APARTATS

27 de set. 2010

MISERICÒRDIA 2010

GALERIA FOTOGRÀFICA __________________













ENGUANY MÉS FESTA QUE TRADICIÓ __________
Enguany he viscut unes festes més aviat des de la gastronomia, la cervesa i la festa. I la veritat és que es viu d'una manera diferent.
El divendres al vespre vaig fer cap al Mercadal on els gegants i diversos elements festius feien els seus típics balls al bell mig de la plaça. Després vaig poder gaudir del cercavila del Masclet. No l'havia vist mai i el cert és que val molt la pena. Diferents elements del seguici tomben pels carrers del centre tocant, ballant i bebent la beguda de la nostra festa major: el masclet (plim amb vermut).
Més tard vam fer cap al Tubo on vam gaudir d'unes tapes excel'lents i d'unes "cates" de vins embriagadores. Vam sortir d'allà ben contents i alegres; amb ganes d'anar a ballar. I malgrat que els de la Mitjanit van començar molt tard i ens ho vam passar pipa amb les seves versions de tot tipus de música.
La nit la vam acabar amb una intensa xerrada post-festa al cotxe de l'Israel quan ja era de dia.
L'endemà va costar déu i ajuda llevar-se. Temps justet per dutxar-se i anar a casa de mons pares a dinar: dinar de Festa Major!

LA CRÍTICA _____________________________
Lamentar la manca d'actes a la nostra ciutat amb una mica de cara i ulls. Pocs concerts i la música massa concentrada. El divendres sobraven actuacions i les bones van ser a partir de les 4h pràcticament. Massa reggea a la Palma, la Pegatina... tot molt semblant. I el dissabte si buscaves alguna cosa alternativa, res! En temps de crisi es dóna més importància al folklore i la tradició, que no costa ni un duro, i que es fa no perquè el Consistori hi posi diners sinó per l'etern i incansable sacrifici dels que hi participen. No ha estat la millor festa de la història. Iblama