on vingui- és execrable. Mort Lenin, es va fer l’amo del país imposant una sistema totalitari de 1929 a 1953. Va carregar-se tot bri de llibertat i democràcia. Es va crear un pensament únic i es va carregar tot aquell que se sospités que era contrari al mateix. Així primer va acabar amb els del seu propi partit, després l’oposició i finalment tot aquell que fos sospitós sota el se criteri. Va promoure una ferotge col·lectivització de l’agricultura i va crear camps de treball forçat on enviava la gent de la que volia desprendre’s. Tot el que no va invertir en el poble ho va fer en fer créixer industrialment l’URSS, per acabar-la convertint en una gran superpotència al nivell dels EUA. Ambdós, junt amb les potències aliades, acabarien vencent el nazisme en la Segona Guerra Mundial. Es calcula que entre la guerra i l’extermini es va carregar 10 milions de persones. Amb la Revolució Russa es van voler desfer del tsar i van caure a les urpes d’un dictador fanàtic i miserable. Prenguem-ne nota perquè no pugui repetir-se!

L’EFEMÈRIDE. El 18 de novembre de 1938, els últims soldats republicans travessaven l’Ebre. Darrere hi quedaven 115 dies de cruenta batalla i uns 30.000 morts. La Guerra Civil arribava al seu final. La República acabaria sent vençuda per la barbàrie feixista amb la complicitat d’Europa i el món. Pels que hem tingut avis que van haver de viure-ho, no ho podem passar per alt. Cada vegada que sento o veig que un desgraciat enarbola Franco i aquella època, no puc més que recordar l’avi i la por que tenia encara al cos als 90. En reconeixement a totes les persones que van donar la vida d’alguna manera per defensar la llibertat i la República, per ells el meu petit homenatge.

LA METEO/ESPAI TERRA. Setmana essencialment tranquil·la i amb temperatures més elevades del que és normal per l’època. El dijous de nou tempestes i pluja que han deixat acumulacions d’aigua importants a l’Empordà i en altres llocs puntuals de Catalunya i València sobretot. A casa nostra es va pronosticar que plouria dijous i resulta que divendres també va ploure i molt als voltants de Falset i Porrera i a tocar de l’extrem del Baix Camp. Aiguats i tot tipus de problemes a la zona de Girona entre dissabte i diumenge. Al sud d’Espanya i a les Canàries el temporal ha estat bestial.

Ja dimecres a la nit s’han atrevit a pronosticar que la setmana vinent serà mogudeta. M’estranya perquè darrerament les previsions se solen fer a dos dies màxim i un la majoria. Arriscar-se amb la setmana vinent potser és una mica temerari. Sol fer-ho molt el Molina. Hi posa aquella salsa per enganxar la gent. L’endemà mateix en Dani Ramírez va voler ser molt més prudent. Veurem!

Encara hem vist atònits com els incendis d’Amèrica segueixen desbocats afectant poblacions sense donar treva. Ha de ser duríssim. Ja porten més de mil morts.

EL TREMENDING TÒPIC/MEDIA. Han fet bullir la xarxa les mobilitzacions a França en contra de la pujada del preu dels carburants. A la zona de Perpinyà, el caos ha estat enorme per les concentracions del col•lectiu ‘armilles grogues’. No s’han estat de res i han  tallat l’autopista que enllaça amb Espanya. En definitiva, han paralitzat tot un país de nord a sud i d’est a oest per cridar de manera conjunta contra una mesura que creuen injusta. Prenguem-ne nota a Espanya i a Catalunya. A l’Estat perquè no ha entrat cap jutjat a judicialitzar una protesta lliure. A Catalunya perquè veiem que si estem units per la mateixa causa podem ser molt forts. I ja hem vist quina pot ser la principal via de pressió. Ports, aeroports, trens, fronteres... Fixem-nos en la meca de les  revolucions!

QUE N’APRENGUIN! ‘Sin Kosovo no hay evento deportivo en España’ van dir des del Comitè Olímpic Internacional. Després del ridícul del ministeri d’Exteriors encapçalat pel Borrell, ha hagut de sortir el govern espanyol de Sànchez per dir que no hi haurà cap problema i que Kosovo podrà competir sota la seva bandera i el seu himne. I és que l’amenaça era molt clara i per exemple deixava a l’estacada la candidatura dels jocs d’hivern de Barcelona-Pirineus. Ja va sent hora de plantejar-se un cessament d’aquest ninot de ministre que només fa el ridícul. Un tio que milita al PSOE però que tranquil•lament podria ser del PP. Després de tota la pressió encara ha tingut la barra de dir que no estava encara del tot clar. Les velles maneres de fer d’aquelles Espanyes que es pensen que són els amos del món i són els altres els que s’han d’adaptar al que ells dictin, tot i quedar ben evident que no tenen ni una gota de raó. Quan mig món ha reconegut Kosovo aquí segueixen entestats en no fer-ho. I per què? Doncs ja que al darrere de tot plegat hi ha Catalunya, que en un futur es pot trobar com Kosovo. Això si; ara a fer bullir l'olla a les eleccions andaluses. En comptes de centrar-se en aquella comunitat només tenen a la boca Catalunya.

