APARTATS

24 de maig 2010

TARDA DE XERRADA, SOPAR NATALIEX I FESTA AL XELO'S 220510

TARDA
XERRADA: Higiene i alimentació a les nostres cuines
A CÀRREC D': Àngel Royo


L'Associació de Dones de Colldejou va programar aquesta interessant xerrada a la sala polivalent de la Biblioteca. El senyor Royo ens va fer cinc cèntims de com s'haurien de fer les coses a les nostres cuines a l'hora de preparar els aliments. Queda clar que tot aliment té uns microbis que d'alguna manera han de ser eliminats ja que sinó ens poden provocar molts perjudicis. La millor manera d'eliminar-los és a altes temperatures. Bullir és manera més eficaç per contraatacar-los. Estem parlant d'aliments que ens els volem menjar crus. Evidentment, sempre que hi hagi una cocció tot queda mort. Erròniament molta gent es pensa que la congelació ho mata tot. El que fa la congelació és aturar momentàniament el bacteri. Quan ho descongelem la bestiola torna a la vida i ens pot provocar aguts dolors estomacals o intestinals. Igualment, és primordial que els aliments no estiguin exposats a altes temperatures ja que és el millor hàbitat per reproduir-se.
El productes que volem congelar primer és millor que passin una bona estona a la nevera ja que llavors ja baixen de temperatura i per tant és més ràpid arribar a la congelació i no es malmetrà tant la carn. Per tant, és interessant posar el producte a la nevera abans de congelar. De l'altra manera representa que el procés és molt més llarg i la carn queda molt més feta malbé.
Ens va deixar ben clar també que una cosa és un paràsit -tipus anissaquis- i l'altra cosa és un bacteri. El paràsit si que s'elimina amb la congelació, el bacteri no!
Ens va donar unes pautes pel que fa a la conserva. El millor és fer-ho en un bany maria lentament. Pel que fa a la carn crua ens va dir que respecte a la llonganissa ja ens la podem menjar sense coure ja que porta els seus productes de conservació. El problema ve més amb la carn picada sola. La carn quan és sencera guarda les seves propietats però en el moment en la que la desfem les va perdent i hi ha més risc que es contamini.
Finalment, ens va donar unes pautes de neteja de la cuina. Primer netejar amb aigua i sabor, i després aplicació de lleixiu com a desinfectant. Si apliquen lleixiu directament no estem fent res!
També s'ha d'anar en compte amb els draps de cuina; ell els va desaconsellar.
Les representants de les Dones van obsequiar l'Angel amb una cistella de productes. L'acte es va tancar mab un piscolàbis a la mateixa sala.
Una xerrada molt interessant!

NIT
SOPAR NATALIEX
Acabada la xerrada ens vam posar camí de Vinyols. Allà, amb la taula ben parada, ens esperaven la Natàlia, la Nuca i l'Òscar. Vam veure una estoneta la final de la Xampions mentre saborejàvem una molt ben aconseguida cervesa Moritz amb doble malta. Per cert! L'Inter va jugar com sempre: a fer el golet i a esperar que passin els minuts! De totes maneres felicitats!
Vam fer una mica de pica-pica i de segon la Xef Nieto ens va deleitar els paladars amb un esquisit pollastre amb bacon. Estava boníssim! La bomba va arribar als postres: un tortell de xocolata i un coc xellesc. Mmmmmmmm! Els plats forts van venir després però, amb la Wii. Vam arramblar el sofàs i ens vam posar a jugar a bolos, golf i a carreres. Vam xalar una bona estona!




FESTA DEL CINTURÓ AL PUB XELO'S


Vam acabar la nit al Bar, on van preparar la festa del Cinturó. Havies d'assistir-hi amb un cinturó; fos on fos!
Vam estar plegats fins ben entrada la matinada fent-la petar i ballant la mateix bar. Ah! i fent alguna que altra coreografia! Més d'una i més d'un van acabar força perjudicats! Jejejejejeje


Un dia completet! Iblama

Més fotos a: http://blocs.tinet.cat/blog/lo-collet-digital