UN TIP I L’OLLA PLENA. ‘Ellos se lo guisan y ellos se lo comen’. Doncs si amics. Hem tornat a assistir a una reobertura de la Restauració. Els dos partits decimonònics espanyols han tornat a fer de l’estat el que ells volen, clar; amb la supervisió del borbobot. Davant del ridícul que va fer el TS han canviat tota la cúpula -fent veure que es renoven- per col•locar a altres magistrats de la seva influència. Qui pot creure en aquesta justícia? Qui pot creure en aquest estat? No aporten ni un bri de llum i s’asseguren que el que no poden arreglar des de la política ho arreglaran des dels jutjats. I la gent poc a poc va adonant-se -tot i que massa lentament- que no es un tema només dels presos polítics catalans presos i exiliats o del CDR. Ho és amb la comèdia de les hipoteques, el cas d’Alsasua, l’Otegui, l’Atutxa, Valtonyc, titellaires, actors com Willy Toledo...

ESCLAUS DE LES DADES. 18.000 urgències per consum excessiu d'alcohol. Les dades són esgarrifoses: fins a 50 atesos al dia pel SEM. Hi ha drogues il•legals i legals, i aquesta n’és una i està a l’abast de tothom; també del jovent. Em fa molta pena veure en festes canalla complement etilitzada. Hi ha molts adults que només acostar-se l’alè delata que ha estat consumint i en hores de treball i feina. No sé com es permet que la gent pugui esmorzar i es pugui fotre tres o quatre birres o una ampolla de vi i després es posi a treballar, o el que es intolerable a anar em bici o conduir un vehicle. Les imatges d’un conductor totalment mamat fent cap a dalt d’una rotonda enmig de la nit o jovent amb comes etílics en certàmens com Barraques de Reus ens ha d’alertar que no fem alguna cosa bé. I no val allò de venc només alcohol als majors d’edat, ja que sovint, els majors fan de ‘camells’ dels menors per treure les begudes de gasolineres i ‘paquis’. S’ha de fer molt més!

DURUS A QUATRE PESSETES. El 75% dels diners de les campanyes electorals del PP era amb negre i que tots els secretaris ho sabien. Ho ha reconegut Pablo Crespo en la comissió sobre el finançament irregular del PP. I encara rient! I el Mpuntorajoy a casa anant vivint tocant-se els ous i el PP donant lliçons de netedat des de plataformes de merda com la ‘faes’. A part de comissions d’investigació haurien de ser tots jutjats per haver-se finançat irregularment. Ah clar, però com que no duu el segell d’‘independentista’ això es tolerat per aquesta España peperil i pseudofranquista, només en peu de guerra per combatre, amb la justícia sota el teu control, tot el que faci tuf a processime. És aberrant comprovar que no es fa tot el necessari per perseguir tota aquesta purria! On són els de ‘vox’ o ‘manos limpias’ aquí personant-se com acusació particular? A no clar que estan enfeinats a ajudar a crear més mentides com les que han dit els miserables policies que van carregar l’1oct. Tenen la barra de dir que la sang era fictícia i que la violència la va exercir la gent contra ells. O també, els defensors de la pàtria, estan preocupats en fer delegacions de la fundació del feixista a Barcelona.

EL PROCÉS. TV3, amb l'entrevista a l’Arrimadas fa un 6,7% de share i 178.000 espectadors. La gent va fer circular de fer boicot i només va ser vista pels seus palmeros. Em quedo amb el moment en el que el Sanchis li diu i li demostra a la cara que són uns mentiders i manipuladors, arran d’unes pintades falsament atorgades a l’independentisme.

Alejandro Fernàndez nou líder PP català. Molt ben triat per cert. És el tio més indicat, per patètic i fastigós, per ocupar aquest càrrec. Ja l’hem hagut de ‘patir’ per Tarragona, ara l’haurem de suportar al Parlament. Tota la vida recordaré el discurs indigne que va fer aquell 27 d’octubre al Parlament. Quina gran aportació d’impresentables i inútils. La Dolors Montserrat i ell; ‘vaya dos’. Gran nivell! Me’l crec capaç del pitjor aquest paio. Curiosament, ja li ha aparegut el cotxe ple de pintades i amb les rodes punxades. No serà una altra de les seves estratagemes: entrar de víctima per obtenir més vots?

Els CDR llencen fem davant dels jutjats de Granollers, Figueres i Gandesa per denunciar que la justícia espanyola és una merda i Arran reivindica l’autoria d’unes pintades prop de la casa del Llarena. És el que li queda al poble davant la falta de transparència de la justícia espanyola. Ningú escolta el poble en les seves reclames i així acaba anant tot. Que els presos polítics estiguin a la presó és una injustícia majúscula. Això és el que els ha de preocupar. Per cert; algú ha demanat perdó per la violència emprada dels policies que van venir a pegar-nos i gasejar-nos l’1 d’octubre? Algú del trio del 155 ha demanat perdó a la Mireia Boya per les pintades feixistes i amenaces al inquilins. Doncs tampoc cal demanar perdó per les pintades. Au! De totes maneres crec que la imatge dels independentistes és millor que no es vegi tacada per cap bri de violència.
Arran de les multes imposades als que van permetre la consulta del 9N les entitats sobiranistes es van posar a treballar per aconseguir diners. Doncs bé, La Caixa de Solidaritat de l’Assemblea i Òmnium ja ha recollit més de 300.000 euros. Admirable la capacitat de compromís de la gent!

Comencen les declaracions dels policies que van venir a reprimir-nos violentament l’1 d’Octubre. Per si no en vam tenir prou amb les garrotades que ens van fotre, han tingut la barra encara de dir barbaritats com les següents. La sang podria haver estat preparada o que no havien vist mai una gent tan ‘violenta’ en una manifestació (referint-se a la gent que protegia les escoles). En concret diuen que mai s’havien enfrontat a una massa tan hostil i carregada d’odi. Al mateix temps, dir que ja s’han cuidat de blindar el/els caps que van donar l’ordre de carregar. Segur que dins dels cossos policials hi ha bona gent, però espero que aquests maleïts que van picar a la cara de les persones, van tirar boles de goma, van tirar escales avall persones, van estirar dels cabells, van tirar per terra gent gran paguin el mal que van fer.

TIP DELS IUESEIS. Per si no n’hi hagués hagut prou amb desafiar a mig món, ara toca el torn d’Europa. Cert és que els discursos de Macron no han estat masses mans esteses. Ara la reacció en forma de tuit del Trump no s’ha fet esperar. Ja el cap de setmana passat va fotre el camp abans d’hora de la cimera. Doncs aquests setmana ha deixat de volta i mitja França insinuant que menys donar lliçons ja que són còmplices del nazisme al no combatre’l. Tot bé essencialment perquè el francès ha proposat la formació d’un exèrcit europeu més enllà de l’OTAN. Els iueséis ho han entès com un desafiament a ells; semblant al de la premsa. Amb tot el de la tofa groga ha rebut un revés dels jutjats. La Casa Blanca ha hagut de restituir temporalment l'acreditació de premsa al corresponsal de la CNN Jim Acosta.

REUS DE TOTA LA VIDA/CAMP. l'Institut Baix Camp de Reus rep la medalla de plata en la certificació en excel·lència EFQM que valora la qualitat dels centres. Felicitats! És el primer de l’Estat en fer-ho a Catalunya i a Espanya. Un orgull!

‘El Port de Tarragona acull 57 creuers i 98.126 passatgers durant la temporada 2018’ (Reusdigital). És una gran notícia també. Tant de bo les administracions donessin la importància que es mereix el Camp amb el port de Tarragona i l’aeroport de Reus. Seria de justícia que es reconegués la rellevància de la zona donant major sortida a aquestes instal·lacions i donar força a operadors perquè enllacessin Europa des d’aquí. Ens queixem del centralisme d’Espanya però massa sovint Catalunya només té ulls per Barcelona i la resta ens quedem amb un pam de nas. Corredor mediterrani, potenciació del port i l’aeroport ja!

EL NOSTRE PA DE CADA DIA. En esglésies evangèliques del Regne Unit ha corregut la brama que la homosexualitat es pot ‘curar’. ‘La sexualitat és al teu cap. Es cosa del diable’. En una escena d’amagat que han gravat ‘ITVNews’ en una església de Kent, es veu com un suposat sacerdot fa una mena d’exorcisme per ‘sanar’ la persona ‘contaminada’ per l’homosexualitat. Mirant el vídeo et cauen els ous a terra, ja que són capaços de comparar l’homosexualitat amb propaganda nazi. Automàticament aquesta púrria de personal s’hauria de desvincular de l’església